עלייה לצורך ירידה: מפלס הכנרת ירד בחצי ס"מ
התאוששות מפלס האגם הלאומי מהגשמים האחרונים נעצרה - לאחר שטיפס ביותר מ-12 ס"מ , שב המפלס לרדת בימים האחרונים עקב אידוי מים. התחזיות לחורף הקרוב פסימיות
ההתאוששות של מפלס הכנרת מהגשמים האחרונים נעצרה: מיום חמישי רשם המפלס ירידה של כחצי ס"מ והבוקר (א') הוא עומד על רום של 214.005 מטרים מתחת לפני הים.
מאז החלו הגשמים לפני כשבוע וחצי עלה המפלס בלמעלה מ-12 ס"מ, אולם העובדה כי בימים האחרונים לא ירדו גשמים באזור האגם, הביאה לאידוי מים מהאגם ולירידה במפלס.
בחודש נובמבר היה מצבה של הכנרת בכי רע, לאחר שבמהלכו כמעט שלא ירדו גשמים כלל, בדומה למצב ששרר במחצית הראשונה של דצמבר.
במהלך נובמבר ירד מפלס הכנרת בכחצי ס"מ ביום, מצב חריג לעונה זו של השנה, במהלכה בדרך כלל נרשמות עליות במפלס. למעשה, מנתוני השירות ההידרולוגי ברשות המים עולה כי מ-1927 לא היה נובמבר שבו נכנסו לאגם כל כך מעט מים.
ירידה מתמשכת במפלס
לאחרונה העריכו ברשות המים כי משנת 2004 ועד היום גבתה הבצורת המתמשכת מחיר כבד. על פי חישובים שבוצעו, עולה כי שטח הכנרת הצטמצם בתקופה זו בכ-6,000 דונם - שישה קילומטרים רבועים שהיו בעבר מכוסים מים והפכו כעת לקרקע יבשה.
הירידה המתמשכת במפלס האגם מביאה לדעת מומחים לא רק לקשיים במשק המים, אלא גם לשינויים אקולוגיים באגם ולעלייה במליחות המים.
אולם התחזיות לחודשים הקרובים מצביעות על מגמות מאוד פסימיות: מנתוני התחזיות של מרכז החיזוי האמריקני, עליהן מסתמכים בשירות ההידרולוגי, כמות המשקעים תהיה נמוכה מהממוצע הרב שנתי ברמה של 50%-70%. בנוסף מעריכים בשירות ההידרולוגי, שכמות הגשמים באגן הכנרת רק תלך ותפחת בעשורים הקרובים.
מהשירות המטארולוגי נמסר בשבוע שעבר, כי כמויות הגשם שירדו בצפון הארץ, היו גדולות יותר מהממוצע שמאפיין את חודש דצמבר, ושהכמויות מתחילת העונה עולות על הממוצע הרב שנתי ביחס לתקופה המקבילה בשנים קודמות. עם זאת, באזורים אחרים עדיין קיים גירעון.