שתף קטע נבחר

המלצה: קנו אבוקדו רק אחרי 20 באוגוסט

מגדלי האבוקדו מזהירים מפני פרי לא בשל ולא ראוי לאכילה שמסתובב בשווקים. קיים מחסור באבוקדו בעונה זו וישנם משווקים שמנצלים זאת כדי למכור את זן הגליל האגסי שנקטף לפני הזמן. חכו לסוף אוגוסט ואל תזרקו 25 שקל על ק"ג פרי

האבוקדו הולך ונעלם מהמדפים החודש, ויש מי שמנצל את זה. בשבועות האחרונים, כמדי שנה, הפרי התמעט וקשה לאתר אותו ברשתות המזון או במסעדות הסושי, שם הוא פופולרי במיוחד. מי שבכל זאת קנה אבוקדו, יתכן שרכש פרי שנקטף טרם זמנו.

 

האלוף: האבוקדו הישראלי שולט באירופה >>

 

בגלל הביקוש והמחסור בפרי, ק"ג אבוקדו נמכר עכשיו בשווקים הסיטונאים ב-20-12 שקל לק"ג. ברשתות המזון המחירים מאמירים ל-27-15 שקל ומעלה. אם תחכו קצת ותתאפקו, תוכלו לקנות בסוף החודש אבוקדו במחירים נמוכים יותר.

 

כרגע נמכרים אחרוני הפריטים מזן ריד העגול וקשה הקליפה. פירות אלה טובים לאכילה, משום שמדובר בקטיף סוף העונה של השנה שעברה. אולם אם קניתם פרי מזן "גליל" - אבוקדו אגסי למראה, בעל צוואר מוארך וקליפה דקה ובהירה - נפלתם. מדובר בזן שאמור להבשיל רק בעוד שבוע וחצי.

 

מסתבר שאחד המגדלים החליט לקטוף 10 טון אבוקדו לפני הזמן למרות שאף מטע לא הבשיל עדיין. לכן בשווקים הסיטונאים מסתובבים פירות קשים שלא יתרככו לעולם. גם אם תניחו אבוקדו כזה בשמש, כנהוג, הוא לא יתרכך משום שאינו הומוגני, ולא צבר מספיק שומן בשל הקטיף המוקדם מדי. התוצאה מחימומו בשמש תהיה אידוי מים, שיביא לפרי מצומק ולא לפרי רך לאכילה.

 

גליל: אחרי 20 באוגוסט. אטינגר: אחרי 15 בספטמבר

מגדלי האבוקדו חשים שמי שמוכר את הזן הזה טרם זמנו, פוגע במוניטין שלהם, והם מזהירים מפני פרי לא בשל ולא ראוי לאכילה שמסתובב בשווקים. "עם התקרב מועדי קטיף האבוקדו לזניו השונים, אנו מבקשים לרענן את ההנחיות לקטיף פרי ראוי ואיכותי", נאמר במכתב שנשלח מענף הפירות במועצת הצמחים, וחתומים עליו אריה רוטמן – יו"ר שולחן אבוקדו וארנה סנדל, ענף הפירות.

 

"קביעת מועדי סף לקטיף ומדדי הבשלה נועדו למנוע שיווק פרי לא בשל ובלתי ראוי הגורם לתדמית שלילית של האבוקדו בעיני הצרכנים מחד, ולנזק רב למגדלים מאידך".

 

לפי המכתב, אלה הם מועדי הקטיף ומדדי ההבשלה של האבוקדו: "גליל וכל זני הקיץ לא יקטפו לפני 20 באוגוסט. מתאריך זה ואילך, יוּתר לשווק פרי מזן גליל ודומיו לאחר בדיקות מעבדה שיאשרו מינימום 18% חומר יבש בפרי.

 

"זן אטינגר לא יקטף לפני 15 בספטמבר. מתאריך זה ואילך יותר לשווק פרי מזן אטינגר לאחר בדיקות חומר יבש שיאשרו מינימום 20.5% חומר יבש בפרי".

 

מועצת הצמחים אוספת פירות לא טובים שהיא מאתרת בשווקים ומבקשת מרשתות השיווק לערוך בדיקות מעבדה למגדלים ולמשווקים. "ניתן לערוך את בדיקות ההבשלה בכל מעבדה המוכשרת לכך, ויש לצרף העתק אישור המעבדה על מצב ההבשלה של הפרי לכל משלוח", נאמר במכתב. "פרי שיגיע לשוק ללא אישורי מעבדה יורחק מהשוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
תתאפקו, אחרת תאכלו אבוקדו צמיגי
צילום: index open
מומלצים