הבנקים יזרימו 2 מיליון דולר לתפרון
עיקרי התכנית המתגבשת להצלת החברה: המפעל יקצץ 15 מיליון דולר בהוצאות; בעלי המניות, בראשות קרן פימי ומבטח שמיר, יזרימו 4 מיליון דולר מצד בעלי המניות, והבנקים יגדילו את מסגרת האשראי ב-2 מיליון דולר
חברת תפרון מתקרבת להסדר עם הבנקים שיאפשר את המשך פעילותה. ל"כלכליסט" נודע כי עיקרי התכנית המתגבשת עם הבנקים הם קיצוץ של 15 מיליון דולר בהוצאות; הזרמה של 4 מיליון דולר מצד בעלי המניות, בראשות קרן פימי ומבטח שמיר, והגדלת מסגרת האשראי של הבנקים ב-2 מיליון דולר.
הקיצוץ אמור להתבטא לא רק בכוח אדם, אלא בעיקר במלאים ובתהליך הייצור שנחשב היום ליקר. החברה התחייבה לפעול להגדלת ההכנסות בעשרות מיליוני דולרים בשנה, באמצעות הרחבת פריסת הלקוחות וייעול תהליך האספקה והאיכות.
כפי שנחשף ב-3 בדצמבר ב"כלכליסט", תפרון, המייצרת מוצרי הלבשה תחתונה, נקלעה לסכנת סגירה לאחר ששלושת הבנקים שמממנים אותה החליטו לעצור את ניצול מסגרות האשראי של החברה. האשראי שהועמד לרשותה על ידי שלושת הבנקים, לאומי, הפועלים ודיסקונט, מסתכם ב-29 מיליון דולר בעוד שההון העצמי של החברה מגיע ל 51 מיליון דולר.
האשראי שהחברה קיבלה מהבנקים מובטח בשעבוד צף על כל נכסיה, כשבנוסף לכך התחייבה לשעבד מכונות ייצור. תפרון העריכה כי במידה שהבנקים לא יאשרו את התוכנית העסקית ויבטלו את מסגרות האשראי, יהיה בכך לסכן את המשך פעילותה.
תפרון מעסיקה 1,000 עובדים במפעלה בגוש שגב. ברבעון השלישי דיווחה החברה על הפסד של 8.3 מיליון דולר בהשוואה להפסד של 5.6 מיליון דולר במקביל ב-2008, בעקבות ירידה של 45% במכירות ברבעון החולף בהשוואה לרבעון המקביל ב-2008 לרמה של 21 מיליון דולר.
להסדר שותפים גם הסתדרות העובדים בראשות עופר עיני, ובחברה מצפים גם לסיוע של ממשלת ישראל באמצעות מענקים מהמדען הראשי.
מפעל תפרון. הקיצוץ - לא רק בכוח אדם
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים