הרב הראשי: "להפסיק את התפילות על הגשם"
לאחר שביקש להוסיף תפילה מיוחדת נגד הבצורת, יוצא הרב הראשי, דוד לאו, בהוראות חדשות למתפללים להפסיק את תפילת "ועננו" המיוחדת לשליח הציבור. "ברוך ה' זכינו ושערי שמים נפתחו", כתב
לאחר שיצא לפני כחודשיים בקריאה להוסיף תפילה מיוחדת לשליח הציבור על הגשמים, בשל הבצורת – תפנית בעלילה: הרב הראשי לישראל, דוד לאו, פנה היום (א') במכתב רשמי לציבור להפסיק לומר את תפילת "ועננו" המיוחדת למען ירידת גשמים.
<<הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק >>
"על שליחי הציבור להפסיק לומר את התפילה למען ירידת הגשמים", כתב הרב. "ברוך ה' זכינו ושערי שמים נפתחו", הוסיף, "ולכן יש להבדיל בין תפילת שליח הציבור לבין תפילת היחיד. על שליח הציבור להפסיק לומר תפילת 'ועננו', אבל היחיד רשאי להמשיך כל עוד צריכים לגשמים. וככל בקשה פרטית שניתן לאומרה ב'שומע תפילה'" (חלק בתפילת העמידה).
קראו עוד בערוץ היהדות:
- בהדרכות בפולין הם עוד קוראים לנו ז'ידים/ מאיר שוורץ
- 3,841 מכורים בארגון אחד: מגפת הסמים היהודית-אמריקנית
- הרב ישראל מאיר לאו: "גם הפולנים דחפו אותנו לקרונות"
הרב הראשי אמר עוד כי "אשר על כן, מכאן ואילך הציבור כבר לא יומר את התפילה המיוחדת כנגד עצירת גשמים, ויכוונו בבקשתם בעת אמירת ברכת 'ברך עלינו' (בתפילת העמידה. ק"נ), והקב"ה ימשיך לשמוע לתפילותינו ויזכנו בגשמי ברכה".
"בזכות התפילות"
לפני קצת פחות מחודשיים יצא הרב לאו בקריאה לציבור להרבות באהבת חינם וכן להוסיף בתפילות תפילה מיוחדת למען ירידת הגשמים, ואף הסביר כיצד לאמרה לפי מנהגי העדות השונות. "כבר חלף ראש חודש כסלו ועדיין לא נתברכה ארץ ישראל בגשמים", כתב אז, "על כן קורא אני לציבור קודם כל להרבות רחמים אלו על אלו, וכן להוסיף את התפילה שנוהגים לומר בעת עצירת גשמים".
לפני חודש בדיוק התכנסו אלפים בעצרת תפילה על הגשמים ברחבת הכותל המערבי. יחד עם הרבנים הראשיים, שר החקלאות ואנשי ארגוני ההתיישבות והחקלאים, קראו המתפללים לעזרה משמים נוכח מה שהסתמן אז כחורף שחון.
ימים ספורים לאחר מכן, בתחילת חודש זה, הגשם חזר – ובגדול, ושר החקלאות, אורי אריאל, אמר כי הוא משוכנע ש"האחדות בתפילה" היא שהביאה את גשמי הברכה שירדו מאז ברחבי הארץ. השר הדגיש כי "אף אחד לא באמת יודע למה זה, והקדוש ברוך-הוא לא עובד אצלנו", אבל הוא עצמו מאמין שכמות המשקעים המרשימה בימים האחרונים איננה מקרית. "זה בזכות התפילות של כולנו - בכותל, בבית הכנסת או בכל מקום אחר, בפה או בלב, עם כיפה או בלי כיפה".