שתף קטע נבחר
 

הכל-סלואו: סלטי כרוב צבעוניים

אתם אולי מכירים את סלט הקולסלואו הכרוך בכרוב והרבה מיונז. מיכל וקסמן החליטה להפוך אותו לקצת יותר בריא והכינה סלטי כרוב צבעוניים ובטעמים מיוחדים

סלואו (slaw) הוא בהגדרה סלט שמבוסס על רצועות דקות של כרוב בתוספת מקלות או רצועות של ירקות אחרים. בארץ מכירים בעיקר את הקולסלואו הקלאסי: רצועות כרוב, גזר ובצל ברוטב מיונזי עשיר.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

עגלגלים וטעימים - כרוב סגול וכרוב ירוק (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
עגלגלים וטעימים - כרוב סגול וכרוב ירוק(צילום: מיכל וקסמן)

 

כרובים אינם אזרחי קבע במטבח שלי, בטח לא בקיץ, כשאין פניות לתבשילים מפיצי ניחוחות. מיונז גם הוא נמצא נמוך מאוד ברשימת חומרי הגלם שעושים דרכם אלי לצלחת. איכשהו דווקא לאחרונה, מטעמי קיץ ומחשבות על כניסה לבגד ים, מצאתי את עצמי משתעשעת מדי פעם בכדורים כרוביים, ירוקים וסגלגלים, מפגישה אותם עם כל מיני מקלות ועלים ומתבלת ביד קלה מפה ומשם. התוצאות שימחו אותי מאוד, נתנו לי השראה לעוד נסיונות ואפילו התגלו כפוטוגניות במיוחד. הנה כמה מהן. תנסו בעצמכם.

 

סלואו קייצי מהיר

המרכיבים:  1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות

1/2 כרוב ירוק חתוך לרצועות דקיקות

1 גזר מקולף וחתוך למקלות דקיקים

1 בצל פרוס דק

 

לרוטב:

מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי

מיץ מ-1/2 תפוז סחוט טרי

2 כפות חומץ יין לבן

1 כף שמן שומשום

1 כף שמן זית

קורט נדיב של מלח גס

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את הירקות וחומרי הרוטב בקערה גדולה. מניחים דקה-שתיים לספיגת טעמים ואוכלים.

 

סלט כרוב צבעוני וקייצי (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
סלט כרוב צבעוני וקייצי(צילום: מיכל וקסמן)

 

סלואו אסייתי

המרכיבים: 

1/2 כרוב ירוק פרוס לרצועות דקיקות

1/2 קופסה של נבטי שעועית

1 גזר חתוך למקלות דקיקים

1/2 בצל לבן פרוס דק

עלים מ-3-4 ענפי נענע טריים קצוצים גס

עלים מ-2-3 ענפי בזיליקום טריים קצוצים גס (אם לא אוהבים בזיליקום גם כוסברה הולך)

 

לרוטב:

1 צ'ילי אדום קצוץ קטן

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מקולף ומגורר בפומפיה דקה

1 שן שום כתושה

מיץ מלימון שלם סחוט טרי

3 כפות רוטב דגים תאילנדי

1 כף סוכר חום

1 כף שמן שומשום

עלים מ-2 בצלים ירוקים פרוסים לפרוסות עבות לפזר מעל

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. מנערים עד להמסה מלאה של הסוכר. מניחים בצד לאיחוד טעמים. למתעצלים: אפשר לטחון את כל החומרים יחד בבלנדר או במקל טחינה.
  2. בינתיים חותכים את הירקות והירוקים ומערבבים אותם בקערה גדולה.
  3. יוצקים את הרוטב על הירקות. מערבבים היטב ומפזרים בצל ירוק.

 

רוטב אדמדם ופיקנטי לסלט כרוב אסייתי (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
רוטב אדמדם ופיקנטי לסלט כרוב אסייתי(צילום: מיכל וקסמן)

 

סלואו ורוד

המרכיבים:  1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות

1 סלק ארוך או 2 סלקים עגולים בינוניים חתוכים למקלות דקיקים

2 תפוחי ענה (או אחרים חמצמצים) חתוכים למקלות דקיקים

1 בצל סגול פרוס דק

חופן נדיב של עלי פטרוזיליה קצוצים גס

 

לרוטב:

מיץ מ-1/2 תפוז סחוט טרי

מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי

1 כפית שטוחה סוכר

1 כפית שטוחה מלח גס

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. מנערים עד להמסה מלאה של הסוכר. מניחים בצד לאיחוד טעמים.
  2. בינתיים חותכים את הירקות והירוקים ומערבבים אותם בקערה גדולה.
  3. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב.

 

סלט כרוב ורוד (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
סלט כרוב ורוד(צילום: מיכל וקסמן)

  

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים