שתף קטע נבחר

במדינת המשפצים רעש מהומה

השלכות הקיפאון בשוק הדירות החדשות: אחת מכל ארבע משפחות משפצת את הבית, או שוקלת לעשות זאת

המיתון הכלכלי הביא לעלייה במספר האנשים שמעדיפים לוותר על חלום הדירה החדשה, ולשפץ את ביתם: אחת מכל ארבע משפחות בישראל נמצאת כרגע במהלך שיפוץ הבית, או שוקלת לעשות זאת בעתיד הקרוב. כך עולה מסקר חדש שערך מכון "גיאוקרטוגרפיה" לרגל תערוכת "בתים ומבטים" של מרכז הבנייה.

 

עוד לפני עצם קיום השיפוץ, מסרו כמעט 50% מהנשאלים כי הם מעדיפים לשפץ את דירתם הנוכחית ולא לעבור לדירה חדשה. נתון זה מחזק את העובדה כי שוק השיפוצים, המוערך ב-7.5 מיליארד שקל בשנה, יגדל בשנה הקרובה. זאת, בעיקר לנוכח העובדה שבשנה שעברה רק 40% מהנשאלים השיבו כי ישפצו את ביתם במקום לעבור דירה.

 

הממצא העיקרי של הסקר מגלה כי קרוב ל-450 אלף בתי אב נמצאים כעת בשיפוץ בפועל או בתכנון מהלך כזה.

 

הנסקרים נשאלו כמה כסף הם משקיעים בשיפוץ שלהם. 31% מהנשאלים ענו כי הם משקיעים או ישקיעו בו תקציב של עד 10,000 שקל, ו-49% מהם יקציבו יותר מ-10,000 שקל. 4% מהמשפחות המשפצות ישקיעו יותר מ-120 אלף שקל. אגב, ממוצע עלויות השיפוץ בקרב כלל הציבור חוצה במעט את 30 אלף השקלים לשיפוץ. מראיונות עם המשפחות עולה כי שיפוץ ממוצע אורך כ-3 חודשים, וכי פרק הזמן מרגע המחשבה ועד סיום השיפוץ בפועל אורך כשנה וחצי.

 

מה מעדיפים הישראלים לשפץ? 45% מהנשאלים ענו כי חדר השינה הוא חלל הבית הפופולרי ביותר לשיפוץ. 40% טענו כי הם מחליפים את המטבח, 35% החליטו לפעול לחידוש האמבטיות בבית ו- 25% מהנשאלים ישפצו גם את השירותים.

 

נתון נוסף מראה כי 75% מהמשפחות המשפצות בשנתיים האחרונות לא נעזרו בשירותיהם של מעצב פנים או אדריכל, בה בעת שרק כ- 17% שכרו שירותים כאלה.

 

9% הנותרים קיבלו ייעוץ חלקי. שיעור הנעזרים בבעל מקצוע עולה ככל שתקציץ השיפוץ עולה. משפחות המשפצות עד 40 אלף שקל מפקידות בדרך כלל את הפרויקט בידיו של בעל מקצוע אחד.

 

עוד ניתן לשים לב כי קיים אחוז משפצים גבוה יותר בקרב הקהילה המסורתית, וכן בקרב משפחות הכוללות יותר מ-5 נפשות. גם לגיאוגרפיה יש חשיבות: באזור הדרום, יותר מ-33% משפצים או שיפצו בשנתיים האחרונות, לעומת 23% בתל-אביב והסביבה.

 

"נראה כי ככל שהמשבר הכלכלי ימשך, יותר משפחות ששקלו לעבור דירה ישקיעו את זמנם ואת המשאבים הכלכלייים שלהם בשיפוץ הדירה הקיימת", הסביר קובי לנגליב, מנכ"ל קבוצת מרכז הבנייה הישראלי. הסקר נערך בקרב 1,500 גברים ונשים בני 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת ביישובים היהודיים במדינת ישראל.

 

במסגרת הראיונות עולה כי 65% מהמשפחות טענו כי האישה היא זו ש"דחפה" והובילה את פרויקט השיפוץ.  

  

שיפוצים בישראל במספרים  

3 חודשים הזמן הממוצע לשיפוץ

 

30 אלף שקל עלויות שיפוץ ממוצע

 

50% מעדיפים לשפץ את ביתם במקום לעבור דירה

 

45% הכי מעדיפים לשדרג את חדר השינה

 

4% מהמשפחות המשפצות ישקיעו בשיפוץ יותר מ-120 אלף שקל  

 

  • הידיעה המלאה מתפרסמת היום במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
משפצים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
האישה דחפה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים