מחקר: בנייה ירוקה עמידה יותר בפני נזקי טבע
פתרון לרעידות אדמה וסופות? מחקר שפורסם בארה"ב מגלה כי בנייה ירוקה עוזרת לבניינים ולדיירים לעמוד בפני שינויים ארוכי טווח באקלים - כמו בצורות או גלי חום - ואפילו נותנת להם יתרון באסונות קצרי טווח, כמו הצפות ורוחות חזקות
כולם יודעים שבניינים ירוקים משתמשים בפחות אנרגיה, ומחקרים מראים שהם בריאים יותר לדיירים, אך האם הם בטוחים או עמידים יותר? מחקר חדש שפורסם השבוע בארצות הברית קובע שכן - בנייה ירוקה יותר יכולה גם לקדם את העמידות של הבניין.
- בנייה ירוקה וחסכונית: כך תרוויחו אלפי שקלים
- לקרוא ולקנא: 7 הערים החכמות והירוקות בעולם
- שעוני צריכה וקירות זכוכית: חידושים בבנייה ירוקה
הקשר עשוי להיראות אינטואיטיבי: בניינים ירוקים בנויים לרוב ביתר תשומת לב, עם חומרי גלם טובים יותר וגימורים מחמירים יותר. בנייה ירוקה, כך מסתבר, עוזרת לבניינים ולדיירים לעמוד בפני שינויים ארוכי טווח באקלים - כמו בצורות או גלי חום - ואפילו נותנת להם יתרון באסונות קצרי טווח, כמו הצפות ורוחות חזקות.
המחקר, שפורסם על ידי מועצת הבניינים הירוקים של ארצות הברית (USGBC) ואוניברסיטת מישיגן, מפרט דרכים להגדלת העמידות של בניינים ירוקים. כך, הבניין יכול להגדיל את גורמי המשיכה שלו בשוק, בנוסף להיותו ירוק ויעיל יותר מבחינת צריכת אנרגיה.
בנייה ירוקה עמידה לסופות
האיכות הגדולה של הבניינים החדשים מתחילה מבפנים: הדלתות של חלק מהבניינים החדשים נסגרות עם פס איטום, בדומה לדלת האוטמת של המקרר. האיטום מהווה יתרון עצום לבידוד אנרגיה - החום לא בורח החוצה במהלך החורף, בעוד שהקור נותר בפנים במהלך הקיץ. בניינים אטומים עם פחות רוח שעוברת בתוכם עומדים טוב יותר מול סערות. כשסופות טורנדו או הוריקן פוגעות ביישוב, חלק מהנזק המשמעותי ביותר נעשה כשהרוח חודרת לבניין ומזרימה מים לחללים נסתרים ופנימיים. כך, מספיק פתח קטן - חלון רופף או רעף חסר בגג - על מנת להתחיל אפקט דומינו של נזקים.בשנת 1993, עיתון "המיאמי הרלד" זכה בפרס פוליצר בעקבות חקירה שגילתה כי קבלנים התעלמו באופן שיטתי מקודי בנייה על מנת לחסוך בהוצאות. המעשים חסכו מעט אבל עלו הרבה. במהלך הוריקן אנדרו, אותם בניינים נפגעו כשהגגות דלפו או קרסו לחלוטין.
מים הוא נושא נוסף בו עיצוב ירוק יכול להגן את הבניין ולשפר את איכות הסביבה. משטחים חדירים שמאפשרים למי הגשם להיספג בהם יכולים להפחית באופן משמעותי את חומרת ההצפה או זרימת המים בעקבות סערת גשמים עזה שמציפה את הביוב. בעת תקופות בצורת, בניינים ירוקים יכולים לאגור מי גשם, לשמור על מים נקיים ולהשתמש מחדש במים אפורים.
קרייג פוגייט, מנהל הסוכנות הפדרלית לניהול מקרי חירום בארצות הברית, אמר לאחרונה כי "חשוב מאוד לפתח ולהכפיף חוקי בנייה בטוחים וברי קיימא, על מנת להגן על הקהילות ועל חיי אדם בעת אסון". הוא קרא לתאגידים, ממשלות, האקדמיה והקהילה המדעית לעזור בקידום בנייה ירוקה בתור אסטרטגיה משלימה לטיפול במצבי חירום וסיטואציות שלאחר מקרה החירום.
פורסם לראשונה 05/03/2012 22:14
צילום: shutterstock
מומלצים