מחיר הדלק ירד מתחת ל-8 שקלים
הדלק הוזל ב-31 אגורות - ירידה של 3.67%. מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן לצרכן בתחנה בשירות עצמי יעמוד על 7.94 שקלים לליטר. יחד עם זאת, עמלת התדלוק בשירות מלא עלתה באגורה
הקלה קלה לנהגים: החל מהלילה (ג'), מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי (כולל מע"מ) עומד על 7.94 שקלים לליטר, ירידה של 3.76%. זאת אחרי שבתחילת ספטמבר מחיר הדלק זינק ב-48 אג' לשיא של 8.25 שקלים לליטר. יחד עם זאת, עמלת תדלוק בשירות מלא (על-ידי עובד תחנת דלק) עלתה הלילה באגורה בשל עדכוני המדד, ותעמוד על 18 אגורות לליטר, כולל מע"מ.
- שבויים באוטו - המדינה לא רוצה שתפסיקו לתדלק
הוזלת הדלק נובעת מירידה של כ-5.5% במחיר התזקיק באגן הים התיכון ומשחיקה של כ-2.5% בשער הדולר לעומת השקל. מחיר הדלק אף מורכב משיעור המיסוי הישיר והעקיף (מע"מ ובלו) שמוטל על בנזין וממרווח השיווק של חברות הדלק, רכיבים שאינם משתנים לעיתים קרובות. יחד, שיעור המע"מ והבלו מהווים 53% ממחיר הדלק הנוכחי. באוגוסט, חלה עלייה של 15% בהכנסות המדינה מהמס על הדלק, מ-1.12 מיליארד שקל ל-1.31 מיליארד שקל.
בגלל החג, מחיר הדלק עודכן בלילה בין שני לשלישי, כלומר ב-2 באוקטובר ולא ב-1 באוקטובר. בחודש שעבר, מחיר הדלק התעדכן (כלפי מעלה) פעמיים: הפעם הראשונה היתה ב-1 בחודש, שנפל על הלילה שבין שישי לשבת, זאת בשל עליית המע"מ ב-1% מ-16% ל-17%, אותה לא ניתן היה לדחות בשל שבת. במוצ"ש דאז, 2 בספטמבר, מחיר הדלק התעדכן שוב - הפעם מדובר היה בעלייה הספציפית של מחיר הדלק.
בירדן וברשות הצרכנים מוחים, בישראל: "אין מה לעשות"
אמנם מדובר בהקלה לנהגים, אולם בישראל במילא לא ממהרים לצאת לרחובות כשמחירי הדלק עולים, זאת בניגוד למשל לנתיני הממלכה השכנה, ירדן. כשראש-הממשלה הירדני פאיז א-טראוונה, ביקש להעלות בספטמבר את מחירי הדלק, בטענה כי מדובר בצעד הכרחי כדי לסייע בכיסוי גירעון השיא בתקציב, (4.2 מיליארד דולר) - אלפי ירדנים יצאו לרחובות. בירדן, מחיר ליטר בנזין עומד על כארבעה שקלים לליטר, ההתייקרות שתוכננה עמדה על 4.40 שקלים לליטר. בעקבות המחאה, המלך עבדאללה, השעה את ההעלאה.
גם ברשות הפלסטינית נערכו בראשית ספטמבר הפגנות מחאה נגד יוקר המחייה, חלקן בעלות אופי אלים. בעקבות המחאה, רה"מ הפלסטיני סלאם פיאד, החליט בין היתר, להפחית את המע"מ ל-15% ולהוריד את מחיר הדלק למחיר אוגוסט.
לעומת זאת, בישראל, בעת העלאת המחירים האחרונה בספטמבר, אמרו מתדלקים שעצרו בתחנת הדלק בגלילות ש"אין מה לעשות". אילנה, נהגת שהגיעה לתחנה כדי לתדלק, תיארה את התייקרות המחירים המתמשכת כ"זוועה", אבל הוסיפה: "מה לעשות? חייבים את הדלק, חייבים לנסוע". חגית, שתדלקה אף היא, הגיבה באופן דומה: "אני כועסת, אני עצבנית, אבל אין מה לעשות".