חולטים את העגבניות במים חמים ומקלפים אותם. חותכים לחתיכות קטנות.
מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר, קוצצים את הבצל לחתיכות דקות, ומטגנים בשמן הרותח עד שהבצל משקיף. כותשים את השום, מוסיפים ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל שחור וכפית הסוכר. וממשיכים לבשל על להבה בינונית.
כאשר התמיסה מתחילה לרתוח, מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי נמוכה שיש בבית ומבשלים כשלוש-ארבע שעות, תלוי בגדול ההתחלתי של העגבניות, עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מערבבים מדיי פעם כדי שלא ישרף.