צפו: רבבות הגיעו לכותל המערבי
עשרות-אלפי איש הגיעו ל "ברכת הכהנים" ההמונית בכותל, שיוסדה לפני למעלה מ-40 שנה. גם הרבנים הראשיים היו שם ואמרו בהתרגשות למראה הרבבות: "זה מרגש, זה מאחד ומייחד, וטוב שנחפש את הדברים האלה מדי שנה"
רבבות בני אדם - חילונים, דתיים וחרדים, וגם תיירים לא-יהודים - השתתפו הבוקר (ב') בטקס ברכת הכהנים המסורתי, הנערך ברחבת הכותל המערבי דרך קבע בחול המועד פסח (וגם בסוכות). עשרות-האלפים הגיעו להתברך מפי הכהנים, צאצאי שבט לוי, באתר הקדוש, פעמיים - בתפילות שחרית ומוסף. ynet העביר את האירוע בשידור חי.
מול המוני המתפללים עמדו מאות כהנים כשהם מכסים את פניהם בטליתות, ונשאו את "הברכה המשולשת", שנוסחה נכתב בתורה: "יברכך ה' וישמרך, יאר ה' פניו אליך ויחונך, יישא ה' פניו אליך וישם לך שלום". היא נאמרת מדי בוקר, כל ימות השנה, בכל מניין תפילה שמשתתף בו כהן אחד או יותר, אך ימי חול המועד הם הזדמנות נדירה להתברך מפיותיהם של כהנים רבים כל-כך ברגע אחד.
עושים פסח בערוץ היהדות:
- התשובה הפמיניסטית ל"כוס של אליהו"/
אסתר שקלים
כל מה שרציתם לדעת על פסח - והגדה להורדה
ברכת הכהנים מתקיימת לרוב ביום השני לחול המועד, על מנת לאפשר את השתתפותם של תושבי חו"ל, שביום חול המועד הראשון חוגגים "יום טוב שני של גלויות", ואינם יכולים להגיע לכותל. רב הכותל והמקומות הקדושים שמואל רבינוביץ' הוביל את רוב התפילה - וגם הרבנים הראשיים יצחק יוסף ודוד לאו נטלו בה חלק. בסיום הם ברכו את קהל העולים לרגל - מעמד המכונה "הקבלת פני רבו".
"אי אפשר שלא להתרגש כשרואים מידי חג את עם ישראל לגווניו, ללא הבדלים תרבותיים", אמר הרב הראשי דוד לאו, ל-ynet. "זה מרגש, זה מאחד ומייחד, וטוב שנחפש את הדברים האלה מדי שנה ושנה".
הרב הראשי הראשון לציון יצחק יוסף, ביקש לברך "את כל עם ישראל בברכת תזכו לשנים רבות וטובות", כדבריו. "'בניסן נגאלו ובניסן עתידים להיגאל'", ציטט את הגמרא, ואיחל "שנזכה לגאולה שלה במהרה בימינו, אמן ואמן".
רב הכותל והמקומות הקדושים, שמואל רבינוביץ', אמר כי "אנו שמחים מאד לקבל את המוני בית ישראל שעולים לרגל, ובאים להתברך מברכתם של הכהנים". הוא הוסיף כי "אומר הקב"ה 'ושמו את שמי על בני ישראל, ואני אברכם': יהי רצון שהברכה תחול על כולנו - כל בית ישראל. שנתברך בכל הברכות בגוף, רוח ונפש".
הברכה ההמונית בכותל, שנוסדה בזמן מלחמת ההתשה (בשנת 1970), נערכת כבר למעלה מ-40 שנה - פעמיים בשנה. מי שחידש את המנהג הוא יהודי ירושלמי בשם רבי מנחם מנדל גפנר. באחת מתפילותיו בכותל, נזכר גפנר במדרש המתאר את סגולתה וברכתה של ברכת הכהנים, גם בזמן שבית המקדש חרב - והחליט להחזיר עטרה ליושנה. נכדו, הרב ברוך ברנדויין, טען כי מאז חידוש המנהג, נערכו כבר יותר מ-100 אירועי ברכת כהנים המונית בכותל.
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>