שתף קטע נבחר
 

שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן

רינה פושקרנה מציגה הכנה של פטרני מצ'י, נתחי דג ברוטב ירוק, עטופים בעלי בננה ומאודים ועל הדרך מדגימה איך מכינים אורז לבן בהודו

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין

 

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?

 

פטרני מצ'י - פילה דג בעלי בננה עם אורז לבן

המרכיבים:

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי

6 כוסות מים

1 כפית מלח

לדג:

2 רצועות פילה דג לבן – כל נתח חתוך ל-4 חלקים

1 כפית מלח

4 כפות מיץ לימון סחוט

2 כפות כוסברה קצוצה

1 פלפל ירוק חריף (למעוניינים במנה חריפה)

4 שיני שום

50 גרם אבקת חלב קוקוס (ניתן להשיג בסופר) מומסת בחצי כוס מים

2 כפיות זרעי כמון

2 כפות נענע קצוצה

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

2 עלי בננה טריים חתוכים לרבעים (ניתן להשתמש בנייר אלומיניום כתחליף)

 

אופן ההכנה:

  1. האורז: שוטפים היטב את האורז ומסננים. מניחים את האורז בסיר ומוסיפים את המים ואת המלח. מביאים לרתיחה ומרתיחים כ-10 דקות עד שהאורז מבושל והמים כמעט התאדו.
  2. מעבירים את האורז למסננת ומסננים את המים שנותרו. שומרים בצד.
  3. הדג: מסדרים את רצועות הדג על מגש מפזרים עליהם מלח ושתי כפות מיץ לימון ומשרים כחצי שעה.
  4. מניחים בקערת מעבד מזון, כוסברה, נענע, תמיסת אבקת הקוקוס, פלפל ירוק חריף, שום, כמון, ג'ינג'ר, מלח ואת שתי הכפות הנותרות של מיץ לימון וטוחנים לממרח.
  5. מורחים את התערובת על רצועות דג.
  6. עוטפים את בעלי הבננה למעטפת סגורה (ניתן לסגור את המעטפת בחוט, קיסם או ציפורן) ומניחים בצד ל-15 דקות.
  7. מעבירים את נתחי הדג למתקן אידוי ומבשלים באידוי כ-15 דקות.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים