יום הרילוקיישן הישראלי: "אנחנו לא בוגדים"
הם מתנדבים בכל הכוח למען המדינה, אוספים כספים למען חיילי צה"ל, מפיצים את השפה העברית ופעילים בתחום ההסברה: הישראלים שחיים בחו"ל חוגגים את "יום הרילוקיישן הישראלי" - ומבקשים שלא תקראו להם "יורדים"
המספר המדויק של ישראלים המתגוררים בתפוצות אינו ידוע לגמרי, אבל בערים מרכזיות ברחבי בעולם יש בדרך כלל קהילה ישראלית, לרוב די תוססת ופעילה. היום (א') מצוין בפעם השנייה "יום הרילוקיישן הישראלי", שמוקדש לעשייה של הישראלים בתפוצות למען מדינת ישראל.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
יוזמת הפרויקט, אשת העסקים אילת מאמו שי המתגוררת בגיברלטר, מסבירה כי "המסר העיקרי ביום זה הוא שהמילה 'רילוקיישן' כבר אינה מילה גסה. הישראלים החיים בתפוצות כבר אינם 'נפולת של נמושות' או 'בוגדים', אלא הם ישראלים שהחליטו להתגורר מחוץ לגבולותיה של מדינת ישראל מתוך בחירה ולתקופה מסוימת".
קראו עוד בערוץ היהדות :
- גם החרד"ליות עולות על מדים: "הרבנים לא סומכים עלינו"
- רוצים מכונית אוטונומית בשבת? תשכחו מזה
- "אין בהן דעת": היום שבו חז"ל סתמו את הפה לנשים
/ רוחמה וייס
מאמו שי מסבירה כי לישראלים תפקיד חשוב בתפוצות: "הם משמשים כשגרירים של רצון טוב בכך שהם תורמים באופן יומיומי לתדמיתה, צביונה וקיומה של מדינת ישראל - החל מהתנדבות ואיסוף כספים למען ארגונים בישראל וחיילי צה"ל, הפצת השפה העברית בתפוצות, הסברה, המשכיותה של המסורת והמורשת היהודית ועוד. הם גם משמשים כבית חם למטיילים ישראלים רבים, ולהפצת ההמצאות, הטכנולוגיות והחידושים הישראליים אשר שמים את ישראל על המפה ועוד".
מה השתנה מאז תחילת הפרויקט בשנה שעברה?
"בשנה שעברה התחלנו ממש בקטן, בלי אמצעים ובלי ציפיות. אך כאשר ישבנו לסכם את יום הרילוקיישן הראשון, הגענו למסקנה שנגענו בציפור נפשם של ישראלים רבים, שמצאו ביום שכזה צורך רב - ולכן פעלו מיוזמתם, ממרצם ואף העניקו מכספם ומזמנם לארגונים ולעמותות בישראל. לכן השנה החלטנו להערך לכך בהתאם, הוצאנו פליירים, לוגו חדש, בנינו אתר אינטרנט ואפילו הוצאנו וידאו-פרומו בשיתוף פעולה עם חברות מסחריות וגופים רבים".
פעילות ב-40 מדינות
במסגרת הפרויקט אורגנו ערבי התרמה במקומות שונים בעולם, ניתנו שיעורים בעברית ומיזמים הקשורים לשפה ולמורשת ישראל, הוצגו מיזמים עסקיים הקשורים לישראל, נפתחה ספרייה עברית בקליפורניה, ואף נתרם מטבע עתיק ממרוקו משנת 1870, למוזיאון "בית התפוצות".
לדברי מאמו שי, הפעילות השנה מקיפה ישראלים בכ-40, מדינות ויש היענות גבוהה הן מצד אזרחים - והן מצד אירגונים ואישי ציבור.
את מקבלת את הביקורת מצד ישראלים שטוענים כי עזבתם את הבית?
"ישראלים רבים החיים בישראל ובתפוצות עושים מעשים טובים למען מדינתנו האהובה באופן יומיומי, ויום הרילוקיישן בתפוצות נועד רק להבליט עשייה מבורכת זו. אחרי הכל, ישראל עבורנו תמיד הייתה ותמיד תהיה הבית".