שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

שבת המלכה: חלה ביתית

החלה היא מסמליה של השבת, בין אם אתם שומרי מסורת ובין אם אתם מאלה שאוהבים לטבול אותה בצהוב של ביצת העין או למרוח עליה שכבה נאה של חמאה וליהנות מהטעם. השף-קונדיטור תומר כבירי מלמד אתכם איך מכינים חלה בבית

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חלה ביתית

מתכון של שף-קונדיטור תומר כבירי, ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

500 גרם קמח לבן

50 גרם סוכר

25 חמאה

7 מלח

22 גרם שמרים טריים

1 ביצה M

190 מ"ל מים

סוכר גבישי

 

אופן ההכנה: 

  1. מכניסים לקערה את המים, השמרים, הקמח, הביצים, הסוכר והחמאה, לשים יחד במהירות נמוכה למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש.
  2. מעצבים לצורת כדור, ומתפיחים כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מוציאים את האוויר מהבצק, וחותכים לחתיכות בגודל של כ-50 גרם.
  4. מעצבים את החתיכות לכדורים קטנים, ומניחים 6 כדורים בכל תבנית.
  5. מורחים בביצה טרופה, ומתפיחים כשעה. מורחים שוב בביצה ומפזרים סוכר גבישי מלמעלה.
  6. אופים למשך 20-25 דקות בטמפ' של 180 מעלות.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
מומלצים