שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

הערכה בהאיטי: מניין ההרוגים יגיע עד 200 אלף

שר הפנים של האיטי עדכן את ההערכה שהוציאה ממשלתו, ואמר שמניין ההרוגים ינוע בין 100 ל-200 אלף בני אדם. הוא הוסיף שכ-50 אלף גופות נאספו. שר הבריאות: רבע מיליון נפצעו, מיליון וחצי נותרו ללא קורת גג. חשש מגל אלימות ברחובות

מאז רעש האדמה בהאיטי לפני שלושה ימים, מתפרסמים מעת לעת אומדנים שונים של מימדי האסון, שכשלושה מיליון בני אדם הושפעו ממנו בצורה זו או אחרת. עד כה, נמנעו הרשויות במדינה עצמה מפרסום נתונים משלהן, והאומדן האחרון, שפרסם ארגון הבריאות העולמי, העמיד את מספר ההרוגים בין 50 ל-100 אלף. הלילה (שבת) מתפרסמים אומדנים מספריים ראשונים של גורמים בהאיטי עצמה. נראה כי בין המספרים שמפרסמים הגורמים השונים יש לא מעט סתירות, אך ככלל, ההערכות הולכות והופכות פסימיות יותר ויותר.

 

רעש האדמה בהאיטי - כל העדכונים ב-ynet:

 

באומדן מרחיק הלכת ביותר טען שר הפנים של האיטי, פול אנוטאן ביין-איים, כי מניין ההרוגים הסופי עלול להגיע עד 200 אלף בני אדם. הוא הוסיף שכ-50 אלף גופות נמצאו ונאספו עד כה.

 

שר המדינה לענייני בטיחות ציבורית, אמריק לואי, אמר: "אנחנו מנקים את הרחובות מהגופות וקוברים אותם בקברי אחים. קברנו 40 אלף בני אדם. אנחנו סבורים שיש עוד 100 אלף הרוגים מלבדם. יש המונים תחת ההריסות".

 

הוא הוסיף כי בעקבות הרעש החלו כנופיות חמושות להשתלט על הרחובות, והחשש העיקרי של הממשלה כעת הוא מפני פריצתו של גל אלימות. לדבריו, כוחות משטרה נשלחים כעת לאזורים שבהם החלו לפעול שודדים ובוזזים.

 

זמן קצר לפני כן, פרסם ראש הממשלה, ז'אן-מקס בלריב, אומדן צנוע בהרבה לגבי מספר הגופות שנקברו כבר - 15 אלף בלבד. לפי גורמים אחרים, עד כה זוהו בין 9,000 ל-10,000 הרוגים.

 

כן פורסם אמש אומדן ראשון של מספר האנשים שנותרו ללא קורת גג - העומד על 1.5 מיליון, על פי שר הבריאות, אלכס לארסן. השר גם אישר כי לפחות 50 אלף נהרגו, וכ-250 אלף נפצעו.

 

הילרי קלינטון מגיעה לביקור

אמש נחת בפורט או-פרינס המטוס הראשון של משלחת הסיוע הישראלית. מטוס "אל-על" שנשלח לאי הכיל ציוד להקמת בית חולים שדה, וכן כוח של יחידת החילוץ של פיקוד העורף. המשלחת החלה בהקמתו של בית חולים שדה במקום. במקביל, יצאו לשטח שני צוותי הצלה. מטוס מטען שני צפוי לנחות בקרוב, ובכך תושלם הגעת המשלחת, הכוללת 220 אנשי צוות.

 

היום צפויה להגיע להאיטי מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, בליווי מנהל סוכנות היסיוע האמריקנית, ראג'יב שאה. "ניפגש עם הנשיא פרבאל וגורמים נוספים בשלטונות האיטי, ועם המשלחת האמריקנית בשטח", אמרה קלינטון. היא הוסיפה כי המסע יאפשר לה להביע באופן בלתי אמצעי את תמיכתה בתושבי האיטי.


חילוץ פעוט מבין ההריסות, פורט או-פרינס (צילום: AP)

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, התייחס אתמול למימדי ההרס, ואמר כי כ-50 אחוז מהמבנים באזורים שנפגעו מהרעש נחרבו או ניזוקו. באן שיבח את תגובת של הקהילה הבינלאומית, אך הודה כי הוא מבין את התסכול של אזרחי האיטי מהיקף הסיוע שהתקבל עד כה ומהמהירות שבה הוא מגיע לאי. לפי נתונים שפרסם היום האו"ם, מבין 12 אלף עובדיו בהאיטי, יודוע כבר על מותם של 37, ועוד 330 נעדרים.

 

דוברת סוכנות המזון של האו"ם בהאיטי, אמיליה קסלה, הודיעה מוקדם יותר כי עובדים ומתנדבים מחלקים כ-6,000 טונות של מזון לתושבים הגוועים ברעב. באו"ם ציינו כי מדובר בארוחות מוכנת להגשה, ביסקוויטים וכמה מצרכים אחרים.

מדובר ב-40 אחוז ממצבור המזון של האו"ם בהאיטי, הכולל 15 אלף טונות של מזון. מוקדם יותר דווח כי מחסני האו"ם בפורט-או-פרינס נבזזו ורוקנו לחלוטין, אך מאוחר יותר נמסר כי רוב המזון אותר. "האוכל שם", הדגישה קסלה. "אנחנו מנסים להשיג כוחות שיאבטחו את האזור".

 

חברי משלחות חילוץ והצלה אמרו כי הניסיון לחלק אוכל ומים נקיים לניצולים הרעבים והצמאים היא המטלה המרכזית. מלבד הסכנה הממשית לחייהם של התושבים, יש חשש שהמחסור באספקה בסיסית יצית גל של בזיזות ואלימות מצד המוני רעבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיי חורבות בפורט או-פרינס
צילום: AFP
זעקת שבר על רקע ההרס
צילום: AFP
מומלצים