שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

מסלולי טיול למנשאי תינוקות: אמא, אבא, תובילו

הורים יקרים, קחו לכם כלי רכב, כובע, כמות מספקת של מים, והוראות דרך. אספנו עבורכם מסלולי טיול מצפון עד דרום שבהם תוכלו לצעוד עם מנשאים וכמה ק"ג של מתיקות על הגב

תתפלאו, אפשר לצאת עם הילדים לטיולים בארץ , אפילו בקיץ. לא חייבים לשלם דמי כניסה לאתר מסודר, ויש מספיק מקומות יפים שהכניסה אליהם חופשית. עם זאת, מומלץ - בחום - להצטייד בכלי רכב, כובע, כמות מספקת של מים, הוראות דרך ואווירה משפחתית חיובית וקלילה. אם יש לכם ילדים קטנים כדאי גם לקחת מנשא טיולים – ציוד יקר, אך משתלם.

 

>> הכל אני יכול: אטרקציות, טיולים ובילויים בחופש הגדול

 

המסלולים המובאים לפניכם הם קצרים מספיק וקלים דיים כדי שיתאימו לכל המשפחה, כולל ההורה שהתווספו לו בין 10 ל-20 ק"ג של מתיקות על הגב. הטיולים גם ימצאו חן בעיני הילדים הגדולים יותר, כי כולם יפים ומעניינים, ולכל מקום סודות משלו.

 

טיול לפסגת הר מירון

את פסגתו של הר מירון, ההר הגבוה ביותר בגליל, מקיף שביל שכמו משמש לו כתר. שפע של צמחייה ים תיכונית מלווה את השביל ותצפיות נהדרות נפתחות אל הנוף שמתחתיו. הטיול הזה אף מיוחד יותר בעונות אחרות, כאשר ראשו של ההר כמו צף לו מעל העננים.


כמו כתר לפסגת ההר. מירון (צילום: מזל אלקלעי)

 

איך מגיעים: נוסעים על כביש 89 מזרחה. בק"מ ה-32, בין חורפיש לסאסא, פונים ימינה (מזרחה), עם השילוט להר מירון ולבית ספר שדה הר מירון. מתפתלים עם הכביש בנסיעה איטית ויפה במעלה ההר, עד שנתקלים בשלט "אין כניסה". פונים ימינה, ולאחר כ-300 מטר מגיעים לחניון. במסלול עוקבים אחר סימון השבילים האדום.

 

טיול בפארק הסלעים

הכפר הדרוזי כיסרא מוציא מתוכו מסלול גלילי קצרצר, העובר בתוך חורש ים תיכוני זרוע טרשונים– סלעי גיר יפהפיים בגדלים ובצורות מרהיבות שפיסל הטבע. עצי אלון מצוי, מכרסמים חינניים ופיתות דרוזיות ינעימו לכם את ההליכה.


מסלול גלילי קצר בפארק הסלעים (צילום: יעל צור) 

 

איך מגיעים: נוסעים בכביש 854 מכרמיאל לכיוון מעלות. כ-14 ק"מ אחרי היציאה מכרמיאל פונים ימינה, מזרחה, לכיוון כיסרא, עם כביש 8655. בתוך הכפר קיים שילוט המכוון אל הפארק. כ-800 מטר לאחר הפנייה אל הכפר פונים שמאלה לכביש תלול ומתפתל,

עולים בו כ-200 מטר, ובסופו פונים ימינה. נוסעים כ-100 מטר בסמטה הצרה (אתם במרכז העתיק של הכפר). בצומת הראשון פונים שמאלה ונוסעים כ-250 מטר, עד שמגיעים לכיכר עם פסל סוס ורוכבו. בכיכר פונים שמאלה, ולאחר כ-500 מטר שוב שמאלה, עם השילוט לפארק הסלעים. נוסעים כ-700 מטר, ולפני קצה הכפר ומגרש הכדורגל פונים ימינה, נוסעים כ-50 מטר נוספים ועוצרים את הרכב בצד הכביש. באתר עוקבים אחר השביל המשולט.

 

טיול אל מערת קשת

במרומי הגליל המערבי תלויה לה קשת סלעית גדולה על פני תהום עמוקה - זוהי מערת קשת. מסלול קליל מוביל לתופעה הגיאולוגית היפה הזו שעל רכס אדמית, ולתצפית חובקת יער וים. כאן אפשר לקחת את הזמן - ואת ערכת קפה - ולהרגיש על גג העולם, או לפחות הגליל. 


מסלול קליל, ותצפית חובקת יער וים (צילום: עומר יגאל)

 

איך מגיעים: נוסעים בכביש הצפון (899) משלומי מזרחה. אחרי כשלושה ק"מ פונים שמאלה (צפונה) בכביש העולה לקיבוץ אדמית. לאחר נסיעה של כחמש דקות במעלה המפותל, כ-800 מטר לפני הכניסה לקיבוץ, פונים ימינה לדרך עפר משולטת מסומנת ירוק המובילה לחורבת אדמית ומערת קשת. הכביש עובר את חורבת אדמית ויורד עד לחניון אדמית. מחנים ומשם הולכים בשביל סלול מסומן בירוק. ממערת קשת חוזרים בשביל מסומן אדום.

  

טיול בשוויצריה הקטנה

השריפות שמאיימות מדי כמה שנים לכלות את החורש באזור הכרמל כמעט שהצליחו לפגוע גם בפסטורליה של שוויצריה הקטנה.

הטבע מתחדש כאן בצורה מפתיעה עם חורש שנשמר פראי וסבוך. מסלול הטיול הקצר מספק הליכה בחורש אפלולי ותצפיות עוצמתיות לעבר הים. בהמשך הטיול נפגוש בתופעת טבע שבכרמל כבר הפסיקו להתרגש ממנה, שנקראת "צניר". עוד ממתין לנו טיפוס מאתגר קמעה בין הסלעים. טיול מומלץ לשעתיים רגועות, על הגבול האופטימי שבין שחור וירוק.

הליכה בחורש אפלולי ותצפיות לעבר הים (צילום: יאיר זיידנר) 

 

איך מגיעים: נוסעים על כביש 672 מחיפה לכיוון דרום-מזרח. כ-100 מטר אחרי כיכר הכניסה לאוניברסיטת חיפה פונים ימינה (מערבה) בעקבות שלט לחי-בר. משלמים במחסום, נכנסים, ואחרי כ-50 מטר פונים שמאלה, נוסעים כקילומטר ופונים ימינה, עם השילוט לחניון מבוא נחל כלח. נוסעים עד קצה החניון וחונים.

פרטים נוספים תוכלו למצוא כאן

 

טיול בנחל השופט

הרבה מים עברו בנחל השופט בשנים האחרונות, ומנחל פראי ונחבא הוא "אולף" לכדי נחל מוסדר ומשולט. עם זאת, ולמרות המוני בית ישראל הבאים לחזות בפלא (מים זורמים - ובחינם!), קשה לקחת מהנחל הזה את קסמו – מערות וכוכים הנחבאים בתוך סבך קנים, בריכות שכשוך, מעיין חצוב בסלע, שפע של ציפורים והמון-המון ירוק בעיניים.  


מים זורמים - ובחינם. נחל השופט (צילום: יאיר זיידנר)

 

איך מגיעים: נוסעים על כביש 66 בין מחלף התשבי לצומת מגידו. כ-1.5 ק"מ דרומית לכניסה לקיבוץ הזורע פונים מערבה, לפי השילוט לפארק רמות מנשה, מאפסים מד מרחק. הכביש מתעקל מיד דרומה ועובר במקביל לכביש 66. עוקבים אחר הסימון הכחול וב-2.6 ק"מ בצומת הדרכים פונים ימינה עם השילוט להר גחר. ההמשך בדרך המסומנת ירוק. עולים על הר גחר וב-3.8 פונים שמאלה ומתחילים לרדת את ההר. ב-4.6 הדרך הסלולה נעשית משובשת וב-5.0, בתום הירידה, פונים ימינה לעמק השלום וחוצים את נחל השופט במעבר מים אירי (בתוך הערוץ). משם עולים עם הכביש לגבעת משעול ויורדים ממנה היישר לחניון החרובים כשמד המרחק על 6.5 ק"מ. מהחניון יורדים לנחל בשביל ברור.

  

טיול קצר בסטף

על שרידי הכפר הערבי הנטוש סטף, כשהיא מתבססת על נתוניו הטבעיים של המקום ועל החקלאות שפותחה כאן במשך מאות בשנים, הקימה הקרן הקיימת לישראל מפעל שחזור מוצלח במיוחד של חקלאות הררית קדומה.


שחזור חקלאות הררית. הסטף (צילום: חנן ישכר)

 

אתר הסטף מורכב מטראסות קדומות ששוקמו ובהן נטועים עמוק עמוק בקרקע בוסתני פירות בטעם של פעם וזני עצים שכבר לא רואים במחוזותינו. המגוון הבוטאני מקבל מים במערכת תעלות השקייה שניזונה משני מעיינות ניקבה יפים ואיתנים. עבור הילדים הביקור בסטף הוא חגיגה של פירות מערות ומים.

 

איך מגיעים: נוסעים על כביש 1 (תל אביב-ירושלים) ויורדים במחלף הראל דרומה לכביש 3965, עם השילוט לצובה ועין כרם. לאחר כשלושה ק"מ, בכיכר, ממשיכים ישר עם השילוט לסטף. חולפים על פני החנייה העליונה של הסטף, ומתפתלים עם הכביש הצר עד החנייה התיכונה. משם הולכים מזרחה בשביל צר העובר על גבי טראסה, לכיוון עין סטף ועין ביכורה.

  

טיול בנחל קטלב

מעל נחל קטלב, מיובליו של נחל שורק שבלב הרי ירושלים, עובר שביל של נופים ירוקים ושלווים. השביל מתפתל בין טראסות קדומות, מגיע למעיין ועובר בבוסתנים נטושים ובלב חורש טבעי עשיר בעצי קטלב אדומי גזע. בקיץ ימתיקו את הטיול פירות הפטל הגדלים בסמוך למעיין. 


פירות הפטל ימתיקו את הטיול (צילום: עומר יגאל)

 

איך מגיעים: מכביש 386 פונים בצומת בר גיורא לכביש 3866, ונוסעים עליו בכיוון צפון-מערב. בין היישובים בר גיורא לנס הרים, מצפון לכביש, יש תחנת מידע למטיילים, ולצידה בית קפה בשם בר בהר. כאן חונים ומתחילים ללכת מזרחה בדרך מסומנת שחור. החזרה לחניון בשביל מסומן אדום.

 

פרטים נוספים תוכלו למצוא כאן

 

טיול אל עין בוקק

מאחורי מלונות עין בוקק שבדרום ים המלח, בין צבעי הצהוב והחום העוטפים את הכל, שוכן נווה מדבר קטן. הטיול נכנס אל חלקו התחתון של נחל בוקק היכן שהמים זורמים דרך קבע ומרטיבים את הרגליים.

 

ההליכה, בדרך לבריכות חמד רדודות, היא בין עצי אשל ירוקים ושיחי הקנה.

מדובר בטיול של שעתיים קרירות שמתאים גם בימים הכי חמים. שימו לב לנקודה אחת חשובה - והיזהרו מהחלקות.

 

איך מגיעים: נוסעים בכביש 90 לאורך ים המלח. מול ריכוז מלונות עין בוקק שבדרום ים המלח, יפנה אתכם שלט חום מערבה לעין בוקק. חונים בחניון הקטן שבצידו המערבי של הכביש. יורדים ברגל לערוץ הנחל והולכים בשביל מסומן בשחור.

 

פרטים נוספים תוכלו למצוא כאן

 

המידע מבוסס על הספר "טיולים קצרים", מאת עומר יגאל, בהוצאת מפה.

  

קיץ באתר מפה – כל הבילויים המומלצים

 

הטבה מיוחדת לגולשי ynet: מנוי לחודש חינם באתר מפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פריט לא זול, אבל כדאי. מנשא גב
צילום: יאיר זיידנר
עצי הקטלב בנחל קטלב
צילום: יעל צור
זהירות לא להחליק. בעין בוקק
צילום: יאיר זיידנר
אתם הרגליים של הקטנים
צילום: יאיר זיידנר
מומלצים