הסכם חדש לעמידר: החלטות טרכטנברג נותרו בחוץ
החברה המשכנת תמשיך לנהל את הדיור הציבורי עבור המדינה גם ב-10 השנים הקרובות ותקציבה החדש יגדל בכ-30% ל-107 מיליון שקל, במטרה לאפשר תחזוקה טובה יותר של המבנים ושיפור השירות לדיירים הקיימים. ההסכם לא כולל שינויים הקשורים לדרישות המחאה החברתית
ההסכם שייכנס לתוקפו בתחילת ינואר 2012 מסדיר את הפעילות והשירותים שתיתן חברת עמידר ויחול על הנכסים המנוהלים עלי ידה ועל אלו שיעביר משרד השיכון והבינוי לניהולה. ההסכם נקבע לתקופה של 5 שנים עם אופציה ל-5 שנים נוספות.
התקציב אינו כולל סעיפים חדשים הקשורים למחאה הציבורית ולהחלטות ועדת טרכטנברג ואינו נוגע לאפשרות שבעתיד יתווספו דירות נוספות לדיור הציבורי. מנגד, עיקרו קשור לשיפור השירות עבור דיירי הדירות הקיימות.
התקציב שמיועד לאחזקה
בהסכם החדש הוגדל משמעותית התקציב שמיועד לאחזקה השוטפת של דירות ובנייני הדיור הציבורי, דבר שיאפשר אחזקה והשמשה מיטביים של דירות רבות. בנוסף נקבעו נהלי טיב שירות ופיקוח קפדניים המחייב את עמידר בביקורים תקופתיים בדירות הדיור הציבורי. זאת, כדי לעמוד בקשר טוב יותר עם הדיירים, להיות ערים וקשובים לפתרון בעיות שעשויות להתעורר ולשפר את השירות לדיירי הדיור הציבורי.
בשנת 2010 עמד התקציב הכולל על כ-83.5 מיליון שקל ובעקבות ההסכם הוא צפוי לגדול ל-107 מיליון שקל. כך למשל, תקציב התיקונים (תקציב שבר) גדל מ-50 מיליון ל-60 מיליון שקל, תקציב המיועד לאכלוס מחדש (שיפוץ) שעמד בשנים קודמות על 29 מיליון שקל נקבע כעת על 34 מיליון שקל, ותקציב אכלוס נכים והתאמת הדירות יגדל מ-4.5 מיליון שקל ב-2010 ל-7.3 שקל. כמו כן, לטובת שיפוץ פנים דירתי הוקמה קרן מיוחדת בשיתוף משרד הבינוי והשיכון בגובה של כ-6 מיליון שקל.
"מדובר בהסכם חשוב אשר ניתנה בו תוספת נכבדה לתחזוקת הדירות ושיפוצן לטובת הדיירים", מסר מנכ"ל משרד השיכון, מרדכי מרדכי. "ההסכם אף מסדיר את הטיפול מטעם המדינה בפרויקטים של פינוי בינוי בהם יש למדינה דירות וכן יזרז את רישום הדירות על שם הדיירים שרכשו אותן וכן על שם המדינה. ההסכם עם עמידר מאפשר עבודה רציפה, שוטפת ומשופרת עם החברה לטובת רווחתם של דיירי הדיור הציבורי בדירותיהם".
מנכ"ל חברת עמידר, יעקב ברוש אמר, כי "ההסכם נותן יציבות לחברת עמידר ואפשרות לטפל בצורה נאותה בדירות ובנכסים של הדיור הציבורי בדגש על שיפור השירות לדיירי הדיור הציבור".