למרות המחסור בדירות, במודיעין לא בונים
במודיעין יש ירידה מתמדת במספר התחלות הבנייה, למרות הביקושים. התוצאה: פחות דירות נמכרות מדי חודש. משרד השיכון: בקרוב נשווק מאות דירות בעיר
מחירי הדיור ממשיכים לעלות, ואחת הדוגמאות להמחשת המצב בשוק הנדל"ן הישראלי היא העיר מודיעין, שנחשבה בעבר לבעלת מלאי קרקעות גדול וזמין לבנייה.
דו"ח שהוגש לכנסת: אין בועה במחירי הנדל"ן
מנתוני משרד השיכון עולה כי בחודש ספטמבר נמכרו בעיר 25 דירות חדשות בלבד, לעומת 103 דירות במארס האחרון. הסיבה: למרות הביקושים הגבוהים לדירות בעיר, מספר התחלות הבנייה נמצא בירידה מתמדת.
בשנת 2002 הוחל בבנייתן של 1,483 יחידות דיור בעיר, אך מאותה שנה מספר התחלות הבנייה בעיר נמצא בירידה. בשנת2004 החלה בבנייתן 1,014 יחידות דיור, ובשנתיים האחרונות המספר ירד ל-500 יחידות בכל שנה. בעיר אין כמעט פרויקטים חדשים, לאחר שרוב הקבלנים בעיר סיימו לשווק את הפרויקטים שלהם.
לדברי עופר שגיב, מנכ"ל חברת מי-טל הנדסה וייזום, "אני מאוד רוצה לבנות במודיעין אבל למעלה משנה לא יצא מכרז בעיר. יש כיום מחסור גדול בדירות והתוצאה המיידית היא עליית מחירים".
עפרה חדד, סמנכ"ל בחברת יורו ישראל, אמרה כי "היצע הדירות בעיר הולך ויורד. כשהיו 1,000 יחידות דיור חדשות שעמדו למכירה נמכרו בכל חודש 100 דירות חדשות. כיום נמכרות בכל חודש קרוב ל-30 דירות. "קבלן אחר בעיר אמר כי "אנשים לא רוצים לקנות על הנייר. הם מחפשים דירה ועכשיו. הדבר מביא לפריחה של שוק היד שנייה בעיר".
מלאי הדירות בעיר הלך וירד
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה כי "המכירות במודיעין ירדו משום שלא הייתה זמינות קרקעות לשיווק, ומלאי הדירות בעיר הלך וירד, כאשר שיווקים הם פונקציה של תכנון מאושר. בימים אלה יוצאים למכרז 321 יחידות דיור בשכונת בוכמן דרום, ועד סוף השנה צפויים לצאת למכרז 400 יחידות דיור נוספות בשכונת ציפורי".
עוד עולה מנתוני משרד השיכון כי בחודש שעבר נרשמה ירידה חדה ברכישת הדירות במסגרת מכרזים של משרד הבינוי והשיכון.
בחודש ספטמבר נמכרו 204 דירות בלבד בכל הארץ, לעומת 364 בחודש לפניו, ולעומת 324 בחודש המקביל אשתקד. מדובר במספר הדירות הנמוך ביותר מתחילת השנה.
בדימונה נמכרו בחודש שעבר שתי דירות בלבד, באשדוד 4 דירות, ביבנה ,14 בקריית גת 5 דירות, ובשדרות דירה אחת בלבד.
גורמים במשרד השיכון הוסיפו כי "הדירות בפריפריה מתבססות על הזוגות הצעירים, אבל יש ירידה תלולה במספר העסקאות. השוק חוזר למשקיעים, לבעלי היכולת ולמשפרי הדיור. מצער שדווקא בפריפריה, שאמורה לספק מענה לשוק הדיור הזול, נעצרו המכירות".
הכתבה פורמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"