ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים
מה עושים ההודים כשהמנה חריפה והפה בוער? מצננים את השריפה עם ראיטה, מטבל יוגורט קריר ומרענן. רינה פושקרנה מדגימה הכנה של ראיטה מלפפונים שתתאים לארוחה הודית או סתם כמטבל מרענן
הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
- קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
- חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
- שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
ראיטה - מטבל יוגורט עם מלפפונים
המרכיבים:
1/2 כפית זרעי כמון
2 גביעי יוגורט
1 מלפפון גדול או 2 בינוניים
1/2 כפית מלח
1 כפית עלי כוסברה שטופים ויבשים
אופן ההכנה:
- קולים את זרעי הכמון על מחבת יבשה מעל להבה בינונית, עד שהם מפיצים ריח נעים. בזמן הקלייה מנערים את המחבת כדי למנוע מהזרעים להישרף. מעבירם את הזרעים הקלויים לכלי ומניחים להם להצטנן. כותשים את זרעי הכמון בעלי ומכתש או במטחנת תבלינים.
- שוטפים את המלפפון ומגררים אותו בפומפייה מבלי לקלף אותו. סוחטים את המים היטב מהמלפפון המגורר.
- שמים את היוגורט בקערה וטורפים קלות.
- מוסיפים את המלפפון המגורר, את המלח ואת הכמון ומערבבים. מעבירים למקרר לצינון.
- לפני ההגשה מעטרים את הראיטה בכוסברה.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: יהונתן צור
מומלצים