טעימה וקלילה: עוגת פאדג' שוקולד לייט
מה עושים כשהחשק העז למשהו מתוק מתנגש ברצון הכביר לשמור על הגזרה? כוהנת הקינוחים רוני ונציה מציגה מדור חדש שמציע לכם להתנחם בקינוחים אמיתיים, ללא שום תחליפים, שמצליחים גם להיות דלי קלוריות. והשבוע: עוגת "חדר כושר" עסיסית עם פאדג' שוקולד, לטובת המתאמנים והמתאמנות
רבים מכירים אותי בזכות מתכוני הקינוחים והעוגות שאני מפרסמת מזה 3 עשורים בספרים שונים ובמדור הקינוחים שבמוסף "זמנים מודרניים".
בשנים האחרונות, עם התגברות המודעות לערכים התזונתיים שבאוכל שאנו אוכלים, אנשים רבים פנו אלי וביקשו שאפרסם מתכונים מתוקים פחות משמינים. לאור הפניות המרובות, אני שמחה להציג בפניכם מדור חדש שבמסגרתו אביא מתכונים של עוגות, מאפים ומנות אחרונות בגרסת לייט קלה עם הרבה פחות קלוריות. במתכונים מככבים כל המרכיבים האמיתיים והטעימים שבעוגות העשירות המקוריות, כמעט ללא תחליפים אבל בכמויות מופחתות.
עוד בערוץ האוכל:
מקרם וסברינה לתמרים וטחינה: קינוחים טבעונייםטעים לאכול ולהתענג עליהן והן גם מספקות את הצורך למשהו מתוק ללא נקיפות מצפון או רגשי אשמה. בקיצור: גם הטעם האמיתי וגם הגזרה נשארים.
עוגת שוקולד "חדר כושר"
עוגת שוקולד פאדג' שמיועדת למתאמנים ולמי שרוצה לשמור על הגזרה, אמיתית וממכרת, ללא חמאה או תחליפים עם רק 180 קלוריות למנה! העוגה כה מוצלחת שיהיה לכם קשה מאוד להבדיל בין עוגת שוקולד עשירה לבין זאת.
המרכיבים (ל-10 מנות, תבנית בקוטר 22 ס"מ):
1/4 כוס (30 גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים
3 כפות (30 גרם) קמח
80 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
1/2 כוס (50 גרם) אבקת קקאו איכותי, מנופה
2/3 כוס (135 גרם) סוכר
1/2 כוס מים
2 חלמונים
1 כף ברנדי
4 חלבונים, בטמפ' החדר
קורט מלח
אבקת סוכר, לקישוט
לקרם פרש:
1 שמנת חמוצה (9% שומן)
1 כפית תמצית וניל טהור
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים.
- מעבדים במעבד מזון שמים את האגוזים עם הקמח וטוחנים לאבקה.
- סיר קטן שמים את השוקולד, הקקאו, 1/3 מכמות הסוכר והמים, וממסים מעל לסיר כפול עם אדים (באן מארי). מסירים מהאש, וכשהתערובת עדיין מעט חמימה מוסיפים את החלמונים, את הברנדי ואת תערובת האגוזים.
- בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את שליש כוס הסוכר שנותר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה לקצף יציב וגמיש.
- מערבבים 1/4 מהקצף אל תערובת השוקולד, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקצף שנותר.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-20-25 דקות, עד שהקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא ועליו פירורים לחים.
- מצננים את העוגה צינון מלא בתבנית על רשת. העוגה צונחת ונסדקת מעט. מעבירים סכין קטנה וחדה לאט בזהירות מסביב (מבלי לשבור את שולי העוגה), ומשחררים. בוזקים אבקת סוכר מעל לקישוט, ואפשר להגיש עם קרם פרש.
- מכינים את הקרם פרש: מערבבים את כל החומרים בעזרת בלנדר מוט על לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שומרים במקרר.
לכל מתכוני הקינוחים והעוגות של רוני ונציה