שתף קטע נבחר

 

חופשיים: קובה שחררה 53 אסירים פוליטיים

כחודש לאחר ההכרזה על חידוש היחסים הדיפלומטיים בין קובה לארה"ב, שחרר האי הקומוניסטי עשרות אסירים פוליטיים בהתאם לעסקה עם אובמה

מקיימת את ההסכם ההיסטורי עם האויבת לשעבר: קובה שחררה את כל 53 האסירים הפוליטיים שהבטיחה לשחרר במסגרת העסקה שעליה חתמה עם ארצות הברית. כך סיפרו היום (יום ב') גורמים אמריקניים בכירים. לדבריהם, שחרור האסירים יבטיח אווירה חיובית בשיחות בין הצדדים שייערכו בשבוע הבא שנועדו לנרמל את היחסים ביניהם לאחר עשרות שנים של עוינות.

 

עוד חדשות בעולם :

ברח מהטבח בכפר הניגרי: "דרכתי על גופות"

פתאום צרפת זקוקה להאזנות סתר אמריקניות

בתום קרב צמוד: נשיאה ראשונה בקרואטיה

רב-עומאן: הסולטן גוסס וקרב הירושה בדרך

 

למרות שחרור האסירים, ארה"ב תמשיך ללחוץ על האי הקומוניסטי לשחרר אסירים נוספים שמוגדרים על ידי וושינגטון כאסירים פוליטיים. שמות האסירים ששוחררו לא פורסמו עדיין, אבל הבית הלבן צפוי להעביר אותם בקרוב לידיעת הקונגרס.

 

בימים האחרונים תהו בארה"ב אם קובה תשחרר את כל 53 האסירים שנכללו בהסכם שעליו הכריזו הנשיא האמריקני ברק אובמה ועמיתו הקובני ראול קסטרו ב-17 בדצמבר. השניים הודיעו בנפרד כי שתי המדינות יחדשו את היחסים הדיפלומטיים ביניהן לאחר יותר מ-50 שנים.

 

קודם לשחרור 53 האסירים העבירה ארה"ב לקובה שלושה מרגלים שפעלו מטעמה, ואילו הוואנה שחררה מרגל בכיר אמריקני ואת קבלן המשנה היהודי-אמריקני אלן גרוס.

 

גורמים אמריקניים מסרו שהם ילחצו על הרשויות בקובה לשחרר אסירים פוליטיים נוספים. קובה טוענת מצדה שאין בשטחה אסירים פוליטיים, ומתארת בדרך כלל את מתנגדי משטרה כשכירי חרב שמקבלים שכר מארה"ב. 

נורמליזציה עם ארה"ב אחרי עשרות שנים של עיונות. פידל קסטרו (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
נורמליזציה עם ארה"ב אחרי עשרות שנים של עיונות. פידל קסטרו(צילום: gettyimages)

"Yo So Charlie". גם בהוואנה מזדהים עם קורבנות מתקפת הטרור בצרפת (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"Yo So Charlie". גם בהוואנה מזדהים עם קורבנות מתקפת הטרור בצרפת(צילום: רויטרס)

מתנגדי משטר קובנים בולטים אמרו כי נכון לאתמול הם לא קיבלו מידע על השלמת הליך שחרור האסירים, ושהם יודעים רק על שחרור 39 אסירים מאז 17 בדצמבר, בהם זמר היפ הופ מפורסם. "לא שמענו שום דבר חדש היום", אמר אליסארדו סאנצ'ס, נשיא "המועצה לזכויות אדם ופיוס לאומי", ארגון של מתנגדי משטר קובנים שעוקב אחר מעצרים.

 

קובה היא שכנתה של ארה"ב מדרום, ומרוחקת 150 קילומטר מחופיה. היחסים בין שתי המדינות התקררו מאוד עם עליית פידל קסטרו לשלטון בקובה ב-1959 והפיכתה של הוואנה לבת בריתה של ברית המועצות במלחמה הקרה. מאז 1961 מקיימת ארה"ב משטר סנקציות נגד האי הקריבי שבו מתגוררים 11 מיליון איש תחת דיקטטורה קומוניסטית.

 

קובה זכורה כשחקנית משמעותית במלחמה הקרה בראש ובראשונה בשל משבר הטילים בקובה: טילים גרעיניים סובייטיים הוצבו בקובה באוקטובר 1962, ובמשך 13 יום היו המעצמות הגרעיניות קרובות יותר מאי פעם למלחמה של ממש. עם שחרורם של האסירים בשני הצדדים והניסיון לנרמל את היחסים, אמורה ארה"ב להסיר את הסנקציות הכלכליות על הוואנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים