קל וטעים: פוקצ'ת זעתר ביתית
אוהבים את פיתות הזעתר החצויות שמוכרים בשווקים? תומר כבירי משדרג את חטיף הרחוב ומכין בצ'יק צ'ק פוקצ'ות יפייפיות שבבצקן זעתר טרי. קל וטעים לאפות בבית? בהחלט
פיתה עם זעתר
מתכון של שף-קונדיטור תומר כבירי, ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.
עוד בערוץ האוכל:
מלצר, יש סערה במרק שלי: קרב המסעדנים
בניחוח הולנדי: לחמניות גאודה וקימל
המרכיבים:
1 ק"ג קמח תופח
700 מ"ל מים חמימים
3 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף מלח
1/2 כוס זעתר טרי, קצוץ דק
1/2 כוס שמן זית- למריחה
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את המים, השמרים, הסוכר, הקמח התופח והזעתר. מערבבים במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה למך 15 דקות. דקה לפני סיום הלישה, מוסיפים את המלח.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים כדור בצק. מתפיחים את הבצק למשך 30-40 דקות.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים שוב למשטח מקומח, מוציאים את האוויר מהבצק ומחזירים לקערה, מורחים במעט שמן זית ומתפיחים שוב למשך 30-40 דקות, עד להכפלת נפחו.
- מניחים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 150 גרם כל אחד או לפי הגודל הרצוי.
- מוציאים את האוויר מהכדורים, ומרדדים אותם לעובי של 3-4 מ"מ. מברישים בשמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 10-12 דקות עד להשחמה.
צילום: חגי דקל
צילום: חגי דקל
מומלצים