שתף קטע נבחר

 

דיפלומטים נגד גירוש מבקשי המקלט: "אסור לנו לשתוק"

מצטרפים לעצומות ניצולי השואה, הטייסים והאקדמאים: 35 שגרירים לשעבר כתבו לנתניהו כי "כמי שנלחמו על דימויה של ישראל בקרב אומות העולם, איננו יכולים להסכים לתוכניות לגירוש הפליטים"

 

מחאת מבקשי המקלט מול שגרירות רואנדה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחאת מבקשי המקלט מול שגרירות רואנדה(צילום: AFP)

אחרי מכתבי ניצולי השואה , הטייסים והאקדמאים - גם הדיפלומטים מצטרפים למאבק נגד גירוש מבקשי המקלט: 35 דיפלומטים לשעבר ששירתו כשגרירים וקונסולים כלליים של ישראל בחו"ל שיגרו הערב (יום שבת) עצומה לראש הממשלה בנימין נתניהו נגד גירוש הפליטים מישראל לרואנדה.

 

לעיון במכתב השגרירים לחצו כאן

 

"אנחנו, שגרירי ישראל וראשי נציגויות בניכר בדימוס, איננו יכולים לשבת בצד כאשר נושבות רוחות הגירוש הכפוי במקומותינו", כתבו השגרירים. "כמי שנלחמו על דימויה של ישראל בקרב אומות העולם לאורך השנים, איננו יכולים להסכים, גם לא בשתיקה, לתכניות הנרקמות והולכות לגרש פליטי אפריקה, מסודן ומאריתרה, מחופינו".

 

המחאה נגד הגירוש: השחתה ברשות ההגירה    (צילום: מוטי קמחי, איתי בלומנטל)

המחאה נגד הגירוש: השחתה ברשות ההגירה    (צילום: מוטי קמחי, איתי בלומנטל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על העצומה חתמו בין היתר השגרירים בדימוס נסים בן שטרית, לשעבר מנכ"ל משרד החוץ, אבי פזנר שהיה השגריר ברומא ובפריז, קולט אביטל שהייתה הקונסול הכללי בניו יורק, אבי פרימור ששימש כשגריר ישראל בגרמניה, שמי צור שהיה השגריר בניו זילנד וקפריסין, פיני אביבי שכיהן כשגריר ישראל בטורקיה וכמשנה למנכ"ל משרד החוץ, רם אבירם (לשעבר שגריר ישראל ביוון), אבי גרנות (לשעבר שגריר ישראל בפינלנד) גרשון זוהר (לשעבר שגריר ישראל בפולין ובתאילנד) אלי לופז, שהיה שגריר ישראל בגוואטמלה ואלון ליאל, שהיה מנכ"ל משרד החוץ והממונה על שגרירות ישראל בטורקיה.

 

עוד חתומים על המכתב - השגרירים לשעבר יוסי רגב (צ'ילה), דורית שביט (ארגנטינה), מרים שומרת (נורבגיה), דני שק (פריז), אריה מקל (יוון) ויהודה לנקרי, שגריר ישראל באו"ם ובצרפת. בנוסף חתם על המכתב שלמה גור, לשעבר הציר בוושינגטון ומנכ"ל משרד המשפטים לשעבר.

 

בהמשך העצומה שנשלחה לנתניהו נכתב: "כנציגיה הרשמיים של מדינת ישראל יכולנו תמיד לציין בגאווה, גם בעתות הביקורת הקשה ביותר מחוץ ומבית, כי 'מדינת ישראל מושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל', כמאמר מגילת העצמאות, גם כשהוטחו בנו ובמדינה האשמות מן הסוג השפל ביותר, הרמנו את ראשינו והצבענו על כך, כי על אף האתגרים הרבים, בישראל חוקי היסוד מבטיחים כי 'כל אדם זכאי להגנה על חייו, על גופו ועל כבודו'. כל אדם באשר הוא אדם, כולל הפליטים הגרים בתוכנו".

 

"בביצוע הליכי גירוש אנו משמיטים את הקרקע מתחת לרגלי טיעון זה, ובכך גם מתחת לדימוי ישראל בניכר כמדינת חוק ומוסר", כתבו הדיפלומטים. "הורינו וסבינו חוו את חוויית הפליטות במאה ה-20, אם כפליטים מאימת הנאצים אשר כניסתם סורבה על ידי שורה של מדינות ונשלחו חזרה אל התופת ואם כמגורשים ממדינות ערב והאיסלאם בעקבות הקמת מדינת ישראל. מצבם של הפליטים ומבקשי המקלט החיים בתוכנו אינו זר לנו. פליטים אלה נסו ממלחמות, מרדיפה וממשטרים אפלים ומחרפת רעב. אל לנו לגרש אותם אל תוך הבלתי נודע ואולי אף אל מותם. אנו קוראים לעצור את הליכי הגירוש לאלתר ולביצוע מהיר, אמין ויסודי של בירור מעמדם של כל מי שהמבקש הכרה כפליט כמתחייב על פי האמנות הבינלאומיות עליהן ישראל חתומה".

 

"לכן, הן בשל מחויבותנו לעקרונות היסוד של מדינת ישראל, והן מפני שזוכרים את ההיסטוריה הקולקטיבית של עמנו, אין אנו יכולים לעמוד בחיבוק ידיים אל מול אפשרות גירוש פליטים אשר מצאו מקלט במחוזותינו", מסיימים הדיפלומטים את מכתבם. "אשר על כן, כבוד ראש הממשלה ושר החוץ, אנו מצרפים את חתימותינו למכתב זה בתקווה להעביר את רוע הגזירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים