הדשא ירוק יותר: מתכוני בריאות
מזונות ירוקים משמחים בגלל הצבע שלהם וגם מנקים את הגוף מרעלים. מתכונים בריאים וירוקים של נשנושים, סלטים, קיש וגם סלט פירות
אין צבע המאפיין יותר את הטבע מאשר הצבע הירוק. בלעדיו אין חיים. העצים, השיחים ואפילו העשבים גילו כבר מזמן שבאמצעות צבע זה אפשר להתקיים ולשגשג, לפחות עד שתגווע השמש. בני האדם צורכים את הירוק לעיתים רחוקות, בדרך כלל בעזרת סלט קטן או בין הלחמנייה להמבורגר. הפעם נשים אותו בראש התפריט היומי.
עוד בערוץ האוכל:
הצבע הירוק שבירקות ובפירות נקרא כלורופיל ונוצר כתוצאה מתהליך הפוטוסינטזה בצמח. הירקות והפירות הירוקים נחשבים כמזונות המנקים את הגוף מרעלים ומכילים חומרים נוגדי חימצון רבים. חלק מהם מכילים לוטאין, שהוא פיגמנט נוגד חימצון. הלוטאין מסייע לבריאות העיניים, העור, ובריאות מערכת הלב וכלי הדם והדרך היחידה שלנו להשיגו באה מהמזון שאנו אוכלים. הירקות הירוקים העליים מסייעים בהובלת החמצן בדם, עשירים בברזל ומספקים אנרגיה ומרץ. לבסוף, הנבטים הירקרקים הם מזינים מאוד, אך כמעט חסרי קלוריות וממלאים. בין שלל הוויטמינים והערכים התזונתיים המצויים במזונות הירוקים שבתפריט, תוכלו למצוא: ויטמינים מקבוצת B ,A, , K, C סידן, אשלגן, מגנזיום, בטא קרוטן, ועוד.
בתפריט שלפניכם מוצעות מנות שקל לשלב בתפריט היומי. כמובן שאפשר לשחק עם המרכיבים - להוסיף, להחסיר ולהחליף לפי טעמכם - בניסיון להכניס עוד מהירוק-ירוק הזה לתוך הצלחת. בתיאבון.
נשנושי בצל ירוק עם ממרח טופו ועלי נענע ובזיליקום
המרכיבים:
2 פלפלים ירוקים
3 גבעולי בצל ירוק
לממרח:
מים
300 גרם טופו
5 עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
שום
מלח/פלפל
זיתים ירוקים
אבוקדו
אופן ההכנה:
- חותכים את הפלפל והבצל הירוק לרצועות ואת האבוקדו לקוביות בינוניות.
- מכינים את הממרח: שמים את כל מרכיבי הממרח במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מניחים כמה קוביות אבוקדו על גבי הממרח.
- צורת הגשה: את הבצל הירוק מגישים בכוס ארוכה.
סלט עלים ירוק ברוטב פסטו וטופו
המרכיבים:
חופן עלי בייבי
חופן עלי תרד
חופן עלי נענע
5 עלי חסה ערבית
2 גבעולי בצל ירוק
חופן בזיליקום
חופן נבטי אלפלפה
חופן שמיר
חופן פטרוזיליה
חופן פיסטוקים
לרוטב:
לימון
2 כפות שמן זית
20 עלי בזיליקום
חופן אגוזי מלך
2 שיני שום
קורט מלח/פלפל
100 גרם חבילת טופו
1/4 כרוב ירוק קטן
50 גרם עדשים ירוקות
אופן ההכנה:
- מכינים את הסלט: חותכים את החסה העגולה והבצל הירוק לרצועות דקות.
- מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה עמוקה.
- מכינים את הרוטב: מוסיפים לסיר את העדשים יחד עם שלוש כוסות מים ומבשלים למשך חצי שעה על אש קטנה.
- לאחר ריכוך העדשים, שופכים את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים למשך דקה.
- סוחטים קצת לימון לתוך התערובת, מוסיפים את רוטב הפסטו לתוך הקערה עם מרכיבי הסלט ומערבבים.
סלט מלפפונים ופטריות שמפיניון מאודים בסגנון אסייתי
המרכיבים:
חבילת פטריות שמפיניון
2 מלפפונים
לימון
3 כפות רוטב סויה
10 עלי ג'ינג'ר כבוש
שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את המלפפונים לרצועות ומנגבים את הפטריות מלכלוך.
- מציבים ווק על אש נמוכה ומקפיצים את המלפפונים והפטריות עם כף שמן זית.
- מוסיפים למחבת את רוטב הסויה ואת הג'ינג'ר הכבוש.
- מוסיפים למחבת 2 כפות ממי הג'ינג'ר הכבוש וסוחטים לימון לתערובת.
- מערבבים מדי כ-5 דקות וממשיכים לבשל במשך כ-20 דקות.
הצעות הגשה:
- במקום לאדות את הג'ינג'ר בתוך המחבת יחד עם הפטריות והמלפפונים, ניתן להגישו בצלוחית נפרדת
- ניתן להגיש את הסלט חם או קר, יחד עם תה ירוק חם או קר
קיש חלמיות (חובזה) וברוקולי
אפשר למצוא את עלי החובזה מתחת לרבים מהבתים בישראל ובשטחים פתוחים. פשוט קוטפים את העלים, מעבירים אותם שטיפה יסודית, ואפשר להשתמש בהם למאכל.
המרכיבים:
20 עלי חלמיות טריים
1/2 תפוח עץ ירוק
100 גרם ממרח תמרים
כוס מים
150 גרם קמח לבן
150 גרם קמח מלא
7 ראשי ברוקולי קטנים
2 כפיות מלח
קורט פלפל
שקית אבקת אפייה
קורט אגוז מוסקט
כפית כמון
חופן אגוזי מלך
1/2 כוס קוואקר
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מערבבים את עלי החלמיות, תפוח העץ, ממרח התמרים ואת כוס המים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה גדולה ועמוקה מערבבים את שאר המרכיבים: קמח לבן, קמח מלא, ברוקולי, מלח, פלפל, אבקת אפייה, אגוז מוסקט, כמון, אגוזי מלך וקוואקר, ובוחשים עד לקבלת מסה אחידה.
- מוסיפים את הנוזל מהמעבד מזון לתוך הקערה העמוקה עם שאר המרכיבים ובוחשים/לשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שופכים את התערובת לתבנית בינונית בגודל 37x24 ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות.
- מצננים לפני ההגשה.
סלט פירות ירוק בסילאן
המרכיבים:
2 תפוחים ירוקים
2 קיווי
2 אגסים
כף גדושה של סוכר חום
1/2 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
- חותכים את הפירות לפרוסות ומערבבים יחד את הסוכר החום ומיץ התפוזים.
- מעבירים את כל המרכיבים לצנצנת מעוקרת ומצננים במקרר למספר שעות.
- צורת הגשה: מגישים בקערות זכוכית קטנות ועמוקות.