שתף קטע נבחר
 

אפולוניה ניצלה מהדחפורים? תוכנית הבנייה תושב לשולחן התכנון

ניצחון לארגוני הסביבה: ביהמ"ש המחוזי בת"א ביטל את אישור תוכנית הבנייה על קו המצוק והורה להשיבה לשולחן הדיונים בוועדות התכנון. הותמ"ר, הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ורמ"י יישאו בהוצאות העותרים בסך 40 אלף שקל

ניצחון ביניים לירוקים: בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל היום (ד') את אישור תוכנית הבנייה באפולוניה והורה על השבתה לשולחן הותמ"ל (ועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור), על מנת שתדון פעם נוספת בשאלת הפקדת התוכנית לאחר קבלת סקר סיכונים. בפסק דין הורה השופט אליהו בכר כי הותמ"ל, הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב ורשות מקרקעי ישראל יישאו בהוצאות ארבעת העותרים בסך עשרת אלפים שקלים, לכל אחד מהארבעה.

 

 

השופט אליהו בכר התייחס להיבטים הסביבתיים של המיזם וציין כי במועד החלטתה להפקיד ולאשר את התוכנית, לא עמד בפני הוועדה סקר סיכונים, אלא רק תסקיר השפעה על הסביבה. "כל הנחיות התוכנית צופות אם כך למועד בו יושלם סקר הסיכונים ותלויות בו למעשה", ציין. "האם די בכך? לטעמי, ולמרבה הצער, אין עסקינן בנושא שניתן לדחות ההתייחסות אליו לשלב שלאחר הפקדת או אישור התוכנית.

 

 (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
(צילום: זיו ריינשטיין)

 

"מבלי שעומד בפני הוועדה סקר סיכונים שלם וברור לא ניתן לאשר התוכנית", הוסיף בכר. "כיצד ניתן לאשר התוכנית מבלי לדעת אילו מחלקיה עלולים להיות מעוכבי ביצוע בשל הצורך בטיפול בקרקע, מהו משך העיכוב הצפוי, האם ניתן לבנות בנייני מגורים מחד, ומאידך ניתן לבצע פעולות של פינוי פסולת מזוהמת".

 

 

אפולוניה - מבט מהרחפן

אפולוניה - מבט מהרחפן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מעמותת אדם טבע ודין, שהיו בין ארבעת מגישי העתירה, מסרו בתגובה כי הם מברכים על ההחלטה. עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל העמותה, אמר כי "פסק הדין מוכיח כי הליך התכנון המהיר בהותמ"ל מוציא לפועל תוכניות מסוכנות לבריאות הציבור, לסביבה ולאיכות החיים של תושבי האזור, ובית המשפט אף ציין כי מדובר 'בדיני נפשות' של ממש. אנו נמשיך לפעול מול תוכניות בנייה לא אחראיות שלא מתייחסות כראוי לתושבים ואף עלולות להעמיד אותם בסיכון".

 

אלון כרמלי מראשי המאבק, אמר בתגובה כי "זה נצחון חשוב של מאבק אזרחי צודק נגד מערכת תכנונית ששמה לה למטרה להשיג כותרות על תוכניות בנייה שחלקן מופרכות בשם פתרון למצוקת הדיור. תכנית אפולוניה לבניית מגדלי יוקרה על קרקע מזוהמת ועל קו המצוק, נולדה בחטא וקודמה בנחישות על ידי הותמ"ל. בעקבות שלוש שנים של מאבק אזרחי של תושבים נחושים בתמיכת ראש עירית הרצליה משה פדלון וסגניתו מאיה כץ שמרנו על פיסת הטבע הפראי האחרונה בשרון והחזרנו את ניהול העיר הרצליה לידי קברניטיה".

 

 

 (הדמיה באדיבות רשות מקרקעי ישראל) (הדמיה באדיבות רשות מקרקעי ישראל)
(הדמיה באדיבות רשות מקרקעי ישראל)

עו"ד יהושע דיאמנט, שייצג את בעלי הקרקעות הפרטיים, שהמדינה הפקיעה את רכושם לצורך בניית מחלף ושטחים ירוקים בתוכנית, אמר כי " יש לברך על החלטת בית המשפט ולציין כי בית המשפט בדק את שיקולי הותמ"ל באופן יסודי ביותר. פסק הדין עושה צדק עם הבעלים הפרטיים. מדובר בפסק דין תקדימי אשר מכיר ומעגן את זכויות בעלי הקרקע הפרטיים לקבל זכויות בניה במסגרת איחוד וחלוקה.

 

"מן הראוי לציין כי בשנים האחרונות אנחנו רואים הצעות רבות לרפורמה במערכת התכנון והבנייה, תחת האמירות שהמערכת איטית ומלאה בירוקרטיה, ובאצטלה זו נבנו גם "מסלולים עוקפים" כמו הותמ”ל. להותמ"ל יש סמכויות רחבות מאוד ובכוחה לאשר 3,000 יחידות דיור בהליך קצר, תוך התעלמות מהיבטים רבים שיש לשקול כגון היבטים תכנוניים, קנייניים, סביבתיים וכיוצא באלו".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "אנו לומדים את ההחלטה. על פני הדברים ומקריאה ראשונית נראה כי בכוונת המדינה לשקול העמדת סוגיות אלו לבחינה מחודשת באמצעות הגשת ערעור לבית המשפט העליון. המדינה מצרה על העיכוב שייגרם בטיפול בזיהומים הקיימים בתחום התוכנית ועל העיכוב בבניית אלפי יחידות במרכז הארץ".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
גן לאומי אפולוניה
צילום: יובל חן
מומלצים