שתף קטע נבחר

 

בעקבות הבג"ץ: הרבנות הראשית תומכת במבחנים תורניים לנשים

בדרך לפשרה: במסמך פנימי שהגיע לידי ynet דוחה היועץ המשפטי לרבנות את הדרישה מצד נשים לגשת למבחני ההסמכה שהיא מקיימת לגברים, אך יחד עם זאת קורא למדינה להקים מסלול ראשון מסוגו שבו תכיר בידע ההלכתי שרכשו, ותעניק להן את הזכויות שמקנה "תעודת רב"

הרבנות הראשית לישראל קוראת לקיים מבחנים תורניים לנשים לשם הכרה בידע הלכתי. במסמך פנימי שניסח היועץ המשפטי לרבנות, עו"ד הראל גולדברג, והגיע לידי ynet - הוא שולל את פתיחת מסלולי ההסמכה הקיימים לתפקיד רב בפני נשים, אך יחד עם זאת מציע לראשונה ערוץ חלופי שימנע את האפליה המגדרית בתחום זה – מחוץ לרבנות הראשית.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>     

 

עמדת היועץ נכתבה במסגרת גיבוש תשובת המדינה לבג"ץ בעתירת לומדות תורה, המבקשות לגשת למבחני ההלכה הרשמיים של מדינת ישראל לשם הוכחת ידיעותיהן. עו"ד גולדברג הבהיר כי הכרה בידע עצמו שלא על מנת להתמנות לתפקיד רבני, איננו מתפקידה ואף לא בסמכותה, ואולם מאחר שהסמכה לרבנות, הנעולה בפני נשים, מקנה למחזיקים בה זכויות שונות - יש למצוא להן חלופה.  

 

"בהתאם לעמדתה ההלכתית של מועצת הרבנות הראשית, המשקפת את העמדה המסורתית-הלכתית הרווחת מזה דורות רבים בעולם האורתודוכסי, לא ניתן להסמיך נשים לתפקידי רבנות", הסביר גולדברג במסמך. "הואיל ותפקידה של הרבנות הראשית לתת כשירות לתפקידים רבניים, אך ברור הדבר שתנאי סף לגשת לבחינות הוא שהנבחן יוכל להיות כשיר לכהן כרב".

 

"אנחנו לא הכתובת"

העותרים - ארגון עתים, יחד עם מרכז רקמן באוניברסיטת בר-אילן וקולך, לצד שורה של נשות הלכה מהציונות הדתית - טענו, כאמור, כי לעמידה בבחינות ישנה גם משמעות תעסוקתית וכלכלית, שכן היא מקנה זכות להגיש מועמדות למשרות שונות ולקבל הטבות שכר במגזר הציבורי, וממילא הסירוב לאפשר לנשים לגשת אליהן יוצר אי-שוויון. יועמ"ש הרבנות סבור כי הטענה בעניין צריכה להיות מופנית כלפי הגופים המכירים בתעודה זו ולא לגורם שמנפיק אותה - אך בכל זאת קרא בזהירות למציאת פיתרון.

 

"לא מן הנמנע שיש מקום ליצור מסלול השכלה ייעודי מוכר עבור נבחנים אשר מבקשים להיבחן על הידע ההלכתי שצברו", כתב, "וזאת במנותק ממתן כשירות לכהן בתפקידי רבנות, בדומה למסלולי השכלה גבוהה אחרים". הוא הדגיש כי "הרבנות הראשית איננה אמונה על כך, וספק רב האם כגוף רבני מסמיך היא מוסמכת לעסוק בעניין זה", ולכן "ככל שמבקשים לבחון את קידומו של רעיון זה, יש לבוא בדברים עם הגורמים השלטוניים המופקדים על הנושא".

 

יו"ר ארגון עתים, הרב שאול פרבר, מסר כי "לנשות הלכה יש תרומה אדירה לעם ישראל, וכל פתרון צריך למנוע את המשך האפליה ולאפשר הכרה שווה. אנו נבחן את הדברים כשנקבל אותם כמקובל, בתוך מסגרת העתירה, ומקווים שהרבנות תצטרף לתיקון היסטורי ולהסרת חסמים שמונעים צמיחה של עולם התורה".

 

קיראו עוד בערוץ היהדות

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרבנות הראשית
למי מותר להיבחן?
צילום: הרבנות הראשית
מומלצים