אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
כבושים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
זיתים שחורים כבושים
/ אורי כהן
ציון גולשים:
(302 מדרגים)
חומרים
4-5 ק"ג זיתים שחורים
1 ק"ג מלח גס
1 כוס שמן זית
אופן ההכנה
שוטפים את הזיתים במים פושרים או חמים, ומכניסים אותם לתוך מכל פתוח או סיר גדול.
מוסיפים את המלח ומערבבים עם הזיתים כך שיתפזרו באופן שווה.
מכסים את המכל או הסיר עם מכסה צר יותר מפתח הכלי, כך שיונח ישירות על הזיתים. מניחים על המכסה חפץ כבד במשקל כ 4-5 ק"ג שמטרתו ללחוץ על הזיתים.
במשך כשבוע מנקזים את הנוזלים אשר נאגרים בתחתית המכל. לאחר כל ניקוז, מערבבים את הזיתים באמצעות ניעור קל של המכל.
כעבור שבוע יש מוסיפים ככוס שמן זית ומערבבים היטב עם הזיתים. ממשיכים לנקז נוזלים מידי יומיים. בתום כשבועיים הזיתים מוכנים לאכילה.
מפרידים את המלח הגס מהזיתים באמצעות ניעור המכל, המלח מתרכז בד"כ בתחתית הכלי. מעבירים את הזיתים לכלי זכוכית.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©