סוגת ייקרה את האורז ביותר מ-60%
ההתנפלות העולמית על האורז הגיעה גם לישראל: קילו אורז יימכר ב-12.5 שקלים במקום 7.5 שקלים. במכולות ובמינימרקטים דווח היום על מחסור באורז, ורשת שופרסל אף הגבילה את מכירת האורז לקראת סוף השבוע
חברת המזון סוגת העלתה היום (א') את מחירי האורז ב-60% עד 75% בהתאם לסוג האורז. קילו אורז שנמכר עד כה תמורת 7.5 שקלים נמכר החל מהיום ב-12.5 שקלים. דיויד פרנקלין, מנכ"ל סוגת מסר כי עלייה זו עדיין אינה משקפת מחירי האורז בשווקי העולם.
בעקבות ההתייקרות, צפויים מחירי האורז לעלות בימים הקרובים בשיעור של 50% עד 70% בכל המכולות ורשתות השיווק.
ההתייקרות בארץ נובעת מהתייקרות האורז בעולם: בשבוע שעבר רשם האורז שיא של כל הזמנים: 24.7 דולר ל-100 פאונד. בחלק מהמכולות והמינימרקטים הפרטיים כבר עלה הבוקר המחיר בעשרות אחוזים.
שופרסל הגבילה את מכירת האורז
רשת השיווק שופרסל הגבילה את מכירת האורז. הרשת איפשרה לקונים לרכוש ביום חמישי וביום שישי שלוש חבילות אורז בלבד. זאת, עקב המחסור באורז בשווקים העולמיים. מרשת שופרסל נמסר הבוקר כי: "עקב מחסור עולמי באורז אשר הגיע גם לישראל, נאלצנו במשך יומיים להגביל את רכישת האורז. בשלב זה אנו מסירים את ההגבלה אך במידה ויכול שינוי עקב תנאי אספקת האורז בעולם נצטרך לשוב ולהגביל את הקנייה."
גם קונים במרכולים פרטיים ובמכולות דיווחו כי נתקלו במחסור באורז ובמקרים שבהם המוכרים הגבילו את היקף הקנייה. רשת רבוע כחול, לעומת זאת, אינה מגבילה את רכישת האורז.
המחיר צפוי להתייקר ב-50%
מחירי האורז צפויים לעלות בימים הקרובים בכ-50% בכל רשתות השיווק. כך מעריכים גורמים בענף הקמעונאות. זאת, עקב התייקרות האורז בעולם: בשבוע שעבר רשם האורז שיא של כל הזמנים: 24.7 דולר ל-100 פאונד. בחלק מהמכולות והמינימרקטים הפרטיים כבר עלה הבוקר המחיר בעשרות אחוזים.
בעלי מכולות ומנהלים ברשתות השיווק אומרים כי יבואני האורז מפעילים עליהם לחצים בימים האחרונים להעלות את מחירי האורז. "אנחנו דוחים את ההתייקרות מיום ליום, מרוויחים זמן", סיפר ל-ynet בכיר באחת מרשתות השיווק, "עד החג הצלחנו לבלום את הלחצים של הספקים, אבל אין ספק שבימים הקרובים זה יקרה".
התייקרות האורז בעולם גרמה בימים האחרונים לגל עולמי של רעב ומהומות. באו"ם מעריכים כי 100 מיליון איש נמצאים בסכנת רעב עקב התיקרות האורז. ממשלות רבות בעולם הטילו הגבלות על מחירי האורז ועל כמויות הצריכה שלו, ובמדינות אחדות, כמו סרי לנקה, אף שיגרה הממשלה שוטרים להחרים אורז מחנויות.