הנינג'ות של ישראל: ענף הטיפוס תופס תאוצה
רגע לפני אליפות ישראל שתיערך ביום חמישי, תפסנו את טובי המטפסים בארץ מתכוננים לאירוע הגדול. הם סיפרו על הקושי, תוכנית הטלוויזיה שהגדילה את החשיפה לענף והרצון שלהם להגיע לאולימפיאדה. שנה לטוקיו 2020, פרויקט מיוחד
צפו בכתבה (צילום: אורן אהרוני)
קבלו את אחד מענפי הספורט המסקרנים ביותר, שיעשה את צעדיו האולימפיים לראשונה בטוקיו 2020 - טיפוס בולדרינג. למרות שמדובר בספורט צעיר יחסית, הוא מושך אליו מדי שנה מאות ספורטאים. לקראת אליפות ישראל שתיערך ביום חמישי הקרוב בחיפה, ערכו מיטב המטפסים את האימון המסכם שלהם ברעננה.
טוקיו, טייק 2: היפנים מתכננים להדהים את העולם
האתלטים שיקפיצו את העולם בטוקיו 2020
הקיר עליו התאמנו נקרא "בולדר", והוא מעוטר במסלולים צבעוניים, כשכל צבע מעיד על רמת קושי שונה בסדר עולה. מסביב לקירות יש מזרנים לאור העובדה שהמטפסים אינם קשורים בחבל, ובמידה והמטפס נופל תהיה לו "נחיתה רכה", כך שלמרות הגובה אין סכנה בענף. מלבד הקיר ברעננה קיימים עוד 15 קירות טיפוס ברחבי הארץ, ובהמשך צפויים להיפתח מתחמים נוספים.
בין המתחרים שהגיעו לאימון המסכם היו האחים רם וגבע לוין, שצפויים להתחרות לראשונה אחד בשני באליפות ישראל הקרובה. רם, האח הבכור, מתחרה בסבב הבוגרים כבר מספר שנים, זכה במקום השני בארץ ב-2017, ואף נכלל בטופ 30 בסבב העולמי ב-2019. גבע התחרה עד עכשיו בסבב הנוער והוא אלוף הארץ לשנת 2018, ואף זכה במקום ה-13 בסבב אליפות אירופה השנה. הצמד הפגין לאורך האימון אחוות אחים מרגשת ומפרגנת, שהסתיימה בתנועת ניצחון בסיום המסלול, ושניהם ציינו כי "ההצלחה של כל אחד מאתנו היא ההצלחה של שנינו יחד".
גם המטפסת יעל טאוב הייתה בעיצומן של ההכנות לקראת התחרות. טאוב, מתחרה כבר מספר שנים ונחשבת לאחת התקוות הגדולות של הענף. בשנה שעברה היא זכתה במקום השני באליפות ואף השתתפה בעונה הראשונה של נינג'ה ישראל. היא מספרת על הסיפוק וההעצמה שהטיפוס מעניק לה, ושנשים אפילו מצליחות להתעלות לעיתים על גברים בזכות הגמישות שלהן. כשנשאלה מה צריך כדי להגיע לאליפות ישראל ענתה "להתאמן על הקיר והרבה, לפחות פעמיים בשבוע".
המתאמנים טיפסו בקלילות רבה בין דרגות הקושי השונות והפגינו יכולת גמישות ואחיזה, על מנת להתכונן לקראת התחרות בה ינסו לקטוף את התואר הנחשק 'אלוף ישראל'. מלבדם נכח במקום גם דור העתיד של המטפסים, שחולמים גם הם יום אחד להיות מספיק מקצועיים כדי לייצג את הענף בתחרויות השונות.
מי שאחראי בארץ על הענף הוא איגוד המטפסים הישראלי, שפועל כמעט 30 שנה והוא הגוף היחידי בארץ המוכר ע"י האיגודים הבין-לאומיים. למרות שהענף מוכר ונתמך ע"י משרד התרבות והספורט, "מרבית התקציבים מגיעים מהאיגוד", מספר גיא עברון, מנהל השיווק של האיגוד שנכח במקום. עברון מלווה את הספורטאים, ודואג במסגרת תפקידו שהענף יקבל הכרה ראויה, וימשוך אליו ספונסרים וחברי איגוד נוספים.
מלבד השיווק, הענף מקבל הכרה גדולה יותר דרך ההישגים של מתחרים בתחום כמו אלכס חזנוב, וגם בזכות נינג'ה ישראל שמשכה אליה בעונתה הראשונה כמה מהמטפסים. אליפות ישראל בטיפוס תתקיים כאמור ביום חמישי הקרוב בחיפה, בתחרות המטפסים ידרשו לסיים מסלולים קצרים בגובה של עד חמישה מטרים. המסלול בתחרות יהיה ברמת קושי גבוהה מאוד, מה שידרוש מהמטפסים התמודדות מנטלית בנוסף ליכולת הפיזית.
טאוב, האחים לוין ומתחרים נוספים מתכוננים לתחרות בישראל, אבל לכולם חלום אחד משותף להגיע לאולימפיאדה. החלום כבר לא רחוק כי ענף הטיפוס יערוך כאמור הופעת בכורה אולימפית טוקיו, בתקווה שההשקעה הנוכחית, החשיפה והצמיחה המטאורית, יישאו פירות כבר בקיץ הבא בטוקיו.
יעל טאוב עם האחים רם וגבע לוין
צילום: אורן אהרוני
מומלצים