קטשופ אסם: הפתח הורחב. טוב או רע לצרכנים?
על גבי אריזות קטשופ אסם הופיע לאחרונה הכיתוב "פקק חדש" וצרכנים התלוננו: קוטר הפיה, פתח היציאה של הקטשופ, הוגדל מאוד. האם אסם רוצה ש"נבזבז" יותר קטשופ? בדקנו. אסם: "הכמות הנמזגת מהפקק החדש שווה לכמות מהפקק הישן"
"פקק חדש" זועק כיתוב בכחול לבן על גבי אריזות קטשופ אסם. צרכנים שברשותם הבקבוק הישן והחדש שמו לב שהפיה – פתח היציאה של הקטשופ – הורחבה מאוד, מה שעורר בהם חשד שאסם הרחיבה את הפיה כדי לגרום להם להוציא יותר קטשופ מהבקבוק וכך להביא לתחלופה מהירה יותר של בקבוקים ולעלייה ברווח.
באסם מכחישים: "כן החלפנו לאחרונה את הפקק של בקבוק הקטשופ, לפקק חדש עם שסתום המאפשר מזיגה נוחה ונקיה יותר. פיתחנו את השסתום החדש בעקבות פניות צרכנים לפקק נקי, שאינו מתלכלך.
"פיתוח הפקק החדש ארך כשנתיים, במהלכן הקפדנו לבצע את כל הבדיקות על מנת לוודא שהכמות הנמזגת מהפקק החדש תהיה שווה לכמות מהפקק הישן.
"כמו כן, השסתום המיוחד מאפשר שליטה טובה יותר על הכמות הנמזגת".
טוב שהצרכנים שמים לב לכיתובים על גבי האריזות, שכן אסם מקטינה לעיתים אריזות,
אך האם במקרה זה, החשש של הצרכנים, שגורמים להם "לבזבז" יותר קטשופ מוצדק? בדקנו את טענות אסם.
הטענות של אסם מול הבדיקה שלנו
הפיה רחבה יותר, אך נוסף לה שסתום גומי: ניתן לראות שהפיה החדשה אכן רחבה בהרבה מהישנה. לכאורה נראה שאכן ייצא ממנה הרבה יותר קטשופ בלחיצה. יחד עם זאת, בהתאם לטענות אסם, היא אכן ניחנה בשסתום גומי, בניגוד לפיה הקודמת שהיתה נטולת שסתום.
הפיה היא בעצם מעין פקק נוסף שמורכב על-גבי הבקבוק. כששלפנו את הפקק הזה משני הבקבוקים, גילינו שמתחת לפיה, הפתח של האריזה הישנה הוא דווקא זה שנראה רחב יותר. לא ברור איזו משמעות יש לזה, שכן הנוזל יוצר מהפיה, אך בכל זאת – כך היה.
נראה שנפח "הזרם" שמייצרות הפיות דומה מאוד: "הברגנו" שוב את הפיה וניסינו להתיז קטשופ משני הבקבוקים. ערכנו כמה וכמה נסיונות בזילוף. בנסיונות התקשינו להבחין בהבדל משמעותי בין ה"זרמים" שייצרו שתי הפיות או בנפח "הזרמים". זאת למרות שהפיה החדשה רחבה בהרבה. כך שיתכן שאכן בהתאם לטענת אסם, לא מדובר בנסיון לגרום לצרכנים לשחרר כמות גדולה יותר של קטשופ בכל לחיצה. עם זאת יש לקחת בחשבון שזו "בדיקה בעין" ולא בדיקה מדעית.
שליטה טובה יותר? לא שמנו לב יחד עם זאת, בניגוד לטענת אסם, לא שמנו לב לשליטה טובה יותר על הכמות הנמזגת מהבקבוק החדש. לעיתים, התקשינו לשוט בזרם בשני הבקבוקים ולעיתים אחרות – שלטנו בזרם בקלות באותה מידה.
לא הוקטן הלכלוך: בנוסף, למיטב ראייתנו: הפקק כן מתלכלך, מבפנים ומבחוץ. קשה לנקות את השסתום מבפנים, מבחוץ – קל באותה מידה (כך להערכתנו) כמו ניקיון הפיה הקודמת.
מאיזה בקבוק יותר קל לשחרר קטשופ? לא הרגשנו בהבדל. בחלק מהנסיונות שערכנו, היה קל יותר לשחרר נוזל מהבקבוק הישן ובחלק – היה קל יותר לשחרר נוזל מהבקבוק החדש. זה כנראה תלוי בחוזק הלחיצה של המשתמש.
בנסיון שצילמנו בוידיאו אפשר לראות שהבקבוק הישן ייצר בתחילה טפטוף קל (התחלנו בלחיצה חלשה) ואז עם הגברת הלחיצה - זרם שוצף. הבקבוק החדש ייצר בתחילה אפס זרימה בלחיצה חלשה ואז עם הגברת הלחיצה – זרם שוצף.