פינוי-בינוי בלב גבעתיים: 168 דירות חדשות
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז ת"א אישרה להוציא לדרך תוכנית לרחוב גולומב בעיר, הכוללת בניית עשרות דירות חדשות בגודל 110 מ"ר עם חניון צמוד במקום 44 בתים צמודי קרקע
מצוקת דירות בגוש דן? תוכנית "פינוי-בינוי" נוספת יוצאת לדרך - והפעם בגבעתיים. הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז תל-אביב הודיעה כי היא מאשרת להפקיד להתנגדויות של תוכנית "פינוי-בינוי" ברחוב גולומב בעיר, במסגרתה צפויות להיבנות 168 יחידות דיור חדשות.
עוד על פינוי-בינוי בערוץ הנדל"ן :
- בת ים: אושרה תוכנית ענק לפינוי-בינוי
- "פינוי-בינוי" ביהוד-מונסון: 3,200 דירות חדשות
- פינוי-בינוי בת"א ובבת ים: 8 מגדלים, 722 דירות
ממשרד הפנים נמסר כי מדובר בתוכנית להתחדשות עירונית באמצעות פינוי-בינוי במתחם, הממוקם לאורך רחוב גולומב מצפון ורחוב ויצמן ממערב, אשר שטחו 6.7 דונם. התוכנית מאפשרת פינוי של 44 יחידות דיור צמודות קרקע, ששטח כל אחת מהן כ-30 מ"ר, ב-11 מבנים ישנים.
על פי התוכנית, לכל 168 הדירות החדשות שייבנו יהיו חניות בחניון תת-קרקעי. חלקן יהיו בשטח ממוצע של 110 מ"ר ו-20% מהן יהיו קטנות יותר - בשטח של 60 מ"ר.
במסגרת התוכנית יועד המגרש גם להקמת מבנה בגובה חמש קומות שיכיל שטחים לצרכי ציבור ומסחר. כך, למשל, בקומת הקרקע יוקמו שני גני ילדים עם חצר צמודה, ובנוסף יוקצו שלוש קומות לצרכי ציבור (ובהם גם בית כנסת). השטחים לצרכי מסחר יופנו לכיוון פינת הרחובות ויצמן וגולמב.
שתי חלופות לבנייה החדשה
הבנייה החדשה במתחם מוצעת בשתי חלופות: האחת של ארבעה מבני מגורים בגובה שמונה קומות; והשנייה של שלושה מבנים בגובה 12 קומות.
התוכנית, שאותה יזמו הוועדה המקומית גבעתיים וחברת ס. אלון להשקעות ובניין, תכלול הוראות להרחבת המדרכה ברחוב גולומב. זאת באמצעות הכנת תוכנית פיתוח שתכלול נטיעות לאורך הרחוב ופיתוח השטח הציבורי הפתוח ככיכר עירונית. בחברת ס. אלון אישרו כי הם אחראים על התוכנית, יחד עם משרד פרחי-צפריר אדריכלים.
מעיריית גבעתיים נמסר בתגובה: "התחדשות עירונית ופינוי-בינוי הם הדרך המועדפת על העירייה לשמר את אופייה הייחודי של גבעתיים, כאשר העירייה מקדמת ותומכת במספר פרויקטים הנמצאים בשלבי תכנון וביצוע".
עוד נמסר כי "במקרה הנ"ל מעדיפה העירייה את החלופה בתוכנית המאפשרת הקמת ארבעה מבנים בעלי שמונה קומות כל אחד - ולא 12 קומות כמוצע בחלופה האחרת. באזור מרכז העיר ניתן גם לשמור על אופי בנייה נמוך יחסית וגם לחדש ולשדרג את בתי התושבים. הרווח מכך הוא של העיר כולה".