שתף קטע נבחר

 

הרפורמים נגד משרד החוץ: עושים עלינו סיבוב

במשרד החוץ טוענים כי לראשונה - כנס הרבנים של התנועה הרפורמית שיתכנס בסינסינטי, לא יעסוק בישראל בשום צורה. לכנס, הוסיפו, גם לא הוזמן שום נציג ישראלי. הרפורמים זועמים: "זו שערורייה, טענה שקרית, איש לא דיבר איתנו"

במשרד החוץ הישראלי הוציאו הודעה המבכה את הידרדרות היחסים של ישראל עם התנועה הרפורמית – הזרם הגדול ביהדות ארה"ב – והרפורמים זועמים ומאשימים את משרד החוץ בשקרים: "המברק המדובר הוא לא פחות משערורייה", אומר הרב גלעד קריב, ראש התנועה הרפורמית בישראל. 

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >> 

 

במשרד החוץ טענו כי לראשונה - כנס הרבנים של התנועה הרפורמית שיתכנס בקרוב בסינסינטי, לא יעסוק בה בשום צורה וגם לא ביחסים איתה, וזאת על אף שהתנועה חרטה על דגלה את הגברת החינוך בנושאי ישראל. לכנס, הוסיפו, גם לא הוזמן שום נציג ישראלי. 

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

הילל ניומן, מנהל קהילות יהודיות במשרד החוץ, פנה לאחרונה במברק דחוף לקונסוליה הישראלית בניו-יורק, וביקש ממנה ליצור קשר בהקדם עם מטה ארגון הרבנים הרפורמים, כדי לבדוק אפשרות לשלב פעילות של דיפלומטים ישראלים בכנס ולכלול בו תכנים הקשורים בישראל.

 

"במסווה של דאגה כנה ליחסי ישראל והתפוצות, מוטחת בתנועה הרפורמית בצפון אמריקה טענה שקרית", זועם הרב קריב. "בכנס הרבנים שיתקיים בעוד כחודש ישתתפו עשרות רבנים רפורמים מישראל, ובמהלך התוכנית יתקיימו מפגשים רבים שעוסקים בטיפוח הקשרים בין יהדות התפוצות והחברה הישראלית, בצד המשך המאבק באפליה המכוערת וההרסנית של התנועה הרפורמית בישראל".

 

"מברק כוזב"

גורמים בכירים במשרד החוץ טענו כי הסיבה להתעלמות חסרת התקדים היא כעס על ישראל והחלטותיה, ובכלל זה הפעילות של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במטרה להכניס את מפלגת "עוצמה יהודית" לכנסת. 

 

 

"ישראל נשארת נחלתו של הסקטור הימני-דתי", אמרו בכירים במשרד. "הארגונים היהודיים מרגישים שמסתכלים עליהם כעל כספומטים. הביקורת של איפא"ק על צירוף 'עוצמה יהודית' היא חלק מזה. ישראל צריכה ממש להתחנן לארגונים יהודיים שלא יזניחו אותה. זה מביך".

 

אבל ראש התנועה בישראל מכחיש: "יצוין כי באופן שגרתי מוזמנים דיפלומטים ישראלים לכנסים של התנועה הרפורמית ולקהילות התנועה ברחבי העולם". הוא האשים כי איש לא דיבר עימם מטעם המשרד, ועקץ כי "אם יוזם המברק חרד ליחסים עם התפוצות, ראוי שיתייחס למדיניותה של ממשלת ישראל בשנים האחרונות כלפי הזרמים הלא אורתודוכסים, במקום להפיץ מברקי כזב על מהלכיה של התנועה הרפורמית".

 

"לשקם את הקשר עם יהדות התפוצות"

ריק ג'יייקובס, נשיא התנועה הרפורמית בצפון אמריקה, וראשי התנועה בישראל - נפגשו בימים האחרונים עם מנהיגים ומנהיגות מכל גווני הקשת הפוליטית בישראל, והביעו דאגה נוכח המשבר ההולך ומחריף בין יהדות התפוצות למדינת ישראל. הן הביעו תקווה לתיקון הקרע שנוצר במהרה.

 

המנהיג הרפורמי ריק ג'ייקובס (צילום: נועם גלאי) (צילום: נועם גלאי)
המנהיג הרפורמי ריק ג'ייקובס(צילום: נועם גלאי)

 

"אני נפגש עם מנהיגים ישראלים מכל קצוות הקשת הפוליטית", אמר הרב ג'ייקובס. "שוחחנו על הדרכים לתקן את הקשר בין ישראל ליהדות התפוצות, ועל החזון המשותף שלנו של ישראל יהודית, דמוקרטית וסובלנית".

 

הרב קריב הוסיף כי "אחד הנושאים החשובים על סדר יומה של הממשלה הבאה חייב להיות שיקום הקשר עם יהדות העולם, שנפגע קשות בשנים האחרונות. אנו מציגים מסר זה בפני כל המפלגות המתמודדות במערכת הבחירות הקרובה".

 

שליש מהישראלים: יהדות ארה"ב היא נכס כלכלי

על רקע העימות בין נתניהו לבין איפא"ק וארגונים יהודיים נוספים סביב "עוצמה יהודית", מתפרסם בישראל סקר שהוזמן על ידי קרן משפחת רודרמן במטרה לבחון את עמדות הציבור כלפי היחס לתפוצות בכלל ויהודי ארה"ב בפרט, ערב הבחירות.

 

מהסקר עולה כי מרבית הישראלים (57%) עדיין רואים את מערכת היחסים עם יהדות ארה"ב טובה, ורק 7% הגדירו אותה כגרועה. עם זאת, דומה שרוב הישראלים אכן רואים ביהדות ארה"ב מקור לכספים. 34% אמרו כי הנכס המשמעותי ביותר שמהווה יהדות ארה"ב עבור ישראל הוא כלכלי.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

שירה רודרמן, מנכ"לית הקרן, אמרה: "כפי שהסקר מראה, הציבור הישראלי מבין היטב את חשיבות הקשר עם יהודי התפוצות בכלל ויהודי ארה"ב בפרט. אנחנו בתקופת בחירות, ובנושא יחסי ישראל ויהדות ארצות הברית אין ימין, מרכז או שמאל: 95% מהנשאלים, מכל המפלגות, רואים חשיבות בשמירה על היחסים של מדינת ישראל והעם היהודי. מרבית מצביעי המפלגות הגדולות – מעל 60% - מעוניינים שנציגיהם יחזיקו בתיק התפוצות בממשלה הבאה. בנוסף, 90% מבינים שיהודי ארצות הברית מהווים נכס אסטרטגי לישראל בשלל תחומים, מביטחון וכלכלה ועד לערכים ומוסר".

 

לדבריה, "חשוב להציף את הנושאים הללו עכשיו, ערב בחירות. מי שמבקשים את אמון הציבור צריכים להציג את העמדות שלהם לא רק בנושאים של בריאות, חינוך ורווחה – אלא גם בשאלת יחסיה של ישראל, מדינת העם היהודי, עם אותם היהודים בתפוצות".

 

  • סייע בהכנת הכתבה: יניב פוהורילס

פורסם לראשונה 26/02/2019 11:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים