סוף סוף: חבילות ב-HOT ו-yes בלי התחייבות
כמו חברות הסלולר, גם חברות הכבלים והלוויין מתקפלות ומציעות מבצע על חבילות צפייה וטריפל - בלי התחייבות וקנסות יציאה אסטרונומיים. מחיר החופש גבוה, והמבצעים הם רק ללקוחות שאינם בהתחייבות כרגע, אבל הקנסות כואבים יותר
הקץ לסיוט ההתנתקות? חברת הכבלים HOT וחברת הלוויין yes הודיעו היום (ד') על מבצעים חדשים במסגרתם הן מציעות לראשונה, חבילת טריפל וחבילת צפייה ללא התחייבות, ועקב כך גם ללא קנסות יציאה אסטרונומיים. המוקשים: תשלום חודשי גבוה יותר, והצטרפות רק ללקוחות חדשים או לקוחות שסיימו התחייבות.
- מצטרפים למבצע של HOT? שימו לב לקנסות היציאה
- HOT ו-yes מציגות: התנתקות בלתי אפשרית
- "סבתא גוססת - אבל מ-yes מנתק רק המוות"
במסגרת המבצע של HOT, החברה מציעה את חבילת טריפל פליי בלי התחייבות. כלומר, כל חבילות הערוצים, תשתית אינטרנט במהירות של 12 מגה, וקו טלפון עם 1,000 דקות שיחה - בעלות של 315 שקל לחודש. כל זאת לעומת 299 שקל לחודש, עם התחייבות. מי שמעוניין להוסיף לעסקה את הממיר המקליט מג'יק, יצטרך לשלם מדי חודש 334.9 שקל.
"מבצע זה משלים את מגוון ההצעות הקיים, ומאפשר לצרכן לבחור את המבצע המתאים לו ביותר, ובכך מעבירה HOT את כוח הבחירה לצרכן", אמרה סביון בר סבר, סמנכ"לית השיווק ב-HOT.
גם חברת yes פותחת בפני לקוחותיה את האפשרות להצטרף לשירותיה ללא התחייבות. ההצטרפות ללא התחייבות תהיה בהתאם למבצעים השונים הקיימים בחברה, בתוספת של 15 שקל. בחברת הלוויין נותנים כדוגמא, חבילה הכוללת חבילות צפייה שונות ואת הממיר המקליט yes MAX TOTAL HD, שמאפשר גם צפייה בשירות VOD. המבצע שמוצע על החבילה עם התחייבות ל-3 שנים, עולה 255 שקל לחודש; בלי התחייבות הוא יעלה 270 שקל לחודש.
גלי ניר סמנכ"ל השיווק של yes מסרה: "הצעת חבילות צפייה ללא התחייבות היא בשורה לצרכנים ואנו שמחים להציע אותה לצד מגוון הצעות שונות המוצעות כיום".
קשה להתנתק מהן, יקר להתנתק מהן
נראה כי חברותה כבלים והלוויין התקפלו, בדיוק כמו חברות הסלולר, לנוכח לחצים שהן חשות מצד הצרכנים, המחוקק ומעצם חדירתו של ממיר חמשת הערוצים לשוק. המהלך הזה בא אחרי שארגוני הצרכנים והרגולטור התריעו על כך ששתי החברות מקשות מאוד על המבקשים להתנתק מהן. בעבר הבאנו פה סיפור על לקוחת yes שהתנתקה בטרם עת, נדרשה לשלם 350 שקל קנס, טענה שהבקשה לתשלום לא הגיעה אליה וזכתה לעיקול של 1,400 שקל מחשבון הבנק שלה. ביהמ"ש הסיר את העיקול אבל החברה לא וויתרה.
חברת HOT, אף זכתה ללא מעט ביקורת על מבצעי הטריפל שלה. בחברה נהוגים קנסות יציאה שהולכים ומתעצמים דווקא כשלקוח מעוניין להתנתק קרוב למועד סיום החוזה שלו. הנה לדוגמא, הבאנו השנה את סיפורו של לקוח שביקש להצטרף למבצע שהונהג אז ב-HOT, לפיו בחצי השנה הראשונה להתחייבות ישלם 99 שקל לחודש, ובשאר החודשים 279 שקל לחודש (סך הכל שלוש שנים), ישלם 910 שקל על התנתקות כתשלום חד פעמי ולא פחות מ-86 שקל על כל מספר החודשים בהם היה פעיל בחברה.
מכאן עולה, שאם הלקוח הזה יבקש להתנתק אחרי חצי שנה הוא ייאלץ לשלם קנסות של כ-1,500 שקל. אם ירצה להתנתק אחרי 35 חודשים, כשנותר לו חודש אחד בלבד להתחייבות, הוא יתבקש לשלם קנסות של קרוב ל-4,000 שקל, ובשקלול התשלום החודשי, מחיר התקנת ממיר וקנסות: כ-410 שקל לחודש.
ברור שבחוזה צריך לעמוד וחברה אינה אמורה להפסיד מהתנתקות. אבל השאלה היא למה היא צריכה להרוויח מכך? מכאן שייתכן שעדיף לשלם קצת יותר מדי חודש, במסגרת המבצעים החדשים ללא התחייבות, מאשר לספוג את הקנסות האדירים האלה.