פסגות ללבייב: "שפר הצעתך או שנלך לפירוק"
בית ההשקעות במכתב למנכ"ל אפריקה ישראל, איזי כהן: "הצעת ההסדר שלכם אינה קבילה - היא מיטיבה עם בעל השליטה ומעבירה את כל הנטל על בעלי אגרות החוב"
פסגות קיוותה כי במסגרת הסדר בנושים יינתן מענה לצרכי החברה הן באמצעות הזרמה של בעלי המניות (לרבות בעל השליטה) והן באמצעות ארגון מחדש של חובות החברות, לרבות מחזיקי אגרות החוב. למרבה הצער, נכונותה של פסגות להעניק לחברה זמן לגיבוש ההסדר, לא הביאה לתוצאה המקווה ואף לא קרוב לכך,
בעוד שלאחרונה הוצגה בפני פסגות הצעת הסדר חד צדדית אשר אינה מקובלת עליה בכל מובן", כתבו עורכי הדין גיל אורן, דרור ויגדור ושי רייכר ממשרד עורכי הדין יגאל ארנון המייצג את פסגות בפנייה לאפריקה ישראל.
"בכל הכבוד לרצונה של אפריקה ישראל ובעלי השליטה בה, פסגות לא תוכל ליתן הסכמתה להסדר, במסגרתו בעל השליטה מבקש לשמור על שליטתו, תוך שהוא נמנע מהזרמת הון לתמיכה בחברה; ומעביר את כל נטל ההסדר אל כתפיהם של נושי החברה - ובראשם בעלי אגרות החוב - המתבקשים להסתפק בקומץ מהזכויות שהיו מתקבלים במסגרות הליכי פירוק של החברות".
רועי ורמוס: הבעלים האמיתיים הם הנושים
במכתב מבהירה פסגות באופן שאינו משתמע לשתי פנים כי "ההצעה נדחית על ידי פסגות במורת רוח". "בהסתכלות לאחור עולה החשש, כי אפריקה ישראל ניצלה, וממשיכה לנצל, את "אשראי האמון" שניתן לה ולמנהליה – ואשר נועד לאפשר גיבושו של הסדר נושים הוגן בידיה – לצורך גיבוש של הצעה לא הוגנת".
"המשך התנהלות וולונטרית מצד מחזיקי אגרות החוב, ללא פיקוח בית המשפט ומבלי שימונו בעלי תפקידים אשר יישמרו על זכויותיהם של הנושים, אינה אפשרית בסיטואציה שנוצרה, והיא פתח לפגיעה הולכת ומחמירה במחזיקי אגרות המוחזקים שבויים שלא מרצון בהליכים בלתי מוסדרים המנותבים על ידי אפריקה ישראל, אשר ממשיכה להתנהל לפי הוראותיו של בעל השליטה".
"בנסיבות האמורות, לפסגות אין אלא לפנות אליכם ולהתריע, כי ככל שלא תפעלו לגיבוש מתווה הסדר נושים שיכלול לכל הפחות הזרמה משמעותית מצד בעל השליטה או לחילופין דילול עמוק של בעלי המניות – לא יהיה מנוס מנקיטת משפטיים אשר יבטיחו שמירה על זכויותיהם של בעלי אגרות החוב, במסגרת פניה לקבלת הגנת בית המשפט המוסמך ולמינוי בעלי תפקידים מתאימים".
רועי ורמוס מנכ"ל פסגות אמר כי "הודעת אפריקה ישראל על חוסר יכולתה לעמוד בהתחייבויות שלקחה על עצמה, משמעותה שהחברה חדלת פירעון, הלכה למעשה. הבעלים האמיתיים שלה הם הנושים. מעורבות בית המשפט בגיבוש ההסדר מבטיחה כי תנאי ההסדר יהיו הוגנים עבור הנושים – לא יהיו נסיונות ללחוץ על המוסדיים לקבל הסדרים שהם בעליל לטובת בעלי השליטה".