שבת המלכה: חלה ביתית
החלה היא מסמליה של השבת, בין אם אתם שומרי מסורת ובין אם אתם מאלה שאוהבים לטבול אותה בצהוב של ביצת העין או למרוח עליה שכבה נאה של חמאה וליהנות מהטעם. השף-קונדיטור תומר כבירי מלמד אתכם איך מכינים חלה בבית
חלה ביתית
מתכון של שף-קונדיטור תומר כבירי, ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.
עוד בערוץ האוכל:
- בניחוח הולנדי: לחמניות גאודה וקימל
המרכיבים:
500 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר
25 חמאה
7 מלח
22 גרם שמרים טריים
1 ביצה M
190 מ"ל מים
סוכר גבישי
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערה את המים, השמרים, הקמח, הביצים, הסוכר והחמאה, לשים יחד במהירות נמוכה למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש.
- מעצבים לצורת כדור, ומתפיחים כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את האוויר מהבצק, וחותכים לחתיכות בגודל של כ-50 גרם.
- מעצבים את החתיכות לכדורים קטנים, ומניחים 6 כדורים בכל תבנית.
- מורחים בביצה טרופה, ומתפיחים כשעה. מורחים שוב בביצה ומפזרים סוכר גבישי מלמעלה.
- אופים למשך 20-25 דקות בטמפ' של 180 מעלות.
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
מומלצים