גזר לקינוח - גאג'ר חלווה
החלווה ההודית היא משפחה גדולה של ממתקים שמבוססים על חלב מרוכז. רינה פושקרנה מראה איך מכינים חלוות גזר, כתומה, מתוקה מאוד ומתובלת
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
- קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
- חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
- שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
- ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים
- חם, אדום ומתובל: מרק עגבניות בסגנון הודי
גג'אר חלווה - ממתק גזר בחלב והל
המרכיבים (8-6 מנות):
1 ק"ג גזר קלוף
200 גרם חמאה
8 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
4 כפות אבקת חלב
10 חוטי זעפרן מומסים ב-3 כפות מים
1 כפית הל טחון
לקישוט: 2 כפות אגוזים או פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- מגררים את הגזר על פומפייה ומניחים בסיר. יוצקים 1/2 ליטר מים ומבשלים עד שהגזר מתרכך, כחצי שעה.
- מסננים את הגזר מים ומעבירים לקערה.
- ממיסים את החמאה או המרגרינה במחבת עמוקה. מוסיפים את הגזר המבושל ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים לגזר את הסוכר, ההל, אבקת החלב, הזעפרן המומס והחלב הנוזלי וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מתייבשת.
- מגישים חם או קר ומקשטים בשבבי אגוזים ופיסטוקים.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: ירון ברנר
מומלצים