למרות ההאטה: יציבות בשוק התעסוקה
מספר דורשי העבודה עמד בסוף חודש יולי על 217.8 אלף. מדובר בעליה קלה לעומת יוני, אך בשירות התעסוקה מסבירים כי מדובר בתופעת "מפוטרי הקיץ". מספר דורשי העבודה החדשים גדל בשיעור נמוך יחסית של 9%. הסיבה, לפי שירות התעסוקה: שיבושים בעבודת הלשכות עקב הלוחמה בדרום
מידי קיץ, בחודשים יולי-אוגוסט מורגשת עלייה במספר הפונים ללשכות התעסוקה. תופעה זו נובעת מהרגלן של מערכות חינוך בישראל לפטר בחודשי הקיץ עובדים על מנת להעסיקם מחדש בחודש ספטמבר, כשנפתחת שנת הלימודים.
בשנתיים האחרונות נרשם ממוצע של 12 אלף מפוטרים חדשים מידי קיץ. בשנה שעברה גדל מספר דורשי העבודה החדשים ב-23% בין חודש יוני לחודש יולי. השנה, גדל מספר דורשי העבודה החדשים בשיעור נמוך יותר - של 9%. בלשכת התעסוקה טוענים כי אין לייחס נתון זה להצטמצמות של תופעת פיטורי הקיץ, אלא יש לראות בו ביטוי לשיבושים בעבודתן של לשכות התעסוקה במהלך מבצע "צוק איתן".
במהלך המבצע נסגרו לשכות התעסוקה הממוקמות בטווח של עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה. כמו כן, ניתן לאזרחים פטור מהתייצבות בלשכות בכל דרום הארץ. לדורשי עבודה קיימים הובטח כי יוכלו לקבל קצבה גם אם לא יתייצבו בלשכת התעסוקה ולדורשי עבודה חדשים הובטח כי יוכלו לקבל את קצבתם בדיעבד, לאחר תום המבצע. כתוצאה מכך, חלה ירידה חדה בשיעור ההתייצבות של מפוטרים חדשים, ובחודשים הקרובים צפויה עלייה חדה שתפצה על כך.
בסיכום כללי, נתוני התעסוקה לחודש יולי עדיין לא משקפים את השפעות מבצע צוק איתן על שיעור האבטלה, במידה שיהיו השפעות כאלה (יש לזכור כי המדינה מפצה את כל בתי העסק בדרום הארץ על אובדן ימי עבודה ונזק לתזרים המזומנים). כמו כן, הנתונים עדיין לא משקפים את הירידה בקצב הצמיחה שדיווחה עליה הלמ"ס בחודש שעבר ואת הירידה החדה בהיקף יצוא הסחורות, שמתרחשת כבר מספר חודשים.