שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
רינה פושקרנה מציגה הכנה של פטרני מצ'י, נתחי דג ברוטב ירוק, עטופים בעלי בננה ומאודים ועל הדרך מדגימה איך מכינים אורז לבן בהודו
הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
- קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
- חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
פטרני מצ'י - פילה דג בעלי בננה עם אורז לבן
המרכיבים:
לאורז:2 כוסות אורז בסמטי
6 כוסות מים
1 כפית מלח
לדג:
2 רצועות פילה דג לבן – כל נתח חתוך ל-4 חלקים
1 כפית מלח
4 כפות מיץ לימון סחוט
2 כפות כוסברה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף (למעוניינים במנה חריפה)
4 שיני שום
50 גרם אבקת חלב קוקוס (ניתן להשיג בסופר) מומסת בחצי כוס מים
2 כפיות זרעי כמון
2 כפות נענע קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 עלי בננה טריים חתוכים לרבעים (ניתן להשתמש בנייר אלומיניום כתחליף)
אופן ההכנה:
- האורז: שוטפים היטב את האורז ומסננים. מניחים את האורז בסיר ומוסיפים את המים ואת המלח. מביאים לרתיחה ומרתיחים כ-10 דקות עד שהאורז מבושל והמים כמעט התאדו.
- מעבירים את האורז למסננת ומסננים את המים שנותרו. שומרים בצד.
- הדג: מסדרים את רצועות הדג על מגש מפזרים עליהם מלח ושתי כפות מיץ לימון ומשרים כחצי שעה.
- מניחים בקערת מעבד מזון, כוסברה, נענע, תמיסת אבקת הקוקוס, פלפל ירוק חריף, שום, כמון, ג'ינג'ר, מלח ואת שתי הכפות הנותרות של מיץ לימון וטוחנים לממרח.
- מורחים את התערובת על רצועות דג.
- עוטפים את בעלי הבננה למעטפת סגורה (ניתן לסגור את המעטפת בחוט, קיסם או ציפורן) ומניחים בצד ל-15 דקות.
- מעבירים את נתחי הדג למתקן אידוי ומבשלים באידוי כ-15 דקות.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: יהונתן צור
מומלצים