רגב בהצעת חוק: לצמצם סמכויות לשכת עוה"ד
ח"כ מירי רגב מציעה להעביר סמכויות לשר המשפטים, כיוון ש"האינטרס הכלכלי הוא המדריך את אנשי הלשכה". זאת עוד טרם נרגעו הרוחות מהניסיון לקבוע מחדש מי יהיו נציגי הלשכה בוועדה למינוי שופטים
הסערה סביב חוק לשכת עורכי הדין טרם גוועה, ומבית מדרשו של הימין כבר מתגלגל חוק נוסף: תיקון לחוק לשכת עורכי הדין שמציעה ח"כ מירי רגב (ליכוד), מבקש לצמצם באופן משמעותי את סמכויות לשכת עורכי הדין ולהעבירן לידי שר המשפטים.
החוק של רגב מצטרף ליוזמתם של אנשי ימין לקבוע מחדש מי יהיו נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים. אתמול התקפל ראש הממשלה, בנימין נתניהו, והודיע שישקול מחדש את עמדתו לגבי החוק, שאמור לבטל את תוצאות הבחירות האחרונות לוועדה בלשכת עורכי הדין: היוזמה שהוקפאה זמנית אתמול הייתה אמורה לשנות את מאזן הכוחות בוועדה לבחירת שופטים, כך שהרוב במועצת הלשכה (שנוטה לטובת "מחנה ביניש") ישפיע פחות, ויתחזק כוחו של יושב ראש הלשכה - כיום עו"ד דורון ברזילי, שנחשב מקורב לנאמן.
דיווחים אחרונים על חוק הלשכה ב-ynet:
יוזם חוק עורכי הדין: יועלה להצבעה בשבוע הבא
יועמ"ש הוועדה נגד החוק לשינוי ועדת בחירת השופטיםלמרות המחאה, חוק עורכי הדין עבר
על פי הצעתה של רגב, ההסמכה, הפיקוח ומתן רישיונות לעורכי דין צעירים, יעברו לידי משרד המשפטים. ההצעה, שצפויה להגיע לשולחנה של ועדת השרים בשבועות הקרובים, זוכה לתמיכה של אנשי קואליציה בהם יו"ר ועדת חוק, חוקה ומשפט של הכנסת, דוד רותם (ישראל ביתנו). הוא אף תומך בביטולה של הלשכה כליל, ובהעברת סמכויותיה למשרד המשפטים. אם יעבור בכנסת החוק של רגב, יוחלש למעשה משמעותית כוחה של הלשכה.
בהצעת החוק של רגב נכתב כי "במסגרת הפיקוח על ההתמחות, יהיו נתונות בין היתר לשר המשפטים הסמכויות הבאות: רישום מתמחים להתמחות, אישור מאמנים, שלילת הזכאות לאימון מתמחים אם המאמן אינו מקיים את הוראות החוק, פיקוח כי ההתמחות מתבצעת לפי החוק, פיקוח על תנאי העסקה הוגנים למתמחים, העברה של התנהגות בלתי הולמת של מאמנים לטיפול ועדת האתיקה של הלשכה, אישור על סיום תקופת ההתמחות, אישור על הזכאות לגשת לבחינות ההסמכה, קביעת אגרות התמחות למשרד המשפטים".
רגב מציעה, כי שר המשפטים יהיה רשאי להאציל סמכויות למנהל מחלקת המתמחים שתוקם במשרד המשפטים. רשימת הסמכויות על פי התיקון, ישונו בנוסח מ"רשאית הלשכה" ל-"רשאי השר". על פי החוק החדש, השר ימנה ועדה מטעמו שתהיה אחראית על בחינות ההסמכה בכתב לצורך קבלת רישיון לעריכת דין. תקופת כהונת הוועדה תהא שלוש שנים, והיא תורכב משופט עליון, שני שופטים נוספים, שני עורכי דין, שני פרופסורים למשפטים ושני מומחי בחינות מתחום הפסיכומטרי.
בדברי ההסבר להצעה, ציינה רגב: "מוצע להעביר את האחריות על בחינות ההסמכה והענקת רישיונות עבודה מידי לשכת עורכי הדין לידי משרד המשפטים". היא הדגישה: "הסמכתם של עורכי דין חדשים בישראל נתונה בידי לשכת עורכי הדין. הסדר זה שונה מכל מדינות העולם".
רגב ציינה כי אנשי הלשכה, עורכי דין בעצמם, עלולים להיות נגועים בניגוד עניינים שכן אין להם כל אינטרס להכשיר עורכי דין רבים בגלל שיקול כלכלי אישי. "בשנים האחרונות החריפה קריאתם של ראשי וחברי לשכת עורכי הדין לסגור את שערי המקצוע בטיעון כי 'הצפת המקצוע' פוגעת בפרנסתם של עורכי הדין הוותיקים. בכך המחישו חברי לשכת עורכי הדין כי האינטרס הכלכלי הוא המדריך אותם בלחציהם", הסבירה רגב.