לנדאו: יש להביא תיירים ע"י "תגלית" לנוצרים
לשר התיירות החדש יש פיתרון להגדלת מספר התיירים לארץ: לקיים מסעות נוסח "תגלית" לישראל עבור נוער נוצרי. השאלה: מי יממן את הפרויקט?
נראה ששר התיירות החדש, עוזי לנדאו, מצא את הפיתרון להגדלת מספר התיירים שיבואו לישראל, והוא מתכוון "להתלבש", בדומה לקודמו (סטס מיסז'ניקוב) על האוכלוסייה האוונגליסטית-נוצרית, אבל עם דגש על הדור הצעיר.
במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום (ד') בתל אביב לקראת ראש השנה, אמר השר שבין התוכניות שהוא חושב עליהן לעתיד ויהוו פיתרון להגדלת נפח התיירות לישראל, נמצאת היוזמה לקיים מעין מסע "תגלית" לאוונגלים צעירים.
עוד על התיירות בישראל:
- יקר לישון במלון? ישראלים, תתחילו להתמקח!
- לידיעת שר התיירות החדש: אלה המשימות שלך
- טוריסט אינפורמיישן: מיהו התייר שמגיע לישראל?
"גם לנוצרים יש בעיה עם הדור הבא שלהם", הסביר השר. "אנחנו מחפשים להתקרב לציבור הזה כדי להפיק ממנו גם תיירות וגם תמיכה בישראל כשהם חוזרים למולדתם, והם הופכים להיות שגרירים שלנו ורואים את המדינה לא דרך העיניים של CNN".
לדידו של לנדאו, שנמצא בתפקידו כחמישה חודשים, המשרד שהוא עומד בראשו מתמקד בשיווק דיגיטלי "כדי להתכוונן לקבוצות מטרה מסוימות שאנו מאמינים בהן", אמר, וזאת בניגוד להשקעה כלכלית בשיווק נטו של ישראל בעולם. "לא נוכל להשקיע 50 מיליון דולרים ויותר בשנה הקרובה כדי למתג את מדינת ישראל, כפי שהציעה חברת הייעוץ ארנסט ויאנג", הוסיף השר ועל כן הוא מחפש חלופות אחרות.
פרויקט תגלית שהחל (Birthright Israel) שהחל את דרכו ב-1999, הוא יוזמה ציונית של הסוכנות היהודית וקהילות יהודיות בתפוצה, שמטרתו הבאת יהודים שמעולם לא ביקרו בישראל לטיול בן 10 ימים לקירוב שורשים ולמדינה, כשהמימון הוא פילנתרופי.
"אנחנו לא נוכל להשקיע בפרויקט", אומר השר בהקשר לפרויקט תגלית הנוצרי, "אבל אחד הרעיונות בפגישה שקיימתי בנושא היה שהקהילה עצמה תממן את המסע".
"אני לא רואה הקו הירוק כמגבלה"
לנדאו שם את הדגש על תיירות נכנסת, כמנוע כלכלי-לאומי של ישראל, כשרק בשנה האחרונה הרוויחה המדינה בין 28 ל-30 מיליארד שקלים בשנה מתיירות זו.
"תיירות זה לא חלטורה כמו שהרבה חושבים", אמר השר לנדאו, "זהו תחום בעל חשיבות רבה שעליו נשענת הצמיחה של ישראל. זהו בעצם משרד התעסוקה שבו מועסקים באופן ישיר למעלה מ-200 אלף איש".
לגבי דירוג בתי המלון, נושא שנמצא על שולחן השר מזה מספר חודשים, אומר לנדאו כי הצרכנים ירוויחו מהדירוג וגם המלונאים מבחינת האמינות, והדבר יאפשר לצרכן להחזיר את האמון במה שהוא רואה. "דירג בתי המלון לפי השיטה האירופית נותן מידע חלקי ולא כללי, אבל השיטה הזו עדיפה על לא כלום", הוא הסביר והוסיף שלהערכתו תהליך הדירוג יתחיל באפריל.
לנדאו, שחבר במפלגת הימין "הליכוד -ביתנו", לא מגביל את עצמו להשקיע בכל רחבי ארץ ישראל בפיתוח תיירותי. בתחילת החודש ביקר בעיר חברון ואמר שיש לפתח אותה את המורשת היהודית שלה ואילו היום אמר: "אני לא רואה את הקו הירוק כמגבלה. עבורי החשוב הוא יצירת תיירות כמכשיר כללי וחידוד הזהות היהודית".
איך להוזיל מחירי הנופש בארץ?
לנדאו גם מודע למחירי הנופש היקרים של ישראל, בעיקר כלפי האוכלוסייה האזרחית, ובכיסו כמה פתרונות. ראשית, יש לדבריו לצמצם את הביורוקרטיה בנושא הכשרות. "אני לא בטוח שצריך יותר מחדר שיהיה שמור למשגיח כשרות, כדי שיבצע בעבודתו", אומר השר. "גם לא צריך כבר מאבטחים בכניסה למלונות ואני מנסה, בשיתוף פעולה עם המשרד לביטחון-פנים, להוריד את האבטחה המיותרת הזו".
נקודות נוספות שלנדאו רואה כעלות כלכלית מיותרת, מתייחסות למלונות שבהם מפעילי חדרי כושר, שהוועדה להוזלת מחירי הנופש בישראל המליצה לפטור מנחיצותם. גם מאבטחי המלון הם הוצאה לא קטנה ומיותרת לדעתו של השר. "אפשר לוותר גם על מי שמפעיל בריכה בשעות שבהן אין פעילות", הוא הוסיף.
ומה עם אילת?
עיר הנופש הדרומית, שסובלת בשנה האחרונה מלא מעט אירועים ואיומים בטחוניים, נמצאת בעדיפות
עליונה כפי שהוחלט בהחלטת הממשלה, אומר לנדאו, ומשרדו משקיע בה מיליוני שקלים ונותן מענק של 20 אחוזים בהשקעה של בתי מלון.
"אחד הדברים החשובים לאילת הם תחבורה זולה וגישה נוחה", אמר השר בהתייחסו לרכבת המתוכננת שתגיע לאילת ולשדה התעופה שאמור להיבנות בתמנע, והבטיח שחברות-שכר שינחתו בעיר הנופש הישראלית יהיו פטורים מתשלום אגרת נחיתה.
"רוב התיירות שמגיעה לאילת היא תיירות-פנים", אמר השר, "וזה משנה את אופיה ומוביל לבעיה חדשה - בתי המלון בעיר מול טורקיה, שמציעים לישראלים את "הכל כלול" - מה שמביא לבעיה אחרת מצד המסעדות בעיר שמתלוננות על חוסר בקליינטים".