שתף קטע נבחר

 

בין הרב רובין לרב מחפוד: כשר לבשל באותם כלים?

שאלה:

בני אוכל בשר רק בהשגחה מסוימת (כשרות הרב רובין). אם אני מבשלת בשר בהשגחה אחרת (של הרב מחפוד) באותו סיר חמין למשל, האם מותר - או שעלי להפריד את הבישול? (עידית מ').

 

יש לכם שאלה? לחצו על "שלח שאלה" - כתבו ותיענו

 

<< לכל השו"תים במדור החדשו"ת >>

 

תשובה:

בישראל יש כשרויות בשר שונות. כל אחת מקפידה על דגשים אחרים. הצד השווה בכולם הוא, שהבשר שהם מספקים ללקוחות כשר ברמה גבוהה מאוד.

 

הכשרויות שהזכרת, הן זו של הרב מחפוד והן זו של הרב רובין, הן כשרויות הנמצאות ברף הגבוה של הכשרות בישראל. כל אחד חופשי לאכול מהכשרות שעליה הוא סומך, אך אין להטיל דופי בכשרות אחרת.

 

לעניין אכילה - גם מי שמחמיר שלא לאכול מבשר של כשרות מסוימת, איננו טוען שבשר זה אינו כשר, אלא חושב כי שם לא מקפידים על כל מה שהוא נוהג להקפיד. חומרה זו שייכת רק באכילת הבשר עצמו, ולא באכילת מאכל שנתבשל עמו.

 

הדבר דומה למנהג איסור אכילת קטניות בפסח; גם הנוהגים להחמיר שלא לאכול קטניות - אינם צריכים להחמיר שלא לאכול מאכלים שבושלו בכלי שבושל בו קטניות.

 

לסיכום: אין כל בעיה לאכול מחמין או כל תבשיל שבושל יחד עם בשר מכשרות טובה, גם אין אוכלים את הבשר עצמו (משיב: הרב אייל ורד).

 

  • לבירורים ושאלות אפשר לפנות למענה הטלפוני של צהר בענייני בהלכה. ימים א'-ה', בין השעות 19:00-23:00, בטלפון 1-800-200-377.

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים