שתף קטע נבחר
 

השיכון תוקף את האוצר: לא מתקצבים דיור ציבורי

למרות שלשכת רה"מ המליצה להקציב כ-160 מיליון שקל לסיוע לנזקקים בשכר דירה, מסכימים פקידי האוצר לשחרר פחות מ-100 מיליון שקל בלבד וגם זה רק למי שכבר יש דירה. מנכ"ל משרד השיכון: "האוצר לא מתעניין במחוסרי הדיור"

מה עושים עם המשפחות חסרות הבית , שנשארו במאהלי המחאה ואין להם לאן ללכת? מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, מרדכי מרדכי, טוען שפקידי האוצר אינם מוכנים שהמדינה תסייע להן, ואף נלחמים בוועדת טרכטנברג למנוע סיוע כזה. לדברי מרדכי: "האוצר לא מתעניין בחסרי הדיור ולא מחפש פיתרון לבעיה שלהם. פשוט לא אכפת לו".

 

שר השיכון, אריאל אטיאס, העביר לוועדת טרכטנברג המלצה להגדיל בחצי מיליארד שקל את הסיוע שהממשלה מעניקה לנזקקים בשכר דירה, מ-1.3 ל-1.8 מיליארד שקל. אטיאס דורש להשתמש בכסף גם כדי להעניק פיתרון דיור מיידי לאלפי משפחות חסרי הבית הממתינות לדיור ציבורי. 

 

מרדכי טוען שמנכ"ל משרד ראש הממשלה, איל גבאי, סירב להצטרף להמלצה הזאת והגביל את הסכום שהממשלה תקציב במסגרת המלצות הוועדה לכ-160 מיליון שקל, כלומר הגדלת הסיוע לכ-1.5 מיליארד שקל.

 

נראה שבמשרד השיכון השלימו עם הגזרה - אלא אם הכנסת תיענה למחאה הציבורית ותדרוש יותר. אלא שלטענת מרדכי, האוצר אינו מוכן להגדיל את התקציב גם בסכום הזה, ומגביל את הסיוע בפחות מ-100 מיליון שקלים וגם מתנגד להשתמש בו כדי לסייע לאותן משפחות חסרות בית.

 

2,000 משפחות ממתינות לדיור

בישראל יש כ-100 אלף נזקקים הזכאים לדיור ציבורי. לפי נתוני משרד השיכון, כ-35 אלף מהם מקבלים סיוע בשכר דירה ושוכרים דירות בשוק החופשי, והשאר גרים בדירות של חברת משכנות כמו עמידר וחלמיש.

 

כיוון שהמדינה עוברת על חוק הדיור הציבורי ולא בונה דירות ציבוריות, יש תור ארוך לקבלת דירות וכ-2,000 משפחות של זכאים טרם קיבלו דירה. חלק גדול מהם מתגוררים במאהלי המחאה בירושלים, תל אביב, חולון ובת ים, ונמצאים בימים אלה בעימות אלים עם הרשויות מחשש שעם תום המחאה הן יוותרו בלא בית.

 

הכסף שאטיאס ביקש אמור לעדכן את הסיוע שמקבלים הזכאים מהסוג הראשון, וגם לממן סיוע מיידי וגדול בשכר דירה לכ-2,000 המשפחות חסרות הבית שטרם קיבלו דיור ציבורי. האוצר לעומת זאת, לטענת מרדכי, מתעקש שהכסף ישמש אך ורק לעדכון זכאויות קיימות לסיוע בשכר דירה ולא להרחבת מעגל הזכאים לסיוע. 

 

"אי אפשר לבנות למשפחות הללו דירות מהיום למחר, אז צריך לעזור להן בכסף", אומר מרדכי, "אני דורש מהאוצר להתעשת מיד ולעזור לנו לפתור את הבעיה".

 

האוצר: "לא לצמצם ההטבות לסקטורים"

מהאוצר נמסר בתגובה: "תקציב הסיוע בשכר דירה, נמצא בדיונים במסגרת צוות הדיור של ועדת טרכטנברג. תקציב הסיוע ינתן מענה במסגרת הנושאים הנדונים בוועדה, תוך ראיה כוללת של הצרכים והבעיות הרבות הנמצאות על שולחן הוועדה. הצעתו של משרד האוצר נותנת מענה לשחיקת הסיוע בשכר דירה ומעניקה תוספות ריאליות.

 

"המלצות צוות הדיור ישוקפו בדו"ח שיועבר לוועדת טרכטנברג בתחילת השבוע הבא, תוך התחשבות בצורכי האוכלוסיה והמגבלות התקציביות. ככלל משרד האוצר סבור כי יש להחיל את ההטבות השונות וביניהן הסיוע בשכר דירה על אוכלוסיה רחבה ככל הניתן ולא לצמצמן לסקטורים מסויימים בחברה הישראלית".

   

בהכנת הידיעה השתתף אביטל להב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חסרי הבית בחולון: מי יעזור להם?
צילום: AFP
שר הבינוי והשיכון, אריאל אטיאס: דרש חצי מיליארד שקל
צילום: ירון ברנר
מומלצים