שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

אחרי ההתפרצות, החרדים מחמירים: "ראוי להמשיך להתפלל בבית"

הרב גרשון אדלשטיין, ממנהיגי הציבור החרדי, פרסם "דעת תורה" לפיה מוטב להימנע מהתכנסויות לשם תפילה בציבור, למרות ההיתר שנתנה לכך הממשלה: "חשש סכנת נפשות". רבנים ואדמו"רים מכלל הזרמים לא הנחו את אנשיהם לשוב ולקיים מניינים. הרב לאו: מניין שלא עונה להנחיות הוא "מצווה הבאה בעבירה"

הממשלה אישרה את קיומם של מנייני תפילה בשטח פתוח אחרי כמה שבועות של הפסקה, אבל דווקא בציבור החרדי מעדיפים להחמיר ולא לקחת סיכונים: על רקע התפרצות הקורונה בריכוזי המגזר, רומז הרב גרשון אדלשטיין, ממנהיגי החרדים, כי מוטב להמשיך ולהימנע מהתכנסויות אף לשם תפילות בציבור, משום שקשה מאוד להקפיד בהן על התנאים המגבילים שקבע משרד הבריאות.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>    

 

גם הרב הראשי לישראל, דוד לאו, קרא לציבור להימנע מקיום מניינים בשטח פתוח אם אין בין המתפללים מי שיהיה אחרי לאכוף את הנחיות משרד הבריאות. לדבריו, השתתפות בתפילה ציבורית שבה אין הקפדה על מספר המתפללים המותר, על המרחק הנדרש ביניהם, על חבישת מסכות ועל היגיינה - היא "מצווה הבאה בעבירה".

 

"כל מי שמארגן מניין ידע שמוטלת עליו האחריות שלא נגיע חס ושלום למצב של פיקוח נפש", הדגיש הרב לאו, "וגם על מי שמצטרף למניין כזה מוטלת האחריות לעקוב ולוודא שהציבור מקיים את ההנחיות".

 

חברי בית הדין של רבני חב"ד הגדילו עוד יותר ופרסמו הודעה ברוח זו: "התייעצנו עם רופאים ידידים מומחים ודעתנו אשר רצוי להמשיך ולהחמיר ולהתפלל ביחידות או בצירוף העומדים במרפסת". הם הדגישו שוב כי "היות ומדובר בעניינים הנוגעים לפיקוח נפשות, דעתנו שאין להקל ראש בפתיחת מניינים".

 

"מי שמחמיר ומתפלל בבית - עושה כראוי"

בגילוי דעת שפורסם בשמו של הרב אדלשטיין הבוקר (א') בעיתונות החרדית נכתב: "גם כעת, כאשר הותר על ידי הרשויות קיום מניינים במתכונת מצומצמת במקומות פתוחים, החיוב חמור ביותר על כל אחד ואחד להקפיד לשמור על כללי ההתרחקות והזהירות הנדרשים כפי הוראות הרופאים, ולא לקיים בשום אופן מניינים לתפילה אם לא משרים בהם כללי הזהירות במלואם".

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

 

"צריך כל אחד לבחון ולבדוק היטב בטרם יצטרף להתפלל בכל מניין שהוא האם אכן מתאפשר לשמור בו על כל כללי הזהירות, עם שמירת המרחק הנדרש בין אדם לאדם, ולהיזהר שלא יגע בחפצים שנגעו בהם אחרים וכדומה, שכל זה הוא חשש סכנת נפשות והעובר על זה הרי הוא מזיק את עצמו ואת אחרים... ובאם לא ניתן לעמוד בזה במלוא הזהירות, עדיף להתפלל ביחידות בביתו ולא להיכנס בספיקות של פיקוח נפש".

 

  ()

 

תחת הכותרת "דעת תורה" הוסיף אדלשטיין כי "בוודאי שכל המחמיר ומתפלל עדיין בביתו עד שיתבררו הדברים עושה כראוי ואין בזה כל חשש", ובכל מקרה הנחה כי "לעת עתה אנשים מבוגרים ובעלי מחלות רקע (חולי לב, סכרת וכו') מחויבים בשמירה יתירה וימשיכו להתפלל רק בביתם". הוא הדגיש כי לדברים יש משמעות דתית חמורה, שכן הם נוגעים ל"הלכות רוצח ושמירת הנפש".

 

3082 ()
תפילה בבני ברק הבוקר

 

הרב אדלשטיין (96), נשיא מועצת גדולי התורה, הוביל מאז תחילת משבר הקורונה קו מחמיר בעניין והקפיד להיצמד להנחיות הממשלה (בעיקר בשאלת קיום הלימודים במוסדות התורה החרדיים ותפילות במניין) - וזאת בניגוד לעמדת שותפו להנהגת הזרם הליטאי, הרב חיים קניבסקי (92), שהקל בהם.

 

כמו בחילוקי הדעות מול קניבסקי, כך גם כעת מול משרד הבריאות, נמנע אדלשטיין מעימותים ובוחר לבטא את עמדתו המחמירה יחסית באופן מרומז.

 

למעשה, אף אחד מהרבנים והאדמו"רים הבכירים המנהיגים את הציבור החרדי, לא הנחה עד כה את תלמידיו או חסידיו לשוב ולקיים מנייני תפילה בעקבות החלטת הממשלה הבוקר, מה שמלמד על משנה הזהירות שהם נוקטים כעת בעניין. זאת ועוד: עמדת הרב אדלשטיין פורסמה באופן חריג גם בעיתונים "המודיע" ו"המבשר", המזוהים עם הזרם החסידי - ולא רק ב"יתד נאמן" הליטאי הנחשב לשופרו של הרב, ונראה כי היא התקבלה על ידי כלל החרדים מהזרם המרכזי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי בלומנטל
הבוקר בבני ברק
צילום: איתי בלומנטל
מומלצים