יקר? לא קונה: כמה כדאי לשלם על מוצרי צריכה
מי שמבקר ברשתות הפארם יודע שיש מוצרים שאף פעם אסור לקנות אותם במחיר המלא, אלא אך ורק במבצע ומי שמדלג בין סופרמרקטים, יודע שהפרשי המחירים בין הסניפים יכולים להיות עצומים. רגע לפני פסח: הנה רשימה של כמה מוצרים פופולריים ומחירי המקסימום שצריך לשלם עליהם. מוכרים לכם במחירים גבוהים מאלה? אל תקנו
כמה באמת עולים מוצרי המזון, הטיפוח וניקיון הבית? ברגע שתבינו שרק אתם כצרכנים קובעים את המחיר - תוכלו לצמצם את ההוצאות שלכם ולא לצאת פראיירים גמורים. לכן כדאי שתדעו אלו מחירים אסור לכם לשלם על מוצרים פופולריים, גם אם אתם נתקלים במחירים האלה מדי יום בסניף הקרוב לביתכם.
- הצרכנים לא קונים: ירידה דרמטית במכירות בסופר
שופרסל מייבאת תפוחים יותר בזול אך מוכרת ביוקר
העוף הכשר מלא במלח. למה אין סימון?
איזו רשת מזון מובילה בחוסר ההגינות?
אחד הרגעים האומללים ביותר בחיי הצרכן הישראלי, זה הרגע בו הוא מגיע במקרה לסניף אחר ברשת, או לסניף של רשת אחרת, או לחנות בחו"ל, ומגלה שהמוצר שהוא נוהג לקנות במחיר X, נמכר שם דרך קבע בכמה וכמה שקלים פחות. המפגש הזה, עם המחיר הנמוך בהרבה, מרתיח ומעליב כאחד. רוב הצרכנים לא זוכרים במדויק את מחירי המוצרים שהם קונים מדי שבוע ולעיתים הם קונים במחירים מופרכים. צרכן כזה, שעיניו נפקחו פתאום, עולמו וקיבתו מתהפכים לנוכח הגילוי המכאיב, והוא לעולם לא יוכל לקנות במחיר הקודם בלי לחוש דקירות בצד הגוף, רגשות של כעס, ייאוש ורצון לנקמה, או דחף אדיר ולעיתים אף ממומש, לעקוץ את הקופאית באיזו אמירה מרירה ופשוט להסתובב וללכת משם בלי לקנות דבר.
למרבה החוצפה יש סניפים (ולא, הם לא תמיד ממוקמים רק בתוך הערים), שמוכרים מוצרי צריכה במחירים מופקעים כשיטה גלויה, או בהגנבה, בלי שאף אחד ישים לב. למרבה התעוזה, יש רשתות פארם, שנוהגות לתמחר את המוצרים שלהן במחיר דמיוני ולמכור אותם כמעט תמיד במבצעי הנחה שונים - שהם למעשה מבצעים מדומים. הרשתות האלה יסבירו את המחירים המותפחים בשכר דירה גבוה ובשכר מינימום שעלה, אבל שכר הדירה לא כואב להם יותר מאשר הוא כואב לכם ולעובדים הם משלמים הרי את המינימום האפשרי.
בעולם בו מוצרי המזון הטיפוח והניקיון רק מתייקרים, הצרכנים הפכו לבררנים יותר והמבצעים הפכו למרובים יותר - אין שום סיבה שתקנו 200 גרם קפה נמס מגורען ב-40 שקל ודאודורנט ממותג ב-33 שקל. לפניכם כמה דוגמאות למחירי מקסימום של מוצרים, שמבחינתנו הם בל יעבור. אפשר לקנות בזול מזה, אבל אלה מחירי הגבול העליון. עד כאן. אלא אם כן אתם במצוקה, רוצים לחסוך דלק חניה וזמן או קונים ברגע האחרון ומוכנים לשלם פרמיה – אנחנו ממליצים שבמחירים גבוהים מאלה שנציג כאן - פשוט אל תקנו.
טייסטרס צ'ויס: לא יותר ועדיף פחות מ-31 שקל
יש לא מעט מותגים פרטיים זולים יותר של קפה נמס בהקפאה, אבל מי שהתרגל לטעם - ייגש תמיד לקופסא עם המכסה האדום-זהב. כיוון שמדובר במותג מבוקש, המחיר שלו משתנה במהלך השנה בכל הרשתות, במהירות ובפיתולים של רכבת שדים. תושבי פנים הערים, למשל, קונים אותו לעיתים קרובות ב-39.90 שקל ל-200 גרם. השתגעתם?
בימים אלה של טרום פסח, מצאנו את המוצר גם ב-20.60 שקל - מחיר נמוך במיוחד וכן ב-26 וב-28 שקל; אבל גם ב-35 ו-36 שקל. אנחנו ממליצים: במשך כל השנה, אל תקנו טייסטר צ'ויס במחיר הגבוה מ-31 שקל. זה מחיר המקסימום לטייסטרס צ'ויס מבחינתנו.
הכלל הזה תקף גם לג'ייקובס, אגב. ו-100 גרם קפה שחור של לנדוור, מומלץ לקנות ב-7 שקלים ומטה, חלילה לא ב-11 שקלים כמו שמוכרים בימים נטולי מבצעים.
נוזל כלים - אל תתבלבלו מהגדלים
כיוון שהגדלים של נוזלי הכלים משתנים (900 מ"ל, ליטר, 750 מ"ל, 650 מ"ל, 1.05 ליטר ושאר המצאות), עשו לכם כלל לשלם תמיד פחות מ-1.20 שקלים ל-100 מ"ל. תגלו שרבים מהמותגים המוכרים לא עומדים בכלל הזה ומנגד, אפשר למצוא גם מוצרים ב-90 אג' ל-100 מ"ל.
נייר טואלט: בחיים אל תקנו ב-44 שקל
נייר טואלט דו-שכבתי באיכות טובה באריזה של 32 גלילים, לא צריך לעלות יותר מ-30 שקל, אבל ברשתות מעזים למכור לילי למשל, גם ב-44 שקל לאריזה. זאת למרות שבמבצעים - מחירו צולל ל-28 ו-24 שקל. מבצעי הצלילה האלה לא נדירים כמו מבצעי העוף בשקל, מה שאומר שלרשתות והיצרניות יש אפשרות לעמוד בפער אדיר כזה בין המחיר הרגיל למחיר המבצע, דבר המעיד על כך שבשוטף הן מרוויחות עלינו יפה.
עקב כך, אנחנו ממליצים לקנות תמיד בעד 30 שקל. מוכרים לכם ביוקר? אפשר לעבור למותגים פרטיים שעולים לעיתים אף פחות מ-20 שקל. יש גם מותגים זולים יותר, לדוגמא מולט, של אותו יצרן חוגלה קימבלי, שנמכר לעיתים קרובות ב-30 שקל ל-40 גלילים או ב-24 שקל ל-32 גלילים. מצאנו אותו גם ב-18 שקל, מחיר דומה למחירי מותגים פרטיים. אז שננו: נייר טואלט לא קונים ביותר מ-30 שקל.
1 ק"ג אורז פרסי - אל תידבקו למותג
למרות שלרוב תראו את המותג "סוגת" על גבי המדפים, יש עוד מותגי אורז ששווה לנסות והם לא עולים 12 שקל לק"ג, אלא 7-4.5 שקלים. מחיר המקסימום מבחינתנו לאורז הוא 9 שקלים וגם זה ככל הנראה מחיר מוגזם. העדיפו אורז ב-7 שקלים ומטה. בפסח מחירו צפוי לרדת (לאוכלי קטניות) ל-4 שקלים.
קינואה ארוז 500 גרם
הדגן הבריא הופך ליותר פופולרי, אך גם יותר יקר. אל תקנו קינואה ביותר מ-20 שקל וחפשו מותגים זולים יותר - כקינואה של מיה.
מה פתאום יותר מ-20 שקל על תירס /אפונה וגזר/שעועית קפואים?
איך יתכן שבימים אלה של טרום פסח, אריזת 800 גרם גרגירי תירס קפואים של סנפרוסט, נמכרת במחיר מבצע של 6.47 שקלים ל-800 גרם וב-10 שקלים ל-800 גרם ובימים "כתיקונם", המחיר שלה יכול להאמיר ל-23 שקל ומעלה? התשובה פשוטה: מי שמוכר ביותר מ-20 שקל עושה עלינו קופה. בסניפים שכונתיים, נתקלנו גם בתירס של סנפרוסט שנמכר ב-24 שקלים. המסקנה: לא קונים תירס ממותג ביותר מ-15 שקל לאריזה. כן, זה אפשרי כל השנה. תמיד יש תקופות של מבצעים. הגעתם לסופר ואין כזה בנמצא? תעברו למותג הפרטי וגם שם, שימו לב, שהוא לא מתומחר ביוקר.
ומה לגבי ירקות מוקפאים אחרים? אותו הדבר. בימים אלה, 800 גרם שעועית חתוכה נמכרת ב-18 שקל ברשת אחת וב-8-6 שקלים ברשת אחרת. פער מרשים לכל הדעות. המסקנה: מחיר המקסימום עבור צרכן חכם הוא מחיר האמצע - 15-13 שקל. מכאן אפשר (וצריך) רק לרדת. גם אפונה וגזר אל תסכימו לקנות ב-22 שקל ל-800 גרם, אלא אם כן מדובר במקרה חירום, הרי גם את המוצר הזה, מוכרים כעת לכבוד פסח ב-8.40 שקלים. ומה לגבי לקטים? גם על אלה יש תמיד מבצעים. אל תקנו ביותר מ-14 שקלים.
שמן קנולה 1 ליטר - 7 שקלים
שלמו 7-6 שקלים גג. לקראת הפסח: חפשו בפחות מזה. שלא תעזו לקנות 3 ליטר שמן קנולה ב-38 שקל, כמו שראינו שמוכרים באחד מסניפי הסופרמרקט העירוניים בחיפה. 3 ליטר קונים ב-22 שקל ומטה.
דאודורנט רול און או סטיק ממותג ב-15-20 שקל
מחיר המדבקה של דאודורנטים פופולריים כמו ספיד סטיק או ניוואה רול און לגברים, ברשתות הפארם והמזון, הוא 28 שקל או 34-30 שקל, תלוי בגודל המוצר. אל תקנו את המותגים הללו או כל מותג אחר במחירים האלה – הם נמכרים לעיתים קרובות מאוד במבצעים שמורידים את מחירם ל-20-15 שקל. אין מבצע? קנו מותג ישראלי כמו קרליין שמתומחר ב-10 שקלים במבצעים. עשו לכם מנהג: לא קונים דאודורנט ממותג ביותר מ-20 שקל ועדיף אפילו בפחות מכך.
מסקרה ממותגת במחיר מופקע
רשתות הפארם לא מעצבנות אותנו רק בתמחור של דאודורנטים. מרגיז לטוס לארה"ב ולגלות שמוכרים שם מסקרה של מייבלין ב-8 דולר, כשכאן מחיר המוצר המוצהר הוא 100 שקל לפחות, כשתמיד יש "מבצעים" שמורידים את המחיר ל-50 שקל ופחות. ההמלצה שלנו: לקנות תמיד בפחות מ-40 שקל, הזמינו מחו"ל או קנו מוצר שאינו מותג. התמחור הנוכחי של מותגי מסקרה בינלאומיים בארץ הוא שערוריה.
סכיני גילוח ג'ילט או שיק
נא לא לקנות אריזת סכינים ביותר מ-50 שקל ועדיף בכלל להזמין מחו"ל.
בצל ותפו"א יש בשפע, אל תשלמו ביוקר
אגב דאודורנטים, כמה אתם משלמים על בצל? מבחינתנו, לבצל פשוט - 3 שקלים זה מחיר המקסימום. העדיפו לקנות אותו בממוצע מחירים של 2 שקלים לק"ג ומטה. תפוחי אדמה במבצעים לא נפוצים, נמכרים ב-1 שקל לק"ג, אבל זה מחיר נמוך במיוחד ולא רגיל: תפוחי אדמה קונים ב-2.5-6 שקלים לק"ג והתנודות האלה מקובלות משום שמדובר בגידול חקלאי. למרות זאת, לא נראה שיש סיבה למכור אותו ביותר מ-10 שקל - מחירו בימים האלה ברשתות מסוימות.
שניצל עוף טרי - התייקר לצערנו
לעומת התנודות במוצרים החקלאיים, מחירי העוף עלו בקצב אחיד בשנתיים האחרונות, כתגובת נגד למבצעים הרצחניים שהיו בשנים האחרונות בסקציה הזאת ושימשו כלי נשק למלחמה בין הרשתות. אל תקנו שניצל עוף טרי ביותר מ-34 שקל לק"ג ועדיף לקנות במבצעים בפחות מ-30 שקל. בחגים: המחיר חייב לרדת אף יותר מכך.
טונה בקופסת שימורים - לא לקנות ב-8 שקלים
אגב התייקרויות, למרות פתיחת השוק לייבוא מוגבר, מחירי הטונה עדיין בתקרה: פחית טונה, למרבה הצער, נמכרת גם ב-9-8 שקלים. ההמלצה: לא לקנות ביותר מ-6.5 שקלים לקופסא. זו המלצה עצובה, כי המחיר הנפוץ ביותר ברשתות הוא 7 שקלים ופחית טונה בכלל אמורה לעלות לפי תפיסתנו 5 שקלים, אך קשה למצוא כבר מחירים כאלה. לחובבי המוצר: עדיף לקנות רביעיות ושלישיות וגם אז להסתכל טוב על סוג המוצר (נתחים או פתיתים) ותכולתו (כמה מוצר מסונן יש בקופסא?).
גבינת קוטג' - אל תשכחו את המחאה
עשו לנו טובה ואל תקנו גבינת קוטג' ב-6 שקלים או ב-6.2 שקלים. באמת, לא בשביל זה קמה המחאה. קוטג' קונים בפחות מ-5.6 שקלים. רוצים לקנות ביותר? רק אם אתם בדרכים ואין בנמצא אלא חנות נוחות ורק אם תמותו בלי קוטג'.
יוגורט פירות - חבל שאין ב-3.5 שקלים
לעומת קוטג', יוגורט פרי לא נחשב למוצר בסיס אך הוא נמצא בסל הקניות של רובינו. אז איך הגענו למצב בו יוגורט פרי עולה 5 שקלים ומעלה? אנחנו מוכנים לשלם על יוגורט פרי עד 5 שקלים וגם ב-5 שקלים - אנחנו נושכים טוב טוב את השפתיים. כך למשל יוגורט ריל של תנובה, עולה גם ברשתות זולות יחסית (כמו שופרסל דיל) 5.20 שקלים או במגה 5.30 שקלים. למה? כי אפשר, אבל אפשר גם למצוא אותו ב-4.90 שקלים ביינות ביתן. לתפיסתינו, יוגורט פרי אמור לעלות 3.5 שקלים, אבל מחיר דומה לזה (4-3.60 שקלים), אפשר למצוא בדרך כלל רק במבצעי כמות. ואפשר גם להימנע מיוגורט פירות בכלל - לקנות יוגורט לבן ולהוסיף לו בבית כפית ריבה או פרי.
מעדן גמדים או שטוזים לילדים
קנו שמינייה ב-16-15 שקלים. זה מחיר סביר. 23 שקלים זה לא מחיר סביר.
סוכרזית 1,200- עד 20 שקל
מי שנמנע מסוכר, קונה תחליפים בין היתר סוכרזית, מוצר שאין עליו הרבה מבצעים, אבל גם פה יש פערי מחירים. 27 שקלים לקופסא? ממש לא. תמיד תקנו בעד 20 שקל.
1 ק"ג סלט חומוס - פחות מ-10 שקלים בחג
יש מקומות שמוכרים את מוצר הבסיס הזה (נגיד של צבר, או של אחלה או של סלטי שמיר או מיקי) ב- 18-17 שקל. ההמלצה שלנו היא לקנות תמיד ב-14 שקל ומטה ובחג: בפחות מ-10 שקלים.
מצות: חכו, המחירים עדיין גבוהים
ואגב חג, 2.5 ק"ג מצות עדיף לקנות רגע לפני החג, לא עכשיו שמחיר אריזה עוד גבוה מ-10 שקלים. קמח מצה קנו ב-5-4 שקלים ל-500 גרם.
מרכך כביסה מרוכז - 10 שקלים
עד שמחירי המצות ירדו - כולם שוחטים את מחירי מוצרי הניקיון. כולם? לא בדיוק. בחיים אל תקנו מרכך כביסה מרוכז בדין אקסטרה 960 מ"ל ב-20 שקל, מחיר נפוץ ברחבי ת"א. בניו פארם מוכרים את המוצר לחברי מועדון ב-13.90 שקל בימים אלה, אבל ברמי לוי ובשופרסל דיל, אפשר למצוא אותו ב-10-9 שקלים. בכלל, מרכך כביסה מרוכז קונים ב-15 שקל ומטה ובטח כשמדובר במרכך כמו סוד, שנפחו 900 מ"ל. במקרה כזה - תקנו ב-10 שקלים ומטה.
ג'ל כביסה 3 ליטר
על ג'ל כביסה, נניח של פרסיל, מומלץ לשלם 30 שקל ומטה. למרות שלקראת הפסח מצאנו את המוצר גם ב-26 שקל, ראינו אותו נמכר באינטרנט גם ב-34.90 וברחבי העיר גם ב-45 שקל (!), השם ישמור.
מסיר שומנים קר סנט מוריץ 750 מ"ל
יש רשתות שמוכרות אותו ב-20 שקל. בשיא עונת מבצעי חומרי הניקיון לפסח הוא נמכר ב-8.40 שקלים מחיר מינימום. אנחנו ממליצים לא לקנות ביותר מ-14 שקלים.
חומר לשטיפת רצפות
ריצפז של סנו עולה בימים אלה 13-15 שקל ל-3 ליטר. המוצר הזה נמכר גם ב-27 שקל במרכולים. המחיר גבוה מ-15 שקלים? קנו במקום זה מותג פרטי ב-14-11 שקל ל-4 ליטר.
מטליות ניקוי לחות - 10 שקלים
במטליות נשלפות חד פעמיות, המוצר הפופולרי הוא אמנם של ניקול ואחריו סנו, אבל גם המותגים הפרטיים מציעים פתרונות בקטגוריה. אל תקנו ביותר מ-12 שקלים. גם לא ב-12.90 ובטח לא ב-15 ו-17 שקלים. המחיר הכי טוב למוצר (והוא לא נדיר): 10 שקלים ומטה (מצאנו גם ב-7.90 שקלים).
מרכך שיער הוואי/כיף/קרמה
במשביר יצאו במבצע: 2 יחידות של מרכך שיער הוואי ב-20 שקל. האם זה באמת מבצע? הרי ברמי לוי ושופרסל (בין היתר) אפשר לקנות מרכך הוואי בודד ב-10 שקלים ומצאנו אותו גם ב-7 שקלים בסופר-פארם. אז נכון שאלה מבצעים לפסח, אבל במהלך כל השנה, הוואי ודומיו נמכרים במבצעים מתחלפים לכן ההמלצה: אל תקנו ביותר מ-11 שקל.
ממרח השחר העולה 500 גרם
עוד מוצר שאפשר למצוא במבצעים לאורך השנה - זה ממרח שוקולד. למה יש רשתות שמוכרות עכשיו את "שוקולד השחר" ב-15 שקל, אם לכבוד פסח הוא נמכר ברשתות אחרות ב-8 שקלים? לעולם אל תקנו השחר העולה ביותר ממחירי המבצע של 11-10 שקל.
רסק עגבניות 100 גרם
גם זה מוצר רב מבצעים. קנו תמיד בפחות מ-2 שקלים ליחידה. אין? חפשו יותר טוב.
תה קר - 5 שקלים ומטה
שתייה ממותקת לא קונים אם המחיר לא עומד על 5 שקלים ומטה לבקבוק. פיוז טי מתומחר ב-8-6 שקלים לבקבוק? אז קנו את המתחרים: מותג פרטי, ספרינג טי ונסטי. תמיד יש מבצעי 2 ב-10 או 4 ב-17.
בירה בפחית 500 מ"ל - רק במבצעים
מאז עליית המחירים הגדולה בבירה, חובבי הלתת נאלצים לקנות תמיד במבצעים ושומרים על המחיר הקודם. חפשו פחית ב-7 שקלים ומטה, זה אפשרי בעיקר אם לפעמים מתפשרים על המותג. שישיית בקבוקי גולדסטאר 330 מ"ל אמורה לעלות פחות מ-45 שקלים. לצערנו, את המחירים האלה כבר קשה למצוא. לצערנו, בירה גם לא כשרה לפסח.
מחיר חמוץ למלפפונים
מי שקונה מלפפונים קטנים/גדולים ובינוניים ביותר מ-5 שקלים לפחית, עושה טעות.
דגני בוקר פופולריים: עד 20 שקל
את דלי פקאן לא היינו קונים ביותר מ-20 שקל. אין מבצע? קנו מותג פרטי שעולה גם 16 שקל ל-400 גרם. את כריות אנחנו ממליצים שתקנו ב-20 שקל ומטה. אין? ביחרו מותג פרטי. גם הוא יקר יותר? עברו חנות. ככלל, אל תשלמו יותר מ-25 שקל על דגני בוקר.
משחת שיניים קולגייט אדומה - לא לקנות ב-14 שקל
מי שמשלם יותר מ-10 שקלים על המוצר הזול ביותר של קולגייט (שיש משחות שיניים זולות ממנה בשוק) הוא פראייר. לקראת פסח הוא נמכר ב-10-5 שקלים. גם לאורך השנה הוא במבצעים. אל תשלמו יותר.
חיתולי "פרימיום"
הורים יודעים: חיתולים קונים רק בפחות מ-45 שקל ואם אפשר – עדיף ב-39 שקל ומטה. טיטולים כדאי להתאמץ ולמצוא ב-30 שקל ומטה.