מרגישים בטוחים להשתמש באפליקציה בנקאית?
סקר שערך סיטי בנק לקראת כנס מיזמים חדשים בתחום הפיננסי, מעלה כי בעוד 75% הציבור מרגיש בטוח לבצע פעולות באתרי האינטרנט של הבנקים, רק 46% מרגישים בטוחים להשתמש באפליקציות הבנקאיות בסמארטפון. כמה נעזרים ברשת להשוואת מחירים של מוצרים פיננסיים כגון משכנתא?
האם אתם מרגישים בטוחים להשתמש באפליקציה הבנקאית בסמארטפון? סקר שערך סיטי בנק בשיתוף עם מכון גיאוקרטוגרפיה מעלה כי רוב הציבור אינו מרגיש בטוח בשימוש במכשיר הסלולר שלו בביצוע פעולות בנקאיות.
90% מהציבור משתמשים באמצעים דיגיטליים על מנת לבצע פעולות בחשבון הבנק, כאשר 75% מציבור הנשאלים מרגישים בטוחים לבצע פעולות כמו העברת כספים לחו"ל, הפקדות וכדומה, באתר האינטרנט של הבנק בו מתנהל חשבונם. כך גם 72% מהנשאלים ציינו כי רמת הזיהוי הנדרשת לביצוע פעולות בחשבון הינה מספקת.
עם זאת, הנתונים שונים בכל הקשור לשימוש באפליקציה הבנקאית בסמארטפון או בטאבלט. רק כמחצית מהציבור הנשאל (46%) מרגיש בטוח לבצע פעולות באפליקציה של הבנק בו מתנהל חשבונם, מחשש להונאות וחשיפת פרטים. תפיסת ביצוע פעולות בחשבון הבנק (באמצעות האפליקציה) כבטוחה הינה גבוהה יחסית בקרב גברים, ובשיעור יורד עם העלייה בגיל, והירידה ברמת ההכנסה וההשכלה.
הסקר שנערך לקראת כנס הפינטק (הטכנולוגיה הפיננסית) השנתי של מרכז החדשנות של סיטי, שייתקיים בשבוע הבא, בחן גם את רמת השימוש של הציבור באתרי אינטרנט ואפליקציות לצורך השוואת מחירים לפני רכישה פיננסית. על פי הסקר, כשני שלישים (62%) מהציבור מעידים כי לפני רכישה פיננסית משמעותית, כמו משכנתא, הם השתמשו באתרי אינטרנט / אפליקציות למטרת השוואת מחירים. שיעור השימוש עולה עם הירידה בגיל, ועם העלייה ברמת ההשכלה.
האם האפליקציה הבנקאית נתפשת כבטוחה?
במסגרת הכנס, שיתקיים זו השנה השניה, יוצגו טכנולוגיות פיננסיות (פינטק) של החברות הפועלות במרכז החדשנות של סיטי במסגרת האקסלרטור (תוכנית האצה וליווי) וטכנולוגיות נבחרות של מעבדת החדשנות בתחומי הביג דאטה, מסחר אלקטרוני, ניהול סיכונים, אפליקציות מובייל ועוד.
מתשלום בווטסאפ ועד ניתוח מהלכים בשוק ההון
מרכז הפיתוח של סיטי בישראל הוקם כחלק מתוכנית "יתרון יחסי" עליה הכריזו לפני מספר שנים משרדי האוצר והתמ"ת, במסגרתה ניתנים תמריצים למרכזים שיתמקדו במחקר ופיתוח טכנולוגיה מתקדמת שתשרת ותקדם את התעשייה הפיננסית הגלובלית.
בשנת 2013 פתחה סיטי גם את תוכנית האקסלרטור עבור קהילת הסטארט-אפים בישראל בתחום הטכנולוגיה הפיננסית. התכנית מיועדת לחברות בשלבי צמיחה שונים ובתחומים מגוונים בפינטק, וזהו המחזור הרביעי של מיזמים במסגרת זו.
בין הסטארטאפים שיציגו את הפיתוחים שלהם השנה: Rewire – חברה הבונה מערכת חכמה שמטרתה הוזלה של העברת כספים בסכומים נמוכים בין מדינות. המוצר הראשון אותו פיתחה החברה, מסייע למהגרי עבודה החיים בישראל לחסוך בעמלות שהם משלמים כשהם שולחים כסף הביתה. כיום, עמלות עבור המרה ושליחה של הכספים יכולות להגיע לכ-5% מהסכום שנשלח.
Provenance הוא מיזם המציע שירות בתחום שוק ההון ונוסד על ידי ניר זוהר ורן קרני. החברה מספקת ניתוח התנהגותי של השחקנים השונים בשוק ההון ומתרגמת את המידע לאסטרטגיות השקעה במניות. הניתוח מבוסס על אלגוריתם שעוקב ובודק תנועות כספים, העדפות של משקיעים מסוימים ותוכן חדשותי.
עוד מיזם העוסק בשוק ההון הוא Kensee שהוקם על ידי שתי יזמיות, ומכיל מנוע אלגוריתמי שאוסף ומנתח מידע מאתרי חדשות ואתרי פיננסים ומזהה סנטימנט ומגמות הקיימות בשוק, נקודות מפנה ואירועים פיננסיים בעלי השפעה עתידית על השוק.
Epistema מציעה פתרונות בתחום קבלת החלטות על בסיס מידע מגוון. החברה שוקמה השנה על ידי המייסדים יואב רוזנברג , אל"מ במיל' לשעבר סגן ראש חטיבת המחקר באמ"ן ומפקד תלפיות, שלמה קראוס לשעבר מנהל מוצר במרכז הפיתוח של סיטי, ודרור בן אליעזר. ב- Advisory Board חברים גם פרופ׳ (אלוף במיל.) יצחק בן ישראל מאוני׳ תל אביב, ואלוף (במיל.) יעקב עמידרור, לשעבר רח"ט מחקר והיועץ לבטחון לאומי.
החברה מיישמת במוצר תוכנה עקרונות מהפילוסופיה של המדע, כדי לאפשר לקבוצות גדולות מאד של אנליסטים שעוסקים באותו תחום, לנהל ולפתח את התובנות שלהם. המערכת משווה תובנות שונות, מוצאת סתירות לוגיות ויודעת בסופו של דבר לסמן את התובנות הטובות ביותר מבחינה עסקית ולשנות אותן בצורה דינמית על פי המידע החדש שנכנס למערכת, ותובנות חדשות שמכניסים אנליסטים שונים.
חברה נוספת שתציג את המוצר שלה בכנס היא WorkCapital שהוקמה על ידי יזמים חרדים ומציעה פתרונות הון חוזר עבור מליוני עסקים קטנים ובינוניים ברחבי העולם שסובלים משירות חסר וגביית יתר. באמצעות אפליקציית פקטורינג הפוך - החברה משלמת לספק בו ביום ומאריכה את מועד האשראי של הלקוח עד 120 יום. האפליקציה מקבלת החלטות הענקת אשראי המבוססות על מידע המתקבל מממשק עם מערכות הERP של הספק ועל ידי שימוש באלגוריתם מורכב מחליטה על הענקת אשראי בהתאם למצבו של כל משלם. כיום החברה כבר פעילה בברזיל
סטארט אפ מעניין נוסף הוא GetGems – החברה, אותה מוביל דניאל פלד, עוסקת בפיתוחים טכנולוגיים להנגשת מטבעות וירטואליים כגון ביטקוין עבור המשתמש הפשוט. החברה פיתחה אפליקציה להעברת מסרים המאפשרת לכל משתמש להעביר כסף מאחד לשני במהירות, תוך אבטחה מקסימלית וללא עמלות.
באירוע (שיתקיים ב-16 בנובמבר בקריית עתידים בתל אביב) ישתתפו יזמים, משקיעים ובכירים מעולם הבנקאות והטכנולוגיה, וכן ישתתף דון קלאהן – חבר ההנהלה העולמית של סיטי ומנהל התפעול והטכנולוגיה.
ניל קורני, מנכ"ל סיטי ישראל, מתייחס לסקר שנעשה ולמייזמים החדשים ומציין כי "חלק לא מבוטל מהישראלים העבירו את רב הפעילות הפיננסית שלהם לאינטרנט במגוון תחומי החיים החל מבנקאות ועד לרכישה של מוצרים ושרותים מאתרים ישראלים ובינלאומיים. בשנים הקרובות, כאשר תחום האבטחה ילך ויתפתח יותר ויותר, אנו נראה עוד ועוד ישראלים מצטרפים למגמה הבינלאומית, מה שיגרום לשינויים מהותיים בכלכלות העולם וכן, גם בישראל".
לירון ורמן, מנהל מעבדת החדשנות של סיטי בישראל מוסיף "סיטי מעמיקה את פעילות הפיתוח שלה בישראל. אנחנו פתחנו בפני היזמים הישראלים את הדלת לתאגיד הבנקאות הגדול בעולם ובקרוב יתקיימו מספר פיילוטים במערכות של סיטי העולמית של טכנולוגיות שפותחו פה במרכז בקריית עתידים. המרכז מעניק גישה ישירה למומחים עולמיים בתחומי הפינטק ולא מעט מהטכנולוגיות המפותחות בישראל מעניינות את בכירי הבנק העולמי".