שתף קטע נבחר

עזרא על תמנע: לא ניתן להזיז את הגלגל לאחור

שרים, חברי כנסת וראשי ערים שהשתתפו בכנס ירושלים לסביבה וטבע, התבקשו להשיב על שאלות גולשי ynet. השר להגנת הסביבה - שהוא גם שר התיירות - אמר שאין ניגוד אינטרסים בין שני התפקידים ובכל הנוגע לפרויקטים התיירותיים בתמנע ופלמים, "יש דברים שהחלו בעבר וקיבלו תוקף חוקי. החוק חוק הנוכחי לא מאפשר להחזיר את הגלגל לאחור"

גם ביומו השני של כנס ירושלים לסביבה וטבע, השיבו חברי הכנסת והשרים שהשתתפו בדיונים לשאלות שנשלחו על ידי גולשי ynet.

 

בכנס השתתף גם השר להגנת הסביבה, בפאנל בנושא שיתוף פעולה אזורי, ונשאל: עם קבלת משרד התיירות לידיך, איך אתה מתכוון להתמודד עם ניגוד האינטרסים בין שני המשרדים?

 

"אם יש משרד שאינטרסיו אינם סותרים זה משרד התיירות", אמר עזרא. "המינוי טרם קיבל את אישור הכנסת, ובכל מקרה אני עושה אותו באופן זמני עד אשר יהיה שר תיירות קבוע. אני מתכוון לטפל בנושאים המשותפים לשני המשרדים כגון שבילים בהרים ואתרי קמפינג.


השאלה לשר להגנת הסביבה

 

"שני ניגודי אינטרסים שעלו באחרונה הם המלון בעמק ססגון והפיתוח בחוף פלמחים. בשני המקרים אנו במשרד להגנת הסביבה למדנו שמדובר בהחלטות שהתקבלו בעבר הרחוק וקיבלו תוקף. לא נוכל להחזיר את הגלגל שמונה שנים אחורה ולמנוע את הפרויקטים על פי החוק הקיים כיום. אני אומר את זה כשר להגנת הסביבה ולא כשר התיירות. אפשר להזכיר גם את המלון בטבריה. אנו התנגדנו בגלל חומרים מסוכנים שיש במקום".

 

 

בפאנל בנושא שמירת הסביבה בערים נשאל ראש עיריית חיפה יונה יהב מה עמדתו בנושא מיכל האמוניה במפרץ חיפה?

 

"לגבי מיכל האמוניה - זו שערורייה. כל האמוניה של המדינה מרוכזת בחיפה. אנו נלחמים בכך. אני מאמין שהמצבור הזה צריך להתפרק לחמישה מיכלים שיפוזרו בכל המדינה, ולא במקום אחד בטווח טילים מוכח. כרגע אני בודק משפטית את היכולת שלי לסגור את המתקן מינהלית". יהב ציין כי קיבל מהמשרד להגנת הסביבה תמיכה לעמדתו לפיה יש לדרוש ממפעלי התעשייה הפטרוכימית לנקוט באמצעים המתקדמים ביותר לשיפור זיהום האוויר שהם יוצרים. "זה יאפשר את הפיתוח של חיפה...".

 

בפאנל שעסק בחינוך לאהבת הסביבה והטבע נשאלה שרת החינוך פרופ' יולי תמיר (עבודה) מדוע משרד החינוך מטיל את נטל מימון הטיולים השנתיים על ההורים?

 

"לתלמיד הישראלי יש אפשרויות לטייל יותר מכל תלמיד אחר בעולם. ילדי ישראל פעילים בפעילות בלתי פורמלית יותר מילדי כל ארץ אחרת, ומרבית הפעילות הזו נעשית בשטח. המשאבים של משרד החינוך מוגבלים ועלינו להחליט מה אנו מממנים במלואו, ובמה ההורים צריכים להשתתף.


השאלה לשרה תמיר

 

"הלוואי והיתה לנו יכולת למלא את כל הצרכים של הילדים, אבל אין לנו יכולת, בנושא זה כמו בנושאים חשובים אחרים, כגון המסעות לפולין ופעילות תרבות... במצב הנוכחי המדינה יכולה לכסות רק את התשתית הבסיסית... אף אחד לא מוחא כפיים לשיעור עברית בכיתה א', שילדים ילמדו לקרוא ולכתוב. לזה אין רייטינג ואין קבוצת תמיכה ועל זה לא אקבל פרס - אבל זה הבסיס".

 

בהמשך עלה לבמה שר הפנים מאיר שטרית, ונשאל מדוע לא מחייבים בחוק שבכל עיר תהייה הגדרת מינימום מחייבת של שטחים פתוחים וגינות ציבוריות?

 

"בדרך כלל בכל פרויקט מפקיעים 45 אחוז ללא תמורה לציבור, אבל אי אפשר לחייב בתכנית מינימום של שטחים פתוחים. זה תלוי במקרה. כאשר מתכננים שכונות חדשות צריך להקפיד על כך, אבל בישנות זה יותר בעייתי הכל בנוי ואין מקום גם אם רוצים".

 

שר התשתיות הלאומיות בנימין בן-אליעזר (פואד), ביטל את השתתפותו הן במושב בנושא המים והן במושב השטחים הפתוחים ולכן לא ענה על שאלות שנשלחו עבורו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין ניגוד אינטרסים. עזרא
צילום: חיים צח
שאלת גולשי ynet לשר עזרא
קודם בסיס. אחר כך טיולים. תמיר
מומלצים