שתף קטע נבחר
 

ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים

מה עושים ההודים כשהמנה חריפה והפה בוער? מצננים את השריפה עם ראיטה, מטבל יוגורט קריר ומרענן. רינה פושקרנה מדגימה הכנה של ראיטה מלפפונים שתתאים לארוחה הודית או סתם כמטבל מרענן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין

 

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?

 

ראיטה - מטבל יוגורט עם מלפפונים

המרכיבים: 

1/2 כפית זרעי כמון

2 גביעי יוגורט

1 מלפפון גדול או 2 בינוניים

1/2 כפית מלח

1 כפית עלי כוסברה שטופים ויבשים

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את זרעי הכמון על מחבת יבשה מעל להבה בינונית, עד שהם מפיצים ריח נעים. בזמן הקלייה מנערים את המחבת כדי למנוע מהזרעים להישרף. מעבירם את הזרעים הקלויים לכלי ומניחים להם להצטנן. כותשים את זרעי הכמון בעלי ומכתש או במטחנת תבלינים.
  2. שוטפים את המלפפון ומגררים אותו בפומפייה מבלי לקלף אותו. סוחטים את המים היטב מהמלפפון המגורר.
  3. שמים את היוגורט בקערה וטורפים קלות.
  4. מוסיפים את המלפפון המגורר, את המלח ואת הכמון ומערבבים. מעבירים למקרר לצינון. 
  5. לפני ההגשה מעטרים את הראיטה בכוסברה.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים