המאבק על אפולוניה הצליח: פארק במקום מגדלי בטון
לאחר שנים של מאבקים, עיריית הרצליה התגייסה לצד התושבים והחלה לקדם את הקמתו של פארק בשמורת הטבע אפולוניה, במקום מגדלי הבטון שתוכננו באיזור. כך זה צפוי להראות
בשנים האחרונות התקיימו ניסיונות להפוך את שמורת אפולוניה לשכונת מגורים , אבל תושבי השכונות המקיפות נאבקו בכך. כעת מסתמן שינוי, כשגם עיריית הרצליה נרתמה למאבק והחלה לקדם הקמתו של פארק במקום. עו"ד אהוד לזר, מנהל המחלקה לתכנון רב שנתי בעיריית הרצליה, הדגים בראיון לאולפן ynet מה מתוכנן במקום.
"אנחנו מזהים תא שטח מדהים ביופיו, רווי בבוטניקה ובזאולוגיה יוצאים דופן, עושר תרבותי, תיירותי, היסטורי, ארכיאולוגי. פינה תיירותית חשובה גם לקהל ולתושבים של הרצליה, ובעיקר לתושבי איזור השרון", אמר. "אנחנו מעוניינים לקדם שם חלופה תכנונית אחרת, בדמות פארק ולא בדמות שכונת מגורים. יש לנו אלטרנטיבות אחרות לפיתוח דיור, שם זה לא המקום".
בשטח פעל בעבר מפעל ת.ע.ש. "זה חלק מרצועה שלמה של פארק עם תל אריכאולוגי על רצועת המצוקים של צפון הרצליה, קרוב לשכ' נוף-ים", פירט לזר. "אנחנו מבקשים להקים שם מרכז מבקרים זול שיקלוט אלפי בני נוער, תלמידים, חיילים ותנועת נוער. באמצעות מערך של חמישה שבילים יוכלו המבקרים להכיר את אוצרות הטבע, המורשת, הארכיאולוגיה, הסביבה והטבע שיש למקום הזה להציע".
אתם קובעים בעצם עובדה בשטח לכל היזמים השונים ומתכנני הבניינים, שירצו להשתלט על החלקה הזו?
"אנחנו מבינים את המשמעות של המקום הזה. זה נכס למדינה כולה, ואנחנו מייצרים אלטרנטיבה תכנונית אחרת. אנחנו לא מעוניים לקדם את תוכנית שכונת המגורים, ואנחנו בהחלט מעוניינים לפתח שם את הפארק, לשמור על הטבע הפראי וכמובן לשים אותו בראש סדר העדיפויות שלנו מטעמים ציוניים, ערכיים וסביבתיים".
זה בעצם ניצחון של הפינות הירוקות ושל התושבים בהרצליה.
"זהו רגע יפה, בו חברה מקומית, אזרחים, תושבים ועיריית הרצליה חברו לצוות משותף. התושבים מאוד מאוד מעורבים ופעילים, אנחנו עובדים איתם בצורה צמודה ומייצרים בעצם מודל פעולה אחר, אותו אנו מעבירים למקבלי ההחלטות, לגופים הירוקים ולגופים נוספים, בכדי לייצר פה חלופה אמיתית אחרת".
רצו לחסל גם את זה לטובת בטון, אבל טוב שיש תושבים שעמדו על הרגליים האחוריות, מה שנקרא.
"וטוב שיש עירייה שיוזמת מהלכים כאלו ושותפה להם באופן מלא".