שתף קטע נבחר
 

גזר לקינוח - גאג'ר חלווה

החלווה ההודית היא משפחה גדולה של ממתקים שמבוססים על חלב מרוכז. רינה פושקרנה מראה איך מכינים חלוות גזר, כתומה, מתוקה מאוד ומתובלת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?

 

גג'אר חלווה - ממתק גזר בחלב והל

המרכיבים (8-6 מנות): 

1 ק"ג גזר קלוף

200 גרם חמאה

8 כפות סוכר

1/2 כוס חלב

4 כפות אבקת חלב

10 חוטי זעפרן מומסים ב-3 כפות מים

1 כפית הל טחון

לקישוט: 2 כפות אגוזים או פיסטוקים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את הגזר על פומפייה ומניחים בסיר. יוצקים 1/2 ליטר מים ומבשלים עד שהגזר מתרכך, כחצי שעה.
  2. מסננים את הגזר מים ומעבירים לקערה.
  3. ממיסים את החמאה או המרגרינה במחבת עמוקה. מוסיפים את הגזר המבושל ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים.
  4. מוסיפים לגזר את הסוכר, ההל, אבקת החלב, הזעפרן המומס והחלב הנוזלי וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מתייבשת.
  5. מגישים חם או קר ומקשטים בשבבי אגוזים ופיסטוקים.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים