מהפכה: דתיות יוכלו להתגייס לצבא בקבוצה
בכנס מתגייסות דתיות אמר נציג אגף כוח אדם בצה"ל כי בנות דתיות יוכלו להתגייס יחד, ובדומה לחיילי ההסדר לשרת זו לצד זו. חילות צה"ל הציגו למועמדות מגוון תפקידים אפשריים
מהפכה עבור חיילות דתיות בצה"ל: בכנס מתגייסות דתיות שנערך אתמול (יום א') אמר אלוף משנה גדי אגמון, מפקד יחידת "מיטב" האחראית על הליכי המיון והשיבוץ של המיועדים לשירות, כי צה"ל פיתח מודלים שיאפשרו למתגייסות דתיות לשרת יחד, ולא בתפקידי הוראה וחינוך כפי שהיה במקרים אחדים.
כנס המתגייסות הדתיות היה ראשון מסוגו, ומטרתו היתה להציג בפני המועמדות לשירות תפקידים המותאמים להן. כרבע מהבנות הדתיות מתגייסות מדי שנה לצבא, ועשרה אחוזים
מהן ממשיכות לקצונה. הכנס התקיים בבית החייל בתל-אביב, בשיתוף עם משרד הביטחון, הצבא ו"אלומה", ארגון המסייע לבנות שהחליטו להתגייס.
במהלך הכנס הוצעו לבנות תפקידים שיאפשרו להן לשרת בסביבה הולמת, שתאפשר להן לשמור על ערכי הדת. חיל האוויר למשל הציע למתגייסות מספר תפקידים, בהם חונכות במכללה הטכנולוגית, מפענחות תצלומי אוויר וחוקרות מודיעין אוויר. מפקד זרוע היבשה הציע תפקידים של מדריכות תותחנים, מדריכות שריון ותצפיתניות. פיקוד העורף הציע תפקיד של מדריכות אוכלוסייה לשעת חירום. אכ"א הציע תפקיד של מאבחנות פסיכוטכניות וחיל התקשוב הציע תפקיד הקשור לפיענוח מערכות הצפנה.
"יש בצבא כוח נשי דתי דיי משמעותי", הבהירה מנכ"ל אלומה, יפעת סלע, "הכוח הזה עבר שינויים בשנים האחרונות, ועתה בנות דתיות מפוזרות בכל הצבא, ולא מתרכזות רק בתפקידים המסורתיים של הדרכה. הבעיה היא שהבנות האלה, שמשרתות בתפקידים משמעותיים, זוכות לכתף קרה ממערכת החינוך שממנה הן באו. באולפנות אומרים להן שזה חילול ה' להתגייס ונותנים להן הרגשה של בחירה לא ערכית. יש כאן מצב פרדוקסלי, כי בעוד שאת הבנים מעודדים להתגייס לצבא ולכבוש עמדות מפתח, תוך אמירה שהשירות בצבא הוא ערך, לבנות אומרים שזה חילול ה'.
"אני חושבת שיש כאן מסר בעייתי, שאותו אנחנו רוצים לתקן. הכנס הזה נועד לתת לבנות דתיות את ההרגשה שיש להן כתובת, שיש להן למי לפנות, והן רצויות ויש מי שילווה אותן. ההתחייבות של אגף כח אדם בצבא
לקבץ בנות דתיות שמבקשות לשרת באותו החיל, ולאפשר להן לעבור לפחות את החלק של הטירונות והקורס ביחד, זו הצהרה מאוד משמעותית".
גם עצם הכנס הוא הכרה של הצבא בצרכים של המתגייסות הדתיות.
"אין ספק שבשנים האחרונות עברנו כברת דרך. לפני שנתיים הכניס הצבא קצינה דתיה לרבנות הצבאית, והשנה נכנסה קצינה דתייה לאכ"א במטרה לטפל בבנות דתיות. כל אלו, יחד עם הכנס, הם חלק משינוי חשוב שאנחנו רואים. הרי לא יעלה על הדעת שיתעלמו מתופעה שקיימת בהיקף של 25 אחוז באוכלוסייה מסוימת. הדבר היחיד שהבנות האלה שומעות במשך 12 שנות לימודיהם ביחס לצבא שזה לא מוסרי. ואמירה זו אינה חינוכית בעיני. אני לא באה לנגח את המערכת אני רק מבקשת שלא יתעלמו מזה, כי זה מעליב ולא נכון. מערכת החינוך הדתית צריכה לכבד את המורכבות של הציבור שלה ולהפסיק להגיד שזה לא קיים".