במירס רוצים לשלם פחות על רישיון הסלולר
החברה מבקשת לחתוך בחצי את הערבות של 705 מיליון שקל שהפקידה במשרד התקשורת. זאת אחרי שגולן טלקום, הזוכה השנייה במכרז התדרים של משרד התקשורת, הפקידה ערבות של 360 מיליון שקל בלבד
חברת מירס מבקשת להשוות את תנאיה לחברת גולן טלקום, הזוכה השנייה במכרז תדרי הסלולר של משרד התקשורת, בטענות של אי שיוויון ופגיעה בתחרות.
מירס, בשליטת פטריק דרהי, זכתה במכרז, שמטרתו להכניס שתי חברות סלולר נוספות לשוק הישראלי, אחרי שהצהירה כי תפקיד ערבות במשרד התקשורת על סך 705 מיליון שקל, סכום שיוחזר לה אם תצליח להגיע לשיעור חדירה של 7% לשוק הפרטי תוך 5 שנים. שרשרת אירועים הובילה לכך שהחברה שזכתה ברצועת התדרים הנוספת, גולן טלקום, הפקידה ערבות של 360 מיליון שקל בלבד.
מירס שלחה אתמול (ב') מכתב לשר התקשורת וליו"ר ועדת המכרזים, ד"ר אסף כהן, לפיו החברה מבקשת כי דמי הרישיון של על מירס לשלם יעמדו על סך שווה לזה של גולן טלקום בע"מ. את המכתב כתב עו"ד דוד לשם ממשרד ניר כהן, לשם ושות'.
לפי המכתב, העובדה שבעבור אותם תדרים, תחת אותם תנאי רישיון, מירס תשלם 705 מיליון שקל, סכום הגבוה פי שניים מזה של גולן טלקום, "יוצרת חוסר שיוויון וחוסר הוגנות מובהקים, וזאת ללא כל צידוק הגיוני".
לפי מירס, "מצב זה מעמיד את שתי הזוכות במצב בלתי שיוויוני בעליל, המנוגד למטרות המכרז ולתנאיו, ועלול לפגוע בתחרות ההוגנת בענף הסלולר".
עוד טוענת מירס כי הערבות הכפולה שנאלצה להעמיד מקטינה את יכולת גיוס ההון שלה, לעומת גולן טלקום. בנוסף, ערבות בסדר גודל זה מגדילה את הסיכון הכרוך בפרויקט. לטענתה נראה היה כי מטרת המכרז היא להגיע לשני מפעילים סלולריים שיציעו סכומי ערבות דומים על התדרים, ולא ליצור מצב בו ישנו פער התחלתי ניכר בין שתי הקבוצות הזוכות.
"התוצאה מלאכותית"
הפער בין סכומי הערבות של מירס וגולן טלקום נוצר שגולן טלקום לא היתה הזוכה הראשונה במכרז. קדמו לה שתי זוכות אחרות שהתחייבו על ערבות שלא הצליחו לגייס.
בתחילה, לצידה של מירס זכתה מרתון (אקספון) שהצהירה כי תפקיד ערבות של 710 מיליון שקל, כלומר סכום דומה לסכום הערבות עליו התחייבה מירס. מרתון לא הצליחה לעמוד בהצהרתה, לכן משרד התקשורת העביר את הרצועה לחברה שהגיעה למקום השלישי במכרז: סלקט, שהצהירה על ערבות של 700 מיליון שקל. כשגם סלקט לא הצליחה להעמיד ערבות מבנק ישראלי (אלא רק מבנק השקעות בינלאומי), הכדור עבר למגרש של המתחרה הרביעית והאחרונה במכרז, גולן טלקום.
גולן טלקום פרשה מהמכרז בשלב מוקדם, אחרי שהצהירה כי ביכולתה לגייס ערבות של 360 מיליון שקל. אחרי ששתי החברות שהבטיחו ערבות גדולה יותר לא הצליחו לגייסה, גולן טלקום חזרה למשחק והצליחה לגייס במהירות את הערבות לה התחייבה.
מירס טוענת כעת כי בעצם הבחירה של משרד התקשורת בגולן טלקום, המשרד "החליט להתעלם מהצעות מרתון מובייל וסלקט תקשורת שנפסלו, לפיכך התעלמות זו צריכה לחול גם על מירס, משום שלולא ההצעות של מתמודדות פסולות אלו, לא היתה מירס מגיעה אל המחיר שהציעה. לא ניתן מצד אחד לא לתת תוקף להצעות הפסולות כדי לבחור בגולן וככל שזה נוגע למירס לתת להן תוקף.
"התוצאה שנוצרה מלאכותית לחלוטין, משום שתנאי המכרז עוצבו כך שההצעות לגבי הרצועה הראשונה והשנייה יהיו צמודות ולא יתכן לפי כללי התיחור הכספי פער גדול בינהן".
עוד נאמר במכתב כי משרד התקשורת לא היה מחוייב לבחור בהצעת גולן טלקום על פי כללי המכרז, המשרד פעל לפי שיקול דעת. "אותו שיקול הדעת מחייב אותו להפחית את הצעת מירס כדי למנוע את העיוות שנוצר", נכתב.