שתף קטע נבחר

פארק המים שפיים: 5 מוצרים ב-5 שקלים

אחרי הכתבה על מחירי המימדיון שפורסמה ב-ynet, בהנהלת שפיים החליטו להוריד מחירים. מדובר במבצע ליולי כשבאוגוסט יתחלפו המבצעים. בין היתר מדובר בקפה, מאפה ופסק זמן, אך לא בשלגונים ושתייה קרה שעדיין מתומחרים ביוקר. מחיר כרטיס ירד ל-65 שקל בהזמנה באינטרנט. "יש אווירה חברתית מסוימת ואנחנו קשובים לקהל שלנו. אפשר להסתפק ברווח קטן"

להורים נמאס לקנות ביוקר באתרי נופש ובילוי בקיץ ובפארק המים שפיים מגיבים: הנהלת הפארק הודיעה שתמכור ברוח קופיקס חמישה מוצרי מזון נבחרים ב-5 שקלים בלבד במהלך יולי. באוגוסט, ישתנה מבחר המוצרים. בנוסף, מחיר הכניסה פלארק ירד ל-65 שקל מ-106 שקל - מחיר מבצע למזמינים דרך אתר האינטרנט ועמוד הפייסבוק.

 

  

המוצרים שהוזלו הבוקר (ג'): קפה, מאפה, פסק זמן, חטיף אנרגיה וחטיף צ'יפס, שנמכרים בשלוש עמדות בפארק. לפי המוכרים בפארק, עד לאחרונה קפה גדול נמכר שם ב-20 שקל, קפוצ'ינו ואמריקנו ב-13 שקל, מאפה בכ-10 שקלים, אספרסו ב12-10 שקלים פסק זמן וחטיף אנרגיה ב-8-7 שקלים וחטיפים נמכרים ב-10 שקלים.

 

שלטים היום בשפיים (צילום: מירב קריסטל) ()
שלטים היום בשפיים (צילום: מירב קריסטל)

צקיפס ב-5 שקלים (צילום מירב קריסטל) ()
צקיפס ב-5 שקלים (צילום מירב קריסטל)

מגנום עדיין יקר. המחיר בשפיים: 17 שקל. המחיר במימדיון: 18 שקל. מחיר מבצע בת"א: 6.90 שקלים (צילום: מירב קריסטל) ()
מגנום עדיין יקר. המחיר בשפיים: 17 שקל. המחיר במימדיון: 18 שקל. מחיר מבצע בת"א: 6.90 שקלים (צילום: מירב קריסטל)

 

משפחה הוציאה במימדיון 700 שקל

משום מה, לא נכללו בין הפריטים שהוזלו שתייה קרה או שלגון כלשהו (קרחון פשוט נמכר במילא ב-5 שקלים), למרות שאלמנטרי שבקיץ אנשים יחשקו בפריט מזון/שתייה קר וזול. מחירי השלגונים בשפיים נעים בין 5 ל-17 שקל. משקה קר עולה בפארק החל מ-9 שקלים ואייס קפה או פסיפלורה מתומחרים ב-18 שקל.

 

לאחרונה פרסמנו ב-ynet שבמימדיון, פארק מים מתחרה, שמחיר הכניסה אליו עומד על 106 שקל (אם כי יש הנחה בהזמנה דרך אתר האינטרנט), מוכרים בין היתר מגנום ב-18 שקל, אייס קפה ב-18 שקל, בקבוק חצי ליטר מים ב-10 שקלים וחטיפים ב-10 שקלים. משפחה של 5 נפשות שבילתה שם הוציאה 700 שקל וזה בלי לקנות ארוחת צהרים במקום.

 

שלגונים ושתייה עדיין עולים בשפיים ביוקר

גם בשפיים מחירי השלגונים גבוהים: מגנום עולה שם 17 שקל, קורנטו קטן - 14 שקל, קורנטו גדול - 17 שקל. סולרו - 16 שקל, קסטה (עגולה וטעמקור) - 14 שקל, שוקובו - 16 שקל. שלגון מצופה - 11 שקל, פצפצים/שלגון כדורגל/מטרה/אבטיח - 13 שקל. פרוטי ומקס סוכריות הקסם - 10 שקל, מקס הפתעה - 16 שקל, שוטס - 16 שקל, אסקימו פרי - 10 שקלים ואסקימו (קרחון) - 5 שקלים.

ארטיקים יקרים בשפיים, בדיוק כמו במימדיון, בגן החיות התנ"כי ובשאר מקומות בילוי שפונים לילדים ובני נוער (צילום: מירב קריסטל) ()
ארטיקים יקרים בשפיים, בדיוק כמו במימדיון, בגן החיות התנ"כי ובשאר מקומות בילוי שפונים לילדים ובני נוער (צילום: מירב קריסטל)

 

השתייה הקרה גם היא יקרה: פחית משקה מוגז עולה בשפיים 10 שקלים. בקבוק 500 מ"ל של מיץ או משקה מוגז מתומחר ב-13 שקל וחצי ליטר מים מינרליים עולה 9 שקלים.

 

ארוחות שכוללות המבורגר או חזה עוף או נקניקיה + צ'יפס + שתייה מתומחרות ב-48-40 שקל. משולש פיצה עולה 15 שקל (תוספת: 2 שקלים), משולש פיצה + כוס ברד קטנה עולה 18 שקל. מגש משפחתי של פיצה מתומחר ב-95 שקל וטוסט עולה 25 שקל. עוד מוכרים במקום: צמר גפן מתוק ב-10 שקלים, פופקורן ב-10, 15 ו-20 שקל וברד ("שלג טרופי") ב-10, 15, 25 שקל.

 

ההמלצה שלנו היא: אל תהיו צרכנים שבויים. רצוי להביא מזון מהבית לפארקים האלה ולמלא בקבוקי מים בברזיות. אם מעוניינים בכל זאת לרכוש דבר מה במקום, אפשר לקנות חטיף ב-5 שקלים ו/או קרחון (קרטיב) ב-5 שקלים.

 

"אפשר בהחלט להסתפק ברווח קטן"

"זו מגמה  שלא המצאנו, שהלכה והשתרשה בשנה האחרונה. זו השנה הראשונה שלי בתפקיד והגעתי למסקנה שאנחנו חייבים להציע הוזלה למבקרים", אמר ל-ynet מנכ"ל הפארק יואב לאור, יש אווירה חברתית מסוימת ואנחנו לא יכולים לעמוד מנגד. אנחנו קשובים לקהל שלנו. אני רוצה להיות רגיש ונגיש, אני רוצה שאנשים יוכלו להגיע לכאן יותר מפעמיים בקיץ. יחד עם זאת, אנחנו לא מוותרים על הפן המסחרי שלשמו אנחנו נמצאים כאן.

 

"החלטנו שיש שני פרמטרים בבילוי בפארק: מחיר הכניסה ומחיר המזון. מחיר הכניסה לפארק המים בשפיים דומה למחיר כניסה לקאנטרי קלאב ומקבלים הרבה יותר. ישנם גם לא מעט הסדרים לעניין מחיר הכניסה לחברי ועדים (אפשר גם למצוא הנחות בקופונים מ.ק). החלטנו שביולי נאפשר לקנות כרטיס ב-65 שקל גם עבור ימי שבת, כשמחיר הקופה יישאר 106 שקל – 80 שקל לאדם כשמדובר במשפחה עם 3 נפשות ומעלה.

 

"הפרמטר השני הוא מחיר המזון. החלטנו להוריד את המחירים של חמישה מוצרים כי אנחנו קשובים לרוח התקופה. ערכנו סקר אצל הלקוחות ואלה המוצרים הפופולריים ביותר. פניתי לזכיין המזון במקום, מורג וביקשתי ממנו להוריד מחירים בפריטים שנבחרו ושאפשר להוריד בהם מחירים, כדי ששנינו נרוויח פחות אבל נאפשר הוזלה למבקרים".

 

הוא עדיין מרוויח במחירים האלה?

 

"אני חושב שכן, רווח קטן זה לא נורא אם הציבור יוצא נשכר. אפשר בהחלט להסתפק ברווח קטן לא חייבים להרוויח על כל המוצרים. זה מקנה לציבור תחושה של הקשבה. בסוף זה לא רק החיסכון של כמה שקלים, אלא ששהגעת למקום שקשוב לצרכים שלך".

 

למה אין שתייה קרה או שלגון במוצרים?

 

"אולי נוסיף מוצרים ובאוגוסט נשנה את התמהיל אז אולי נעשה סקר מחודש ונכלול גם פריטים כאלה. בסך הכל, משפחה בת 4 נפשות שקונה שני חטיפים לילד, תשלם 280 שקל ליום בילוי"

 

אבל היא צריכה לקנות גם שתייה.

 

"בניגוד לפארקים מסוימים, פה אנחנו מאפשרים להכניס דברי מזון ושתייה לפארק, אפשר להביא לפה אוכל מהבית".

 

למה יקר כל כך במקומות האלה? כל כך יקר לתפעל פה דוכן מזון או שפשוט גובים ביתר כי זה קהל שבוי?

 

"אני לא חושב שגובים יותר כי זה קהל שבוי, יש עלויות, אבל זה ארגון מסחרי שבחלק מהמקרים יש בו זכיינים ואז יש שרשור של המחיר. אלה מחירים שמקבילים למחירים בחוף הים. החוכמה היא לתת מחיר סביר, לא הלכתי והורדתי 40% נתתי הנחה על כמה מוצרים וכאמור, אנחנו מאפשרים להביא מזון ושתייה מהבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים