שתף קטע נבחר

 

תפילת יום כיפור, קצת אחרת

מכירים את זה שאתם מגיעים לבית הכנסת, מנסים להבין היכן עומדת התפילה ומתייאשים? במדרשת "עין פרת" מצאו פיתרון - תפילה בהשתתפות הקהל, ומתחמי פעילות שכוללים מדיטציה או לימוד בחברותא. דתיים וחילונים מוזמנים

כל צעיר חילוני מכיר את הרגע שבו הוא נכנס לבית הכנסת ביום כיפור, מעלעל לשווא בין דפי המחזור כדי למצוא את מיקומו של שליח הציבור בתפילה, מתייאש ועושה אחורה פנה לאופניים.

 

עוד בערוץ היהדות:

 

החוויה בבית הכנסת האורתודוכסי המצוי היא לעתים מנוכרת עבור לא-מעט חילונים. במדרשת "עין פרת" שביישוב אלון זיהו את הבעיה והחליטו ליצור תפילת יום כיפור נגישה יותר, כזו שבה גם הדתיים וגם החילונים ירגישו בבית.

 

 

בנוף המדברי עורך צוות המדרשה תכנית מיוחדת לסטודנטים מכל גווני החברה הישראלית, הכוללת הכנות לימים הנוראים. במהלך התכנית נפגשים עם טקסטים יהודיים ופיוטים מתוך התפילות, ולפעמים אף "מלבישים" עליהם לחנים משירים עבריים המוכרים. התפילה מתקיימת באמצעות מחזורים מיוחדים, בנוסח משולב לכל העדות, והיא אקטיבית ומשתפת. קטעי החזנות הם מינמליים והמתפללים הם משתתפים פעילים שמשתלבים בהקראה, שירה וריקודים שמשאירים אותם עירניים עד לסוף התפילה.

 

מחוץ לאזור התפילה מתקיים מתחם שלם של פעילות רוחנית אלטרנטיבית - החל מכיתת מדיטציה והתכנסות, וכלה בחדרי עיון ולימוד בחברותות, מפגשים וסדנאות סביב נושאי דיון שונים כמו מלחמת יום הכיפור, צמיחה והתחדשות ועוד. לאלו שאינם צמים מוקצה חדר שבו ניתן לאכול ולשתות בצנעה.

 

ההכנות הקדחתניות לחגי תשרי מתקיימות במסגרת תכנית לימודים בת 40 יום המתפרסת על פני חודש אלול כולו, ומגיעה לשיאה ביום הכיפורים. במהלך אותו חודש נחשפים הלומדים לטקסטים ולהגות חילונית ודתית, נפגשים עם מושגים חדשים מעולם היהדות ומחוצה לו, ונהנים מחוויה רוחנית חד פעמית - רגע לפני שהם חוזרים אל כותלי האוניברסיטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפילה בנוף מדברי
צילום: אלי זינגר
מומלצים