קוואקר בסטייל: לחמניות סובין בצ'יק צ'ק
מי שכבר ניסה יודע שלאפות בבית זה כיף, חסכוני והרבה יותר טעים ובריא מלקנות לחם בסופר. תומר כבירי מכין לחמניות ביתיות וקטנטנות עם סובין העשיר בערכים וסיבים תזונתיים
סובין הוא בעצם הקליפה של גרעין החיטה, שמכילה ערך תזונתי גבוה יחסית וסיבים תזונתיות. לחמניות המכילות אותו נהנות מתכונות אלו, בנוסף לטאץ' הביתי שיש תמיד לתוצרי אפייה ביתית.
עוד אפייה בערוץ האוכל:
בניחוח הולנדי: לחמניות גאודה וקימל
המרכיבים:
400 מ"ל מים קרים560 גרם קמח שטיבל 2
60 גרם סובין
10 גרם שמרים לחים
14 גרם מלח
אופן ההכנה:
- מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים בסדר הבא: מים, שמרים, קמח, סובין ומלח. לשים עם וו הלישה למשך כ-15 דקות במהירות נמוכה.
- מתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את האוויר מהבצק, וחותכים אותו לחתיכות של בגודל הרצוי ללחמניות.
- מכדררים את הבצק לצורת לחמניות עגולות, ומתפיחים שוב עד להכפלת נפח.
- לפני האפייה, חורצים את הלחמניות בעזרת סכין חדה.
- אופים בטמפ' של 200 מעלות למשך כ-15-20 דקות (לקבלת קרום לחם פריך וקשה, כדאי להחדיר לחות לחלל התנור בדקות הראשונות של האפייה).
תומר כבירי הוא ראש מגמת בפטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
מומלצים