שתף קטע נבחר

FAST: אינטרנט בכל המהירויות ב-5 שקלים

ספקית האינטרנט הקטנה הורידה את המחיר של המהירויות 100-2.5 מגה, ל-5 שקלים - מחיר קבוע. זאת אחרי ש-HOTnet מוכרת אינטרנט ב-9.90 שקל וטריפל סי ירדו גם הם מתחת ל-10 שקלים. כרגע זה המחיר הנמוך ביותר בשוק

תחרות אגרסיבית בשוק ספקיות האינטרנט (ISP): מהיום (ב') ספקית האינטרנט FAST מציעה את כל מהירויות האינטרנט ב-5 שקלים. מדובר במחיר המוצהר הקבוע הנמוך ביותר בשוק, אם כי בחברת הסלולר HOT מובייל מציעים מבצע למצטרפים דרך אתר האינטרנט, חבילת סלולר ל-6 חודשים הכוללת גם ספק אינטרנט HOTnet - וכל זה ב-49.90 שקל לחודש. אחרי כן המחיר עולה ל-99 שקל בחודש. 

 

  • HOT מובייל: חבילה ללא הגבלה ללא גלישה

 

המחיר של FAST שקוף וברור יותר מהמחיר של ספקית האינטרנט HOTnet במסגרת המבצע של HOT מובייל. מחוץ למבצע - HOTnet מתמחרת ב-20 שקל את כל מהירויות האינטרנט. מחיר גבוה מ-FAST.

 

לפי אייל תמיר, מנכ"ל FAST, לא מדובר במחיר מבצע, אלא במחיר קבוע לשנים הקרובות. "עד כה הצענו אינטרנט ב-10 שקלים ולאחרונה ב-9.80 שקלים", אמר ל-ynet. "חשבנו שהגענו לתחתית תהום המחירים ב-10 שקלים, אבל HOTnet החלו להציע ללקוחות ספק אינטרנט ב-9.90 שקלים במחירי מבצע, וברגע שהמתחרים שלנו טריפל סי החלו להציע אינטרנט בפחות מ-10 שקלים - החלטנו לקחת את התחרות צעד אחד קדימה ולהרים את הרף".

 

זה לא מחיר ששובר את השוק?

 

"גם לפני שנה וחצי אמרו ש-9.90 שקלים זה מחיר שיישבור את השוק, אבל אלה מחירים הגיוניים. הצרכנים נהנים".

 

תלוי, יהיו ספקיות אינטרנט שיצאו מהשוק כי לא יעמדו בתחרות?

 

"אולי. בכל מקרה, אני אופתע אם תהיה לנו תחרות במחיר הזה".

 

בכמה מוכרות החברות האחרות?

הרישום לחברה - דרך אתר האינטרנט שלה. אחרי הרישום, יתקשר נציג החברה וייתן לנרשם שם משתמש ויחבר את הלקוח לשירות. ל-FAST יש קרוב ל-10,000 לקוחות, כך לפי החברה, פחות או יותר כמו מספר הלקוחות של חברת טריפל סי, שמוכרת 15 מגה ב-9.90 שקלים. ל-FAST יש כשליש ממספר לקוחות חברת אקספון, שמציעה את כל המהירויות ב-20 שקל.

 

הספקיות הגדולות, 013 נטוויזן, בזק בינלאומי ו-012 סמייל, מציעות אינטרנט במחירים גבוהים יותר: למשל 15 מגה בכ-40 שקל לחודש בבזק בינלאומי ו-012 סמייל, או 30 שקל ל-30 מגה במבצע. 

 

בחברות האלה, בניגוד לאקספון, FAST ו-HOTnet, המחירים לא קבועים אלא משתנים מלקוח ללקוח. עקב כך, המחירים בחברות האלה גם נתונים למיקוח. למשל, בנטוויז'ן, לקוח יכול לשלם 35 שקל לחודש על 2.5 מגה ו-25 שקל על 15 מגה. הכל תלוי ביכולת המיקוח שלו. עם זאת בחברות הללו משתדלים שלא לרדת עדיין למחירי HOTnet, שמציעה את כל המהירויות ב-20 שקל, או ב-9.90 שקלים ללקוחות טריפל או בשילוב חבילת סלולר לשנה.

 

"יש יתרון לא הוגן לחברות הגדולות"

בספקיות הקטנות ערים לעובדה שב-HOT מציעים מבצעים ספק אינטרנט כורכים עם חבילות סלולר. זה נותן ל-HOT יתרון על הספקיות הקטנות. גם הגב של נטוויז'ן (סלקום), בזק בינלאומי (בזק) ו-012 סמייל (פרטנר) - נותן להן יתרון על החברות הקטנות.

 

במשרד התקשורת אף מקדמים מהלך להקים ארבע חברות תקשורת (סלקום, פרטנר, פלאפון-בזק ו-HOT) כשלב ברפורמת השוק הסיטונאי (במסגרתו ספקיות התשתית יאולצו למכור תשתית לספקיות שיוכלו מצידם לשווקה ללקוחות), מה שעלול לחסל את הספקיות הקטנות.

  

"HOT אמנם גובים את התשלום בנפרד, לפי החוק, אבל יש להם יתרון לא הוגן כחברה שמציעה שירותי תקשורת רבים", טוען תמיר. "הם מוכרים ב-9.90 שקלים רק למי שנרשם לסלולר. זו בעיה שהרגולטור צריך להתיחס אליה. היה מי שהתלונן, אנחנו לא התלוננו לרגולטור, אבל אין ספק שזה לא לטובת הקטנות. מצד שני, משרד התקשורת הוציא תקנה חדשה שתעזור לקטנות: ברגע שיהיה פה שוק סיטונאי המשרד מחייב את ספקי התשתית למכור באופן סיטונאי באותו מחיר, לכל הספקים שיוכלו למכור תשתית, בלי להפלות לפי גודל. כשזה יקרה, נוריד מחירים גם בתשתית האינטרנט". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים